Ajan Henki (Suomi)

3.8 / 5 (22 ääntä)

Julkaistu: 10.8.2016 12:17

Katsottu: 6944 kertaa

Kommentit: 38 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

3.8 / 5 (22 ääntä)

Ajan Henki (Suomi)

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-08-10 15:51:59

+22715

<labani>

TinQQ "Pankilla on myös riskinsä, mikäli joku lainaa rahaa muttei maksa takaisin." Noinhan sen pitäisi olla, mutta nämä Kreikan tukipaketit on nimenomaan sitä varten, että niillä tuetaan näitä pankkeja, jotka ovat lainanneet rahaa. Nyt se riski korvataan tukipaketeilla. Ne rahat menee velallisen lainojen maksuun, joita se ei voi itse maksaa. Eli, missä se pankin riski on, koska se saa kuitenki rahansa, vaikka lainaaja ei itse voi niitä maksaa, vaan sen maksaa kolmannet osapuolet tukipaketteina?

22

Aika: 2016-08-10 14:45:04

+2718

<Ässis>

Kusessa ollaan niin kauan kun politiikan ykkösprioriteetti on saada talouskasvua hinnalla millä hyvänsä ja raha määrää kaiken. Ympäristön ja luonnon hyvinvoinnin tulisi olla aina tärkein asia, josta automaattisesti seuraa sitten ihmisillekin hyvinvointia. Kerskakuluttaminen pitäisi saada kuriin, joten miettikää edes hetki kun mieli tekee ostaa jotain uutta, että onko se nyt ihan välttämätön hankinta.

15

Kommentit (38)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
12.08.16 13:59

<KEijjjo> avoimen lähdekoodin kryptovaluutoissa on tulevaisuus! https://www.youtube.com/watch?v=uVEnTc4IW8Y

12.08.16 13:05

<Hemppi81> TinQQ Kun käyt kaupassa ostamassa blu-ray soittimen, millä maksat? kanoilla vai euroilla? Tuo mistä puhut on vaihtokauppaa tavaroilla jota ei tänä päivänä enää tehdä. Kuviossa on aina mukana joku valuutta. Kaikki kauppa käydään jollakin valuutalla ja kaikki valuutta on velkaa.

12.08.16 09:00

<TinQQ> Toisekseen nyt kun mainitsit että inflaatio syö ihmisten varallisuuksien arvoja, niin kerros vielä mitä se velalle tekee? Aina kun rahaa painetaan lisää, syntyy inflaatiota, jolloin rahan arvo laskee. Ihan sama kun jos myyt käytettyä autoa ja äkisti markkinoille tulee 84 kpl samanlaisia autoja myyntiin niin hintataso laskee. Raha ei poikkea näistä kysynnän ja tarjonnan lakien hinnanmuodostuksjärjestelmästä mitenkään.

12.08.16 08:55

<TinQQ> Hemppi81 Sinä se nyt olet ajatuksinesi hakoteillä. Ensinnäkään kaikki kauppa maailmassa ei tapahdu velkarahalla. Jos tähän esimerkkiin palataan, niin missä se kolmas osapuoli on jos minä kasvatan kanoja itse omistamallani kanatilalla jossa toiminta kattaa kulunsa myynnistä saatavilla tuloilla ja sinä bluraysoittiminesi olet samallatavoin velaton toimija ja rahoitat toimintasi myynnistä tulevilla tuloilla. Sinun esimerkkisi koskisi tilannetta, jossa molemmat olisi ~100% velkarahalla pyörivällä yrityksellä myymässä tavaraa, jonka lainanantaja käytännössä omistaa.

12.08.16 00:55

<Seimari> Tämä oli ihan hirveetä paskaa. Muutama asia pitää paikkansa, mutta sitten lähdettiin jo keulimaan vassarilta kuulostavaa skeidaa.

11.08.16 22:55

<Hemppi81> Kyllä inflaatio ryöstää myös valuutan arvoa ja samalla ihmisten ostovoimaa. Fiat valuuttaa ei ole sidottu mihinkään kiinteään. Selitin tuossa aiemmin miten rahajärjelmä luo kuplia ja poksauttelee niitä ja ihmiset menettää omaisuuttaan siinäkln. tuossa aika informatiivinen pätkä inflaatiosta https://www.youtube.com/watch?v=zvuvk6mZ5H8

11.08.16 22:17

<PenZon> Kultaa ei voi painaa lisää.

