Quantcast

Depenalisaatio

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2070 Klikkaa linkki auki. Kannata aloitetta. Kiitos! 1. Yksilöllä on vapaus ja oikeus omaan kehoonsa, tietoisuuteensa ja elämäänsä tulematta rangaistuksi kannabiksen käytön takia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kannabis on haitattomin ja vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde, joten omasta käytöstä ei tulisi ketään rangaista. 2. Poliisin resurssien säästäminen ja uudelleen ohjaaminen 3. Kun apua pyytävää ja tarvitsevaa ihmistä ei leimata rikolliseksi, eikä häntä rikoksesta epäillä, syytetä tai rangaista, hoitoon hakeutuminen helpottuu ja edesauttaa koko yhteiskuntaa lyhyellä sekä pitkällä aikavälillä. 4. Syrjäytymisen ehkäiseminen: Kannabiksen nykyisen rikosoikeudellisen aseman johdosta ihminen voi menettää opiskelupaikkansa tai työpaikkansa. Hän ei myöskään välttämättä saa näitä, jos hänet on tuomittu kerran kannabiksen takia.

3.14 / 5 (25 ääntä)

Julkaistu: 8.7.2016 11:07

Katsottu: 5224 kertaa

Kommentit: 15 kpl

Tarkastaja: Arab

1.2K

3.14 / 5 (25 ääntä)

Depenalisaatio | https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2070 Klikkaa linkki auki. Kannata aloitetta. Kiitos! 1. Yksilöllä on vapaus ja oikeus omaan kehoonsa, tietoisuuteensa ja elämäänsä tulematta rangaistuksi kannabiksen käytön takia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kannabis on haitattomin ja vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde, joten omasta käytöstä ei tulisi ketään rangaista. 2. Poliisin resurssien säästäminen ja uudelleen ohjaaminen 3. Kun apua pyytävää ja tarvitsevaa ihmistä ei leimata rikolliseksi, eikä häntä rikoksesta epäillä, syytetä tai rangaista, hoitoon hakeutuminen helpottuu ja edesauttaa koko yhteiskuntaa lyhyellä sekä pitkällä aikavälillä. 4. Syrjäytymisen ehkäiseminen: Kannabiksen nykyisen rikosoikeudellisen aseman johdosta ihminen voi menettää opiskelupaikkansa tai työpaikkansa. Hän ei myöskään välttämättä saa näitä, jos hänet on tuomittu kerran kannabiksen takia.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-07-08 13:42:56

+23256

<KuuFFi>

Dickbutts voi helvetin idiootti! Kyse on miedosta päihteestä, jolla sen laittomuuden takia, rikolliset rahoittaa melko paljon bisneksiään. Samaan aikaan tämä syö paljon resursseja poliisilta. Normaalit työssäkäyvät veroja maksavat ihmiset, jotka haluavat rentoutua mielummin miedommalla päihteellä, kuin alkoholi, joutuvat ainoastaan kannabiksen rikollisuuden takia kuseen. Siinä ei ole mitään järkeä. Sota huumeitä vastaan on osoittautunet todella huonoksi ratkaisuksi ja ainoa asia mitä se on edesauttanut ovat rikolliset. Vituttaa tuollaiset aivan saatanan typerät ihmiset!

19

Aika: 2016-07-08 13:45:22

+23256

<KuuFFi>

Nyt joka ikinen rasialainen pistämään nimen aloitteeseen! Saataisiin eduskunnassa pöydälle edes yksi järkevä asia.

5

Kommentit (15)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
07.10.16 17:03

<thenobody> jutkutin, two words: carl sagan..

18.07.16 12:46

<KuuFFi> harmaamassa ei tässä ole kyse jonkun "uuden päihteen" tulosta markkinoille. Se on jo saatavilla erittäinkin helposti. Bisnes siirrettäisiin vain rikollisilta valtiolle.

11.07.16 11:36

<Jutkutin> Ei vittu poltan pilvee oon kova jätkä xD Ei oo yhtään pilvihomoa tullu vastaan jolla ei ois aivotoiminta selvästi heikentyny ton takia. Eipä kyllä tollasilla paljoa ole mistä sitä pois ottais.

-6
10.07.16 16:59

<PenZon> Asiastahan voi olla mitä mieltä tahansa, mutta siitä tosiasiasta että tilastollisti dekriminalisointi on erittäin suurella marginaalilla tehokkain tapa vähentää laittomien päihteiden ongelmakäyttöä ja huumekauppaa ei pääse mihinkään. Jos ei ole tuttu juttu niin ottakaapa esimerkiksi selvää mitä portugalilaiset päättivät aiheesta 2001.

