David Berlinski: ongelmia evoluutiossa

Tässä yhden akateemisen ei kristityn, eikä fundamentalistin näkemiä ongelmia evoluutioteoriassa.

0.99 / 5 (31 ääntä)

Julkaistu: 25.5.2016 12:57

Katsottu: 4035 kertaa

Kommentit: 21 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

0.99 / 5 (31 ääntä)

David Berlinski: ongelmia evoluutiossa | Tässä yhden akateemisen ei kristityn, eikä fundamentalistin näkemiä ongelmia evoluutioteoriassa.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-05-25 15:44:56

+24691

<Lecimx>

Tuskin kukaan onkaan väittäny että ymmärrettäs evoluutiota vielä täysin. Mitä tutkimista siinä yleensä olis jos tiedettäs kaikki jo?

15

Aika: 2016-05-25 22:01:52

+204

<Sidle>

Olisi ihan mielenkiintoista kuulla joskus järkeviä väitteitä evoluutiota vastaan. Tässä kusi jo aivan perusasiat.

5

Kommentit (21)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
13.10.16 23:51

<thenobody> ollaan 20 min kohdalla ja ollut noin helppo kaataa väittämät.. nyt pitää mennä nukkuu. pitää huomenna debunkata loputkin. pitäiskö tehdä debukkausvideo tästä itse?

13.10.16 23:49

<thenobody> väite ettei sellaisia mutaatioita jotka sotkevat "Järjestelmän korjaamattomaan kuntoon": kuten joku jo mainitsikin, mutaatioita jotka sotkevat eliön niin pahasti että se ei voi elää, tapahtuu paljonkin. niitä kutsutaan kuolettaviksi alleeleiksi.

13.10.16 23:39

<thenobody> pitkän ajan jälkeen, nämä hengenpidätysominaisuudet ovat hioutuneet huippuunsa ja turkki jota ei veden alla tarvitse, muuttuu ihoksi ja samalla tapaa kehittyy paksu rasvakudos joka pitää lämpöä veden alla paremmin. yhä paremmin ruokaa saavat(esim. syvemmälle sukeltamaan pystyvät ja paremmin vedessä pärjäävät) selviytyvät paremmin ja kohta onkin valaantapainen eläin kyseessä

13.10.16 23:35

<thenobody> hän näyttää myös luulevan, että valaat voivat hengittää pinnan alla.. ei, valaat pidättävät hengitystään. siksi esim. karhun tapainen nisäkäs, josta (esim. valaat ovat kehittyneet) voi kehittyä hyväksi hengen pidättäjäksi. karhupopulaatio jonka elinolosuhteet muuttuvat niin, että niiden saatavilla oleva ruoka on vedessä, muuttuu niin, että ne jotka pystyvät paremmin hakemaan pinnan alta ruokaa, selviytyvät paremmin ja tekevät enemmän pentuja, luonnollisesti. edelleen: maken järki

13.10.16 23:29

<thenobody> mitä hän tarkoitti 11 min kohdilla? että esim. kesällä lintujen nokan koko ja muoto vaihtuu? :O :D aivan sekaisin koko äijä.. mulla ei ole edes kunnollista akateemista koulutusta tältä alalta ja silti tiedän enemmän kuin hän tästä asiasta.

13.10.16 23:26

<thenobody> hän ei näytä myöskään olevan tietoinen, että galapagos saarten eri linnut joita darwin kuvaili, eivät pysty enää tuottamaan jälkeläisiä keskenään, joten ne eivät ole enää lajin sisäisiä variaatioita, vaan ihan jo lajiutumista. hänen koko argumenttinsa näyttää olevan ollut tähän 10 min asti videolla se, että koska emme voi elää satoja tuhansia vuosia ja todistaa omin silmin lajiutumista, sitä ei tapahdu.. typerää

13.10.16 23:21

<thenobody> väite että emme voi laboratoriossa todeta evoluutiota, on väärä. e.coli bakteereilla on tehty paljon kokeita jossa saatiin bakteerikanta esim. pystymään käyttämään sellaista ravintoa mitä se alunperin ei voinut käyttää. laji pysyi samana toki, mut siihen sen lajin vaihtumiseen tarvitaan enemmän aikaa, mitä edes koko tiede on ollut olemassa. valitettavasti falloutin FEV virusta ei ole vielä keksitty.

