Quantcast

Veteraanin muistelmat – Sotavanki

4.55 / 5 (31 ääntä)

Julkaistu: 26.1.2017 14:03

Katsottu: 5224 kertaa

Kommentit: 8 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

4.55 / 5 (31 ääntä)

Veteraanin muistelmat – Sotavanki

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-01-27 09:01:25

+732

<Monsteri88>

Työskentelen vahusten parissa ja veteraaneja on tullut paljon jututettua. Yksi näistä veteraaneista oli haavoittumisensa jälkeen vankileirin vartija. Kertoi, että sielläkin sotavankien välit vartijoihin oli hyvät. Vankileirin parturit, kokit ja oikeastaan kaikki työntekijät vartijoita lukuunottamatta olivat itse vankeja. Myös vartijat söivät samaa ruokaa. Minkäänlaisesta ruokapulasta hän ei tiennyt mitään, eikä koskaan hänen mukaansa vangeilla ollut hänen leirillään nälkä. Takaisin Venäjälle laitettaessa vanigt laittoivat vastaan ja yrittivät ensimmäistä kertaa koko vankeutensa aikan hänen...

12

Aika: 2017-01-27 09:04:56

+732

<Monsteri88>

...mukaansa karata. Myös näitä maatiloilla olleita työmiehiä leirillä oli, mutta sillä erotuksella tähän tarinaan verrattuna, että vangit palautettiin joka ilta yöksi leirille. Hän kertoi myös, että yksi nykyisin paikkakunnalla oleva suku on lähtöisin vangista joka sota-aikaan jäi valehenkilöllisyyden turvin suomeen eikä lähtenyt muiden vankien mukana venäjälle. Hänestä tiedettiin ainakin vartijoiden keskuudessa, mutta oltiin hiljaa. Yski suomalainen oli hänen mukaansa ollut valvontakomission ilmiantaja, mutta hänet oli uhattu tappaa jos ilmiantaa tämän venäläisen.

11

Aika: 2017-01-26 23:01:51

+1712

<Halohjata>

Kunpa vaari olis tämmösen ehtinyt tekemään.. Istuu nyt hoitokodissa pyörätuolissa eikä tunnista edes omaa poikaansa..

9

Aika: 2017-01-26 23:51:42

+10293

<humpankuningas>

Noinhan se taisi mennä. Sotavangeilla jotka pääsivät töihin maalaistaloihin oli luultavasti paremmat oltavat mitä kotona neukkulassa rauhan aikaan. On se varmasti ollut kova paikka, kun heidät laitettiin takaisin. Varsinkin kun suuntana oli Siperia, koska olivat jääneet vangeiksi.

9

Aika: 2017-01-26 16:37:25

+77

<MickeA>

Ei oo ihan yksi näkökulma. Vaari kertoi samanhenkistä tarinaa muka-lukitusta työmiehestä.

6

Kommentit (8)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
06.02.17 15:44

<d0neh> "Suomi ei taatusti luovuttanu venäläisiä vankeja" Who cares kuka siitä on edes 50-vuoden sisäl maininnu? Mites ne omat sisällissodan aikoihin? Onneks telotettiin eikä luovutettu sentää kotimaahansa?Hienoa myös että alussa tehtiin selväks hyvin selvä asia eli "kukaan ei antautunut vangiksi ellei ollu pakko". Hyvä?Ja vittu tykinammuksesta täysosuma ja mies näyttää et nukkuis vaan?Kertois nyt totuuden eli metaporepedofiilikannibaalisekoiluistaan negrofiliaan tutustuessaan eikä puhuis satuja saatana. Tullu jo hyvin selväks mitä ne hiihdetyt ylämäet oli!

-3
29.01.17 20:27

<humpankuningas> On varmasti ollut karmea herätys todellisuuteen, kun ihmisille toitotettiin Neukkulassa miten kamalaa elämä on kapitalistien ja sortajien Suomessa. Sitten joudut sotimaan, jäät vangiksi ja vankileirilläkin on paremmat olot kuin kotimaassa. Saati sitten, jos pääset maataloon töihin, jossa eletään sota-aikaankin herroiksi verrattuna kotimaahan ja sosialismiin.

28.01.17 04:38

<Balfur> Papan YKSI veli kieltäytyi sodasta niin se leiri mihin hän joutui olikin vähän "erilainen". Muut veljeksistä oli rintamalla.

27.01.17 09:04

<Monsteri88> ...mukaansa karata. Myös näitä maatiloilla olleita työmiehiä leirillä oli, mutta sillä erotuksella tähän tarinaan verrattuna, että vangit palautettiin joka ilta yöksi leirille. Hän kertoi myös, että yksi nykyisin paikkakunnalla oleva suku on lähtöisin vangista joka sota-aikaan jäi valehenkilöllisyyden turvin suomeen eikä lähtenyt muiden vankien mukana venäjälle. Hänestä tiedettiin ainakin vartijoiden keskuudessa, mutta oltiin hiljaa. Yski suomalainen oli hänen mukaansa ollut valvontakomission ilmiantaja, mutta hänet oli uhattu tappaa jos ilmiantaa tämän venäläisen.

11
27.01.17 09:01

<Monsteri88> Työskentelen vahusten parissa ja veteraaneja on tullut paljon jututettua. Yksi näistä veteraaneista oli haavoittumisensa jälkeen vankileirin vartija. Kertoi, että sielläkin sotavankien välit vartijoihin oli hyvät. Vankileirin parturit, kokit ja oikeastaan kaikki työntekijät vartijoita lukuunottamatta olivat itse vankeja. Myös vartijat söivät samaa ruokaa. Minkäänlaisesta ruokapulasta hän ei tiennyt mitään, eikä koskaan hänen mukaansa vangeilla ollut hänen leirillään nälkä. Takaisin Venäjälle laitettaessa vanigt laittoivat vastaan ja yrittivät ensimmäistä kertaa koko vankeutensa aikan hänen...

12
26.01.17 23:51

<humpankuningas> Noinhan se taisi mennä. Sotavangeilla jotka pääsivät töihin maalaistaloihin oli luultavasti paremmat oltavat mitä kotona neukkulassa rauhan aikaan. On se varmasti ollut kova paikka, kun heidät laitettiin takaisin. Varsinkin kun suuntana oli Siperia, koska olivat jääneet vangeiksi.

26.01.17 23:01

<Halohjata> Kunpa vaari olis tämmösen ehtinyt tekemään.. Istuu nyt hoitokodissa pyörätuolissa eikä tunnista edes omaa poikaansa..

26.01.17 16:37

<MickeA> Ei oo ihan yksi näkökulma. Vaari kertoi samanhenkistä tarinaa muka-lukitusta työmiehestä.

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Mauno Koiviston hautajaiset

Mauno Koiviston hautajaiset

5 192 katselukertaa

Veteraanin iltahuuto

Veteraanin iltahuuto

4 596 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.