Quantcast

Milton Friedman

Kapitalismi on ainoa oikea tie

3.84 / 5 (12 ääntä)

Julkaistu: 29.8.2016 10:41

Katsottu: 3802 kertaa

Kommentit: 11 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

3.84 / 5 (12 ääntä)

Milton Friedman | Kapitalismi on ainoa oikea tie

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-08-29 19:57:15

+1143

<voipojux>

Tämä on jo varmaan läpeensä puhki kulunut argumentti, mutta mitä jos tulevaisuudessa automaatio&robotiikka pystyy korvaamaan suurimman osan suorittavasta työstä? Tällaisessa talousmallissa puhdas kapitalismi johtaa siihen että harvat pääomasijoittajat omistavat käytännössä kaiken ja loput sitten tekevät, no, mitä tekevät, mutta töihin heitä ei ainakaan tarvita. Tosin tuotannollakaan ei sen jälkeen olisi enää asiakkaita.

7

Kommentit (11)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
31.08.16 22:09

<Keisaripingviini> Juutalainen puhuu kapitalismin puolesta..hmm..

30.08.16 19:28

<Why> Lecimx Joskus valtion kannattaa maksaa firmalle, että se tekee hilavitkuttimia tappiolla. Jengillä duunia -> rahaa. Rahalla ostetaan leluja ja karkkia. Lelukaupat ja karkkipuodit menestyy jne. lisää työtä. Raha kiertää. Näin niinku periaatetasolla. Mut eihän se toimi kovinkaan pitkään jos sieltä myllystä vedetään välistä.

-1
30.08.16 10:56

<Noppamopo> Miltonin märkä uni oli juurikin sellaiset TTIP-tyyliset sopparit jossa kuluttajansuoja on olematon ja määräysvalta täysin dollarin pitäjien käsissä. Syöpää koko ukko.

-1
29.08.16 19:57

<voipojux> Tämä on jo varmaan läpeensä puhki kulunut argumentti, mutta mitä jos tulevaisuudessa automaatio&robotiikka pystyy korvaamaan suurimman osan suorittavasta työstä? Tällaisessa talousmallissa puhdas kapitalismi johtaa siihen että harvat pääomasijoittajat omistavat käytännössä kaiken ja loput sitten tekevät, no, mitä tekevät, mutta töihin heitä ei ainakaan tarvita. Tosin tuotannollakaan ei sen jälkeen olisi enää asiakkaita.

29.08.16 18:57

<Harbaa> Tätä katsoessa täytyy muistaa että vaikka Milton servaakin hienosti "vihervassarisosialistit", oli Milton myös loppuun asti sitä mieltä että taloudellista rikollisuutta ei ollut olemassa. Esim. legendaarinen Ford pinto tapaus, jossa auto oli suunniteltu niin että peräänajo käytännössä räjäyttää koko auton tappaen matkustajat. Miltonin mukaan oli ihan OK että Ford säästää ja suunnittelee hengenvaarallisen auton ja maksaa vain korvauksia palaneille ihmisille, koska se tulee halvemmaksi, ja on siten vain normaalia bisnestä. Täytyihän halvan auton ostajan tajuta, ettei se voi olla turvallinen.

29.08.16 17:39

<PenZon> Lecimx Pitää tehdä selkeä ero klassisen kapitalismin ja uuskapitalismin välillä. Klassinen kapitalismi on yleensä kaikille osapuolille varsin rakentavaa, uuskapitalismi taas päätyy keskivertokuluttajan päätymiseen velkaorjaksi yhtiöille. Klassisella kapitalismilla on tosin päättäjien ja päättäjiin vaikuttavien keskuudessa varsin paljon huonommin kannatusta, koska uuskapitalismilla tienaa paremmin jos on suurituloinen.

29.08.16 15:32

<juujoa> Oli muuten aikamoinen yllätys kun koitin tätä videota lisätä ja oli jo tarkistuksessa.

29.08.16 14:16

<Lecimx> Toki lisätäkseni vielä edellelliseen että suomessa on sitten taas valtion suunalta riistoa firmoja kohtaan toisaalta järkyttävät maksut jotka nekin pitäs saada laskettua minimiin että joku viittis taas yrittää jotain. Monella varmaan olis hyviä ideoita mutta kuka saataan täällä haluaa mitään edes lähtee koittamaan kun jo heti ennenkun kerkeet edes alottamaan ni valtio tappaa yrityksen pois. Valtion tuet menee väärään päähän yrityksiin. Pitäis tukea julmetulla teholla niitä uusia yrityksiä eikä kuolevia.

29.08.16 14:12

<Lecimx> Hmm.. Mun mielestä vaikka kapitalismista on saatu kuulostamaan ihan hirviöltä nykyään niin pitäs nimenomaan ottaa kaikki valtion tuet yrityksiltä ja firmoilta pois koska aito kilpailu aiheuttaa juurikin kilpailua ja kilpailu aiheuttaa uusia innovaatioita. Sen takia suomessakin jurrataan paikallaan kun vanhoja paskoja firmoja tuetaan jotka just ja just pysyy pystyssä valiton tuella. Antas kaatua pois. Nimenomaan kapitalismi ajaa yhteiskuntaa eteenpäin. Miten kuvitellaan että suomeenkaan vois tulla uusia innovaatioita kun valtio tukee jos firmalla menee huonosti? Miks muuttaa mitään.

29.08.16 11:14

<gsus_lives> vimpassa näkyy: Triggered!

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.