Quantcast

Avaruuskävelyä avaruudessa GoProlla kuvattuna

Yhdysvaltalaisen astronautin Terry Virtsin kuvaama video kansainvälisen avaruusaseman ulkopuolelta.

4.92 / 5 (18 ääntä)

Julkaistu: 25.7.2016 10:24

Katsottu: 4401 kertaa

Kommentit: 11 kpl

Tarkastaja: Arab

1.2K

4.92 / 5 (18 ääntä)

Avaruuskävelyä avaruudessa GoProlla kuvattuna | Yhdysvaltalaisen astronautin Terry Virtsin kuvaama video kansainvälisen avaruusaseman ulkopuolelta.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-07-25 12:33:16

+846

<simosihvonen>

Siis jos ihmisen tärykalvo (-> kuuloluut) tärisee, niin kuulemme "ääntä". Verenkohinakin siirtyy tärinänä (heikkona) omaa elimistön rakenteita ja nesteitä pitkin korvaan, mikä kuuluu hiljaisena suhinana (painakaa käsi korvaa vasten). Avaruudessa ei ole ilmaa siirtämässä tärinää ja aiheuttamassa paine-eroja, joten ilman fyysistä kosketusta ei kuule mitään. Uskoisin, että 1:29 tapahtuvan kohtaushypyn jälkeen kamera on laitettu kiinni avaruusaseman runkoon jollain kettingillä, joka antaa hieman kameran "vaeltaa", mutta pitää kameran yhteydessä runkoon, mitä kautta lautasen tärinä siirtyy mikkiin

9

Kommentit (11)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
26.07.16 12:31

<led zeppe1in 93> MaxMess Koska, täällä rasiassa ei ole aina mitään logiikkaa plussan ja miinuksen saamisessa. Toisena päivänä voi saada samasta kommentista top kommentin ja toisena hautautua miinuksiin.

26.07.16 08:41

<MaxMess> Kiitos vastaajille. Täällähän on Nasa-insinööri-ainesta ilmassa :D Ps. Miksi miinusta asiallisesta kysymyksestä? Ei sillä, että se elämään isosti vaikuttaisi.

25.07.16 22:43

<HardPorari> Itse epäilen, että GoPro on asennettuna johonkin paineistettuun astiaan josta äänet välittyvät mekaanisesti. Laitteen toiminta voi olla kohtuu heikkoa täydellisessä tyhjiössä jo pelkästään linssien asentoja ja LCD näyttöjen kemikaaleja ajatellen. Toki laite tallentaa aina ääntä kun mekaaninen värähtely aiheuttaa mikrofonin kalvon liikettä.

25.07.16 20:04

<tomppaaaaa> Arkki -> Ei voi, koska äänien etenemiselle avaruuden materiatiheys on aivan liian pieni. Itseasiassa jo planeettojen välisessä avaruudessa on liki täydellinen tyhjiö, paljon parempi mitä voidaan aikaansaada parhaimmillakaan tyhjiöintilaitteilla. Tähtienvälisen avaruuden tiheys on luokkaa 1 vetyatomi kuutiometriä kohti ja ns. pölypilvissäkin tiheys on vain luokkaa 10.000-1.000.000 atomia kuutiometriä kohti. Esim. oma aurinkomme on halkaisijaltaan muutaman valovuoden kokoisen vetypilven ympäröimä. Tämän tiheys on noin 100.000 atomia kuutiometriä kohti ja lämpötila jotakin 7000 Kelvin astetta.

25.07.16 18:54

<dvb2000> Minkähän takia näillä "pilipalikameroilla" saa parempaa kuvanlaatua, kuin Nasan omilla...? Luulis, että tuossa hommassa ei laadusta tingitä missään.

25.07.16 12:47

<Vauhtimokka> Arkki, vaan sähkömagneettinen aaltoliike kulkee tyhjiössä. eli ääni ei, ääni on väliaineen värähtelyä eli aaltoliikettä.

25.07.16 12:33

<simosihvonen> Siis jos ihmisen tärykalvo (-> kuuloluut) tärisee, niin kuulemme "ääntä". Verenkohinakin siirtyy tärinänä (heikkona) omaa elimistön rakenteita ja nesteitä pitkin korvaan, mikä kuuluu hiljaisena suhinana (painakaa käsi korvaa vasten). Avaruudessa ei ole ilmaa siirtämässä tärinää ja aiheuttamassa paine-eroja, joten ilman fyysistä kosketusta ei kuule mitään. Uskoisin, että 1:29 tapahtuvan kohtaushypyn jälkeen kamera on laitettu kiinni avaruusaseman runkoon jollain kettingillä, joka antaa hieman kameran "vaeltaa", mutta pitää kameran yhteydessä runkoon, mitä kautta lautasen tärinä siirtyy mikkiin

25.07.16 11:25

<led zeppe1in 93> Kauniit on maisemat

25.07.16 11:07

<Arkki> MaxMess En ole fyysikko, mutta muistaakseni ääni kyllä kulkee avaruudessa, mutta koska esim. ihmiset kuulee sen värähtelynä ilmassa (jota avaruudessa ei ole), ei me kuultaisi moista. Mutta, koska ne on avaruuspuvuissa (jossa on ilmaa), kaikki ääni pitäisi teoriassa kuulua jollain tapaa. Muistaakseni esim. Star Warsin Death Starin räjähdettyä, lähellä olevien hävittäjien pilotit olisi voinu kuulla erittäin nopean äänen, joka tuli Death Starin räjähtämisestä.

25.07.16 10:44

<MaxMess> Yllätyin, että esim. ton tutkan tai minkä lie pyöriessä 1:30 eteenpäin kuuluu toi ääni. Vai tuleeko se jostain muualta? Samoin noi kamerankosketteluäänet, mutta ne ehkä johtuu puvun kautta tai jotakin. Avaruushan on tyhjiö eikä ääni kulje tyhjiössä vaikka elokuvissa usein onki komeita ääniefektejä myös avaruudessa. No tämän takia tiedemiehet on tiedemiehiä ja astonautit astronautteja -mie oon mie.

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SUOSITUIMPIA VIDEOITA

Tyyppi kouluttaa pianoa julkisesti

Tyyppi kouluttaa pianoa julkisesti

10 186 katselukertaa

Salaseura? mitä vittua

Salaseura? mitä vittua

11 783 katselukertaa

Gay Mount Everest

Gay Mount Everest

3 106 katselukertaa

Vartija taltuttaa puukkojunkkarin

Vartija taltuttaa puukkojunkkarin

16 910 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.