11.08.16 22:16

<PenZon> Hemppi81 TinQQ Puhukaa asioista niiden oikeilla nimillä. Kulta on rahaa ja euro on valuuttaa. Ja maailmassa on yhteensä noin kolmekymmentä kertaa enemmän velkaa kuin valuuttaa, ja tilanne senkuin pahenee. Ja aina kun pankki painaa lisää valuuttaa korjaamaan tätä, se tarkoittaa sitä että maailmaan ei syntynyt yhtään mitään , jokaisella valuuttayksiköllä on vähemmän arvoa kuin sillä äsken oli, ja pankilla on suhteessa enemmän valuuttaa kaikkiin muihin kuin sillä äsken oli. Pankki rikastui, muut köyhtyivät ja vain numerot muuttuivat. Tämän takia valuutan arvo sidotaan kiinteisiin asioihin.

11.08.16 20:26

<Hemppi81> TinQQ on hyvä esimerkki henkilöstä joka ei koskaan tajunnut tulleensa huijatuksi. Asia kerrottiin videolla ja selitin sen tuossa tekstissä, mutta ei mene perille.

11.08.16 17:38

<Hemppi81> Jos pankki ei myönnä lisää lainaa jompi kumpi menettää omaisuuttaan pankille korkojen verran, mitä se sitten onkaan. Missään vaiheessa pankki ei tehnyt muuta kuin lainasi rahaa ja sai reaali omaisuutta sitä vastaan, koska toinen ei pystynyt maksamaan korkoja.

11.08.16 17:34

<Hemppi81> tuohon kertomaasi tarinaan pitää lisätä kolmas osapuoli ja se on pankki, joka lainaa molemmille rahaa korolla ja vaihtokaupat tehdään lainatulla rahalla. Velkoja maksetaan kunnes huomataan että rahaa on niin vähän että korkoja ei pysty maksamaan ja jompi kumpi joutuu ottamaan lisää lainaa.

11.08.16 15:45

<TinQQ> Rahan arvo on samallatavoin kelluva. Rahaa voi olla yksi tai miljoona, sillä ei ole väliä. Väliä on sillä mitä yhdellä tai miljoonalla rahalla saa kaupasta. Rahan/"vaihtokaupan välineen" säilöminen arkkuun maan alle on yhtä järkevää kuin niiden bluray soittimien säilöminen arkkuun maan alle 10v päästä myytäviksi.

-2
11.08.16 15:39

<TinQQ> Hemppi81 Miten tämä vie ihmisiltä omaisuuden pitkässä juoksussa? Kurssivaihtelut joo. Ihan sama se olisi jos rahaa ei käytettäisi. Jos sovittaisiin, että minä vaihdan kanssasi kanoja vaikkapa bluray soittimiin. Sovitaan että maksan aina 100 kanaa yhdestä bluray soittimesta, koska bluray soitin edustaa tieteen terävintä kärkeä. 10v päästä kun on keksitty 3 seuraajaa bluray soittimelle en halua enää vaihtaa sataa kanaa yhteen bluray soittimeen. Jos sinulla on koko varasto täynnä myymättömiä bluray soittimia, sinä "menetit omaisuutesi", kun bluray soittimet eivät ole enää yhtä arvokkaita.

-2
11.08.16 14:23

<Hemppi81> Kuvitellaan että Suomessa pankit alkavat kiristää lainahanoja, jos korvaavaa rahaa ei tule viennistä ihmiset eivät pysty maksamaan velkojaan koska rahan määrä yksinkertaisesti vähenee. Toisaalta jos lainoja myönnetään enemmän kuin tavallisesti pumppaa se järjestelmään lisää rahaa, mutta samalla myös lisää korkoa ja kun lainoja maksetaan takaisin rahan määrä vähenee ja jos lainoja myönnetään vähemmän tilanne eskaloituu väistämättä ja osa ihmisitä ei pysty maksamaan velkojaan.

11.08.16 13:58

<Hemppi81> Tämä systeemi vie ihmisiltä omaisuuden pitkässä juoksussa, koska aina osuu paska tuulettimeen jossain ja ihmiset menettävät omaisuutensa. Kaikista hienoin rikos on sellainen rikos jossa uhri ei tiiedä tulleensa ryöstetyksi.

11.08.16 13:55

<Hemppi81> TinQQ "Jokaista lainaa vasten on olemassa rahaa." Ei ole. Pankki joka lainan myönsi ottaa siitä korkoa ja tälle koron osuudelle ei ole koskaan myönnetty lainaa, joten rahaa ei ole luotu korolle erikseen ja sitten kun laina on maksettu pois koron osuus jää ylimääräisenä velkana. Kuvittele että olisi vain yksi laina jossa olisi korko, Rahaa olisi luotu lainan verran mutta rahaa ei olisi koron maksuun. Sen takia lainoja myönnetään toisten lainojen maksuun (=luodaan lisää rahaa) ja koron osuus kasvaa jatkuvasti ja tämän takia lainataan aina enemmän ja enemmän.