13.10.16 23:16
13.10.16 23:15

<thenobody> pointti c: emme voi mallintaa evoluutiota tietokoneella: miksi emme muka voisi, niin on tehty ja tullaan varmasti vielä tekemään kattavammin ja aina vaan realistisemmin.

13.10.16 23:11

<thenobody> pointti b) emme voi todeta luonnonvalinnan ym. seikkojen tuottavan merkittävää muutosta eliöissä: tähän on ihan looginen vastaväite: voimme todeta lyhyellä aikavälillä pientä muutosta, kumulatiivinen pieni muutos pitkällä aikavälillä = iso muutos. maken järki.

13.10.16 23:09

<thenobody> pointti a) fossiiliaineisto ei tue evoluutioteoriaa: tämän voi jokainen ihan taksonomisesta näkökohdasta nähdä olevan väärin, näemme toisiaan muistuttavia eliöitä ja niiden välimuotoja, alkukantaisempia eläimiä vanhemmassa sedimentissä ja kompleksimpia nuoremmassa.

27.05.16 13:22

<Thaliquid> Lecimx Mua kiinnostais tietää onko mitään minkä ihminen tietäisi täysin? Ja jos näin on onko kyse absoluuttisesta totuudesta ja voiko sitä edes olla?

26.05.16 18:45

<eitoimirec> Suurin osa puuta heinää. Ok, miksi lehmällä ja valaalla on samat hermoradat, sisäelimet yms jos ne eivät olisi samasta kantaeläimestä? Lisääntyvät samalla tavalla (nisäkäs). Alkio näyttää pitkään samalta. Geenit ovat hyvin pitkälti samoja..

26.05.16 06:20

<Kaiser> Nopealla Wikin vilkaisulla ei kyseisen herran vertaisarvioidut (tieteelliset) julkaisut kunnioitusta herätä. En tiedä oliko Wikin lista (https://en.wikipedia.org/wiki/David_Berlinski) täysin kattava, mutta vertailuksi Suomessa edellytetään useissa tapauksissa vähintään 4 artikkelia jo väitöskirjaan. Jos tuo Wikin 7 kpl on paikkansa pitävä niin hädin tuskin on vastaväitellyttä tohtoria (akateeminen lapsi) kummoisempi.

25.05.16 23:13

<Kapa53> Tiede on enemmänkin "meillä on tämä tieto, joka on hankittu todistettavin keinoin. Emme vielä tiedä kaikkea, siksi onkin tehtävä todennäköisiä olettamuksia. Ennen pitkää voimme vastata tänään askarruttaviin kysymyksiin. Valitettavasti emme voi jumalaasi käyttää täyttämään näitä tietoaukkoja, koska ensin pitäisi olla todisteita jumalasta. Ja juuri sinun jumalastasi, eikä tuhansista muista."

25.05.16 23:07

<Arkki1> Olipa fiksun oloinen juttu. Antoi paljon ajattelemisen aihetta tieteellisen prosessin toiminnasta käytännössä.

-2
25.05.16 22:01

<Sidle> Olisi ihan mielenkiintoista kuulla joskus järkeviä väitteitä evoluutiota vastaan. Tässä kusi jo aivan perusasiat.

25.05.16 21:58

<Sidle> DickJohnson En tunne sälliä, mutta päättelin saman katsomalla alusta 20 minuuttia. Älykkääseen suunnitteluun ja uskoon lähtivät jutut heti nojaamaan. Todella tyhmä jätkä. En sanoisi tiedemieheksi. Oikeastaan kaikki väitteet oli päättömiä, mutta viimeisessä katsomassani kohdassa kertoi miten suurin osa mutaatioista on haitallisia ja pieni osa hyödyllisiä. Tämä oli muka jotenkin ongelmallista. Heti perään vaatii jotakuta kertomaan hälle miksi eliöille ei tapahdu KOSKAAN mutaatiota, jotka kaatavat koko organismin kuten vika koodissa Windowsin. Lopetin katsomisen siihen.

25.05.16 20:56

<DickJohnson> Kyseinen herra on kyllä flirttaillut älykkään suunnittelu hömpän kanssa. Esiintynyt sitä tukevassa dokumentissa ja on jäseneä