10.07.16 00:52

<ogsanen> Taas tällänen äänestys jossa hipit on niin kuumottuneita allekirjottaan että saadaan vaan korkeintaan 5000 ääntä :D T:Jo kahteen kertaan äänestänyt.

10.07.16 00:27

<harmaamassa> Yhteiskunnassa yksilön edun edelle menee yhteinen etu. Yhteinen etu toistaiseksi on demokraattisesti määritelty kaikkien päihteiden käytön vastaiseksi - ja nimenomaan sen yhteisen edun mukaan säädetään lait. Se, että esim. alkoholista aiheutuu yhteiskunnalle suuriakin haittoja ei toimi minkäänlaisena validina perusteena sallia markkinoille lisää päihteitä asettuvatpa ne haitta-asteikossa omalta osaltaan mihin kohtaan hyvänsä.

-6
09.07.16 02:50

<Dickbutts> KuuFFi Lol, olipa helppoa saada joku kiehumaan. Ja en muuten laita.

-6
08.07.16 17:01

<HoleHead> Sikälihän tällä 4. kohdalla ei ole mitään tekemistä tämän depenalisaation kanssa, vaan dekriminalisoinnin kanssa. "4. Syrjäytymisen ehkäiseminen: Kannabiksen nykyisen rikosoikeudellisen aseman johdosta ihminen voi menettää opiskelupaikkansa tai työpaikkansa. Hän ei myöskään välttämättä saa näitä, jos hänet on tuomittu kerran kannabiksen takia." Depenalisaatiossa saat aivan samalla tavalla sen rikosrekisterin kun nytkin, mutta se konkreettinen rangaistus, sakko/vapausrangaistus jää saamatta. Nämä kansalaisaloitteen tekijät on elävä todiste siitä mitä liika pilven poltto tekee ihmisen päälle.

-6
08.07.16 16:46

<HoleHead> Lisäksi, depenalisaatio ei muuta tilannetta mihinkään. Jos depenalisaation voimaan astumisen jälkeen pistäisin spliffin keskustorilla palamaan, joutuisimme lastensuojelun kynsiin, sekä poliisi voisi tehdä kotietsinnän aivan kuten nytkin. Lisäksi, saisin rikosrekisteriin merkinnän, koska pilvi olisi yhä LAITONTA. Ainoa miltä siis säästyisin olisi sakko, jolta säästyy 90% todenäköisyydellä nytkin, joten tää koko depenalisaatio on yksi vitun iso vitsi.

-6
08.07.16 16:37

<HoleHead> Ois vaan kiva, että ois pitäydytty siinä dekriminalisaatiossa, kun THL:n lärvitkin oli sen jo sisäistäneet. Mutta ei kun näiden vihreän lohikäärmeen rinkirunkkarit keksi arkistojen kätköistä DEPENALISAATION. Vähän niin kuin virkamiehet ois tarjonneet pakettiauton sijaan riksaa, niin nää sankarit keksii vaatia kottikärryjä, että voidaan vinkua heti ens vuonna sitä riksaa. Vaikka järkevää päihdepolitiikkaa liputankin, niin tää oli niin ajattelematon ehdotus, että en ole allekirjoittamassa. Joku helvetin roti tässä toiminnassa pitää olla.

-5
08.07.16 13:45

<KuuFFi> Nyt joka ikinen rasialainen pistämään nimen aloitteeseen! Saataisiin eduskunnassa pöydälle edes yksi järkevä asia.

08.07.16 13:42

<KuuFFi> Dickbutts voi helvetin idiootti! Kyse on miedosta päihteestä, jolla sen laittomuuden takia, rikolliset rahoittaa melko paljon bisneksiään. Samaan aikaan tämä syö paljon resursseja poliisilta. Normaalit työssäkäyvät veroja maksavat ihmiset, jotka haluavat rentoutua mielummin miedommalla päihteellä, kuin alkoholi, joutuvat ainoastaan kannabiksen rikollisuuden takia kuseen. Siinä ei ole mitään järkeä. Sota huumeitä vastaan on osoittautunet todella huonoksi ratkaisuksi ja ainoa asia mitä se on edesauttanut ovat rikolliset. Vituttaa tuollaiset aivan saatanan typerät ihmiset!

19
08.07.16 12:58

<Dickbutts> Lakatkaa nyt huumehörhöt inisemästä.

-25

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SUOSITUIMPIA VIDEOITA

Tyyppi kouluttaa pianoa julkisesti

Tyyppi kouluttaa pianoa julkisesti

10 186 katselukertaa

Salaseura? mitä vittua

Salaseura? mitä vittua

11 783 katselukertaa

Gay Mount Everest

Gay Mount Everest

3 106 katselukertaa

Vartija taltuttaa puukkojunkkarin

Vartija taltuttaa puukkojunkkarin

16 910 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.