11.08.16 09:08

<TinQQ> Asiasta ymmärtämätön voi helposti esittää vaateen "Pankkien toimintaa täytyy säädellä ja niiden ei saa antaa sijoittaa ihmisten rahoja kuin kannattaviin ja varmoihin kohteisiin", mutta tuo lause on sama kuin neuvoisi osakesijoittajaa hankkimaan ainoastaan niitä osakkeita, joiden arvo seuraavan 10v aikana nousee. Kuka näkee tulevaisuuteen?

-3
11.08.16 09:07

<TinQQ> , vaikkakin se on markkinataloudessa mahdollista. Siten on täytynyt rakentaa tämmöisiä yhteiskunnallisia sopimushommia jossa sovitaan että pankit on tarve pelastaa silloin jos niiden liiketoiminta ei onnistu toivotulla tavalla, jotta rahansa tallettaneet ihmiset saisivat omansa takaisin.

-4
11.08.16 09:06

<TinQQ> Ei tässä pankkitoiminnassa ole mitään ihmeellistä. Se on perus markkinatalouden luonnonlakien alaista toimintaa. Syy miksi tästä on tullut niinkin suuri haloo kuin mikä on tullut on se että pankit yrityksinä kantavat riskiä toiminnassaan. Jos säästät rahaa pankkiin se on periaatteessa ihan sama kuin ostaisit jonkun osakeyhtiön osakkeita. Annat rahan yrityksille jemmaan ja odotat saavasi korkoa. Jos yritys meneekin konkurssiin, osakkeenomistajat menettävät varansa. Sosiaalisesti kuitenkin katsotaan että rivikansalaisen tallettaessa rahansa pankkiin ei voi käydä niin että hän menettäisi rahansa,

-4
11.08.16 08:58

<TinQQ> Niin siis jos nyt jotenkin teoreettisesti ajateltaisiin, niin tilanteessa jossa kukaan ei ole kenellekkään velkaa ei kellään myöskään olisi silloin rahaa. Raha on käänteinen velka (yllättäen). Jokaista lainaa vasten on olemassa rahaa. Jos lainat maksaa pois, raha häviää. Matter & anti-matter.

-3
11.08.16 03:45

<Muzku87> Mitä helevettiä! Antti Heikkilä!

11.08.16 03:16

<Muzku87> Asiallehan ollaan tekemässä jotain. Islannissa ollaan pisimmällä, suomessa yritetään perässä: http://avoinministerio.fi/2016/06/30/rahanluontioikeus-pankeilta-valtiolle/

10.08.16 20:19

<PenZon> Ongelman lähtöpiste on se että pankkien on annettu lainata rahaa jota niillä ei ole. Ja tässä puhutaan siis todella vanhasta asiasta. Vaikka se saattaa viattomalta ja kehitystä kiihdyttävältä ajatusmallilta vaikuttaa, kerta toisensa jälkeen tämä toimintamalli lähtee lapasesta. Taas se, että valuutan arvo ei ole sidottu mihinkään reaalimaterian arvoon kiihdyttää entisestään taloudellista eriarvoisuutta ja talouden ajautumista syvemmälle suohon. Ainakin keskivertokuolevaisen näkökulmasta.

10.08.16 19:07

<Andy42> TinQQ Ongelma on nimenomaan siinä, koska tämä järjestelmä aiheuttaa enemmän velkaa kuin rahaa. Joten kaikkea velkaa ei voida ikinä maksaa takaisin ja vaikka maksettaisiinkin, ei ole enää rahaa tämän jälkeen. Tämä aiheuttaa myös rahan niukkuutta joka ei aina täsmää resursseja. Eli vaikka olisi kaikki mahdollisuus tehdä jotain, ei vain ole sitä rahaa toteuttaa sitä.Omasta mielestä valtion velka on kans outo asia. Valtio on se, joka tekee päätökset ja hoitaa valtion asiat, mutta silti pitää käydä pankista hakemassa rahaa. Valtio hoitamaan raha-asiat vastaamaan olemassa olevia resursseja.

10.08.16 16:10

<labani> on asiaan sananvaltaa.

