Quantcast

Miksi uskonto on vaarallista yksilölle

2.59 / 5 (11 ääntä)

Julkaistu: 29.11.2011 11:25

Katsottu: 6942 kertaa

Kommentit: 15 kpl

Tarkastaja: Kultamunat

1.2K

2.59 / 5 (11 ääntä)

Miksi uskonto on vaarallista yksilölle

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2011-11-29 12:02:42

+4076

<havaijinmunkkihylje>

en jaksanut katsoa loppuun vaikka uskovaisia vihaankin. Välillä käy sääliks ihmistä joka on muuten tosi mukava ja sit sanookin uskovansa höpö höpö juttuihin. Siinä katoaa uskottavuus koko ihmiseen ja ite ainakin ajattelen et kyllä sillä on oltava päässä vikaa.

26

Aika: 2011-11-29 17:58:28

+6419

<avv>

Niin tommosia ohjelmia oikeasti tarvitaan usa:ssa, jossa uskonnon asiaa ajavat ryhmät ovat hyvin päällekäyviä ja koettavat saada oikeaa valtaa käsiinsä. Suomessa tällaista ongelmaa ei ole joten toi ohjelma saattaa vaikuttaa ateistien vouhotukselta.

8

Kommentit (15)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
01.12.11 22:22

<Jonuski> Perseestä että toiset dissaa toisten uskomuksia ja vakaumuksia. Uskokoon ken tahtoo, ja muut keskittyköön omaan elämäänsä.

01.12.11 17:25

<Haerski2> <sikamaster> Joulupukki valviran johtoon, Pääsiäispupu sosiaali- ja terveysministeriöön? Nyt kuulostaa sen verran pahasti vihaisen wnb intellektuellin teiniateistin paskanjauhannalta, että en viitsi edes alkaa väittää vastaan. Minnekkäs jäivät lentävä spagettihirviö ja näkymätön vaaleanpunainen yksisarvinen?

01.12.11 16:45

<sikamaster> @jhannine Kirkko ja valtio ovat liitossa keskenään koska kirkolla on veronkanto-oikeus ja koska kirkolla on oma roolinsa armeijassa. Näitä pitää muuttaa yleisen sekulaarin yhteiskuntamallin vaatimuksesta. Haluatko tosissaan että vaikka valvira, kaikkine huijaritohtoreineen, alistetaan joulupukille? Hemmetti vieköön, laitetaan sitten samaa kyytiä koko sosiaali- ja terveysministeriön johtoon vaikka pääsiäispupu. Armeijan ylipäällikkönä voi toimia vaikka lilleri lalleri...

01.12.11 16:42

<sikamaster> @tytn ateistit pakottaa enemmän kuin uskovaiset? Buahaha-hahahahahaaaa... Meillä on uskontoon perustuvia lakeja! Eiköhän se ole pahimman luokan pakotusta uskovaisten toimesta. Ja kaikki uskovaiset eivät mielestäni ole kreationisteja mutta umpihulluja joka tapauksessa kun uskovat mielikuvitusolentoihin.. Ja sori vaan että se kirja alkaa genesiksellä...

29.11.11 23:17

<Haerski2> <Modiglian> Uskonnonopetus kouluissa on pakollista vain kirkkoihin kuuluville. Itsekin olisin voinut kirkkoon kuulumattomana mennä elämänkatsomustiedon tunnille, mutta enpä viitsinyt olla lapsellinen nillittäjä. Toiseksi en ymmärrä miten kirkko ja valtio ovat muka liitossa keskenään. Evankelis-luterialiseen kirkkoon nyt vain sattuu kuulumaan enemmistö suomalaisista ja se tuo kirkolle tiettyjä etuoikeuksia, kuten veronkanto-oikeuden ja sen, että esim. armeijassa perinteisesti kirkolla on oma roolinsa. Miksi näitä perinteitä pitäisi muuttaa muutaman herkkähipiäisemmän ateistin vaatimuksesta?

29.11.11 17:58

<avv> Niin tommosia ohjelmia oikeasti tarvitaan usa:ssa, jossa uskonnon asiaa ajavat ryhmät ovat hyvin päällekäyviä ja koettavat saada oikeaa valtaa käsiinsä. Suomessa tällaista ongelmaa ei ole joten toi ohjelma saattaa vaikuttaa ateistien vouhotukselta.

29.11.11 16:50

<Ria> TyTN, hienosti yleistät.

29.11.11 16:33

<hoest> tuntuu nykyään siltä että nää ateistit pakottaa enemmän kuin uskovaiset. ja aina se sama ralli, kaikki uskovaiset = fundamentalisteja jotka uskovat kreationismiin

29.11.11 15:49

<Modiglian> Siksi, että uskovaiset ei pidä turpaansa kiinni. Uskonto on levittänyt lonkeronsa joka ikiseen asiaan maailmassa, eikä vähiten politiikkaan. Uskovaisten perusajatus on, että koska minä ajattelen näin on sinunkin ajateltava näin. Suomessa ateistien perustama Ateistiyhdistys Ry ja Vapaa-ajattelijat ajavat mm kirkon ja uskonnon erottamista valtiosta ja tieteellisen Jumalasta riippumattoman opetuksen saamista kouluihin. Toisin sanoen uskonto saamista vain henkilökohtaiseksi asiaksi.

29.11.11 15:39

<shaaka> En vieläkään tajua miks pitää kinata tämmösistä asioista? Kaikki saa uskoa mihin haluaa ja pitää turpansa kiinni..

29.11.11 15:12

<T12J7M6> Room. 1:22 - "Professing themselves to be wise, they became fools"

29.11.11 14:51

<Modiglian> Tulipa lähetettyä heti huonoin video joka asiaa voisi valaista. Mitähän mulla liikku päässä kun ton lähetin? Alku kyllä liippaa asiaa onneksi.

29.11.11 14:45

<plasmagsus> Onko tää joku ateistien auttava puhelin johon aloittelevat ateistit voi soittaa ja ammattiateistit kertovat miten asiat on? Ja miksi?

29.11.11 14:27

<kuramasto> Itse koen vielä "uskovaistakin" ärsyttävämimmäksi ihmiset, jotka kieltävät valtauskonnot, mutta hetken kuluttua kertovat kummituksien olemassaolosta ja jostain elämän virrasta. Ainakin uskovaiset myöntävät olevansa "hihhuleita" toisin kuin nämä kummituksiin uskojat, jotka perustelevat asioita samanlailla kuin uskovaiset ilman että myöntävät uskovansa.

29.11.11 12:02

<havaijinmunkkihylje> en jaksanut katsoa loppuun vaikka uskovaisia vihaankin. Välillä käy sääliks ihmistä joka on muuten tosi mukava ja sit sanookin uskovansa höpö höpö juttuihin. Siinä katoaa uskottavuus koko ihmiseen ja ite ainakin ajattelen et kyllä sillä on oltava päässä vikaa.

26

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Miksi Linux on vaan parempi

Miksi Linux on vaan parempi

2 209 katselukertaa

Miksi Tiibetin yli ei lennetä

Miksi Tiibetin yli ei lennetä

3 874 katselukertaa

Miksi valtamediaan ei luoteta

Miksi valtamediaan ei luoteta

2 852 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.