10.08.16 16:10

<labani> Kreikka ei kykene maksamaan lainojaan ja tukipaketit päätyy saksalaisille pankeille, sillä heillä on rahaa kiinni Kreikassa. Kreikka maksaa tukipaketeilla saksalaisille pankeille lainojaan. Terveintä ois antaa holtittomasti lainanneiden pankkien kaatua, jolloin tämä koko soppa kirpaisee hetken, mutta tervehdyttäisi tilanteen ja loppuis tämä löysässä hirressä roikkuminen. Maa ja pankit konkurssiin. Sen kirpaisun jälkeen alkaa uusi nousu. Toisaalta Eu:sta pyritäänkin luomaan loukku, jossa kaikki on velkaa kaikille, jolloin maata voidaan "kiristää" Eu:n toimesta ilman, että kyseisellä valtiolla

10.08.16 16:02

<TinQQ> labani Tämä EU:n härvelivärvelihän on melko kaukana näistä oppikirjaesimerkeistä, joista tässä videollakin yritetään vuosisadan skandaalia värittää. Kreikassa EU on osallisena kun me ollaan tehty keskenämme tämmöinen valuuttaliitto ja kun me ei haluta yhdenkään valtion ajautuvan maksukyvyttömäksi. Ei liity mitenkään siihen miten rahaa "luodaan" lainaamalla. Olet kyllä väitteissäsi oikeassa, että jos luodaan pankkien rinnalle järjestelmä, joka kattaa pankkien tappiot mikäli ne tekevät epäonnisia sijoituksia niin silloin pankkitoiminnan riskit poistuvat jossain määrin. Oma valintamme.

-5
10.08.16 15:51

<labani> TinQQ "Pankilla on myös riskinsä, mikäli joku lainaa rahaa muttei maksa takaisin." Noinhan sen pitäisi olla, mutta nämä Kreikan tukipaketit on nimenomaan sitä varten, että niillä tuetaan näitä pankkeja, jotka ovat lainanneet rahaa. Nyt se riski korvataan tukipaketeilla. Ne rahat menee velallisen lainojen maksuun, joita se ei voi itse maksaa. Eli, missä se pankin riski on, koska se saa kuitenki rahansa, vaikka lainaaja ei itse voi niitä maksaa, vaan sen maksaa kolmannet osapuolet tukipaketteina?

22
10.08.16 15:04

<TinQQ> Pankki toki harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa, ihan kuten me kaikki muutkin. Pankilla on myös riskinsä, mikäli joku lainaa rahaa muttei maksa takaisin. Mitä enemmän rahaa on vapaana liikkeellä, sitä enemmän hinnat nousevat kun jokainen yrittää saada tuotteensa myytyä hyvään hintaan. Toisinpäin jos rahaa on vähän liikkeellä, ihmiset säästävät ja hinnat laskevat. Rahan arvo on kelluva. Jos vaihat esineitä päittäin, saat aina saman verran kuin olet sopinut. Jos vaihdat esineitä käyttäen rahaa väliarvona, altistut rahan kurssivaihteluille. Järjestelmä, ei salaliitto.

-1
10.08.16 15:00

<TinQQ> En ymmärrä mitä ihmeellistä tässä on? Rahan omistaminen tarkoittaa että joku muu on sinulle velkaa. Kun otat lainaa, muut ovat sinulle lainan määrän velkaa ja sinä olet pankille lainan määrän velkaa. Rahaa saa vain tekemällä jotain hyödyllistä jollekulle toiselle, joka maksaa siitä vaihtokauppana rahaa. Sitten kun sinulla on rahaa, voit mennä sen kanssa kenen tahansa luo ja ostaa häneltä tuotteita/palveluita yms rahan arvon verran. Pankki kun antaa lainaa, tehdään sopimus että sinä saat X määrän rahaa ja maksat sen takaisin Y ajassa ja maksat X päälle Y:n korkoa.

10.08.16 14:45

<Ässis> Kusessa ollaan niin kauan kun politiikan ykkösprioriteetti on saada talouskasvua hinnalla millä hyvänsä ja raha määrää kaiken. Ympäristön ja luonnon hyvinvoinnin tulisi olla aina tärkein asia, josta automaattisesti seuraa sitten ihmisillekin hyvinvointia. Kerskakuluttaminen pitäisi saada kuriin, joten miettikää edes hetki kun mieli tekee ostaa jotain uutta, että onko se nyt ihan välttämätön hankinta.

15
10.08.16 13:30

<Devourment> joku muutama vuosi sitte tuli katottua tää ni tuli vähä semmone olo et miks vittu mä käyn töissä....

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SUOSITUIMPIA VIDEOITA

Metallin genre-erot

Metallin genre-erot

3 739 katselukertaa

Real life gta

Real life gta

7 662 katselukertaa

4K Timelapse vuoristosta

4K Timelapse vuoristosta

2 709 katselukertaa

Buster Keaton - Safety Last!

Buster Keaton - Safety Last!

4 972 katselukertaa

Iguana vs Snakes

Iguana vs Snakes

4 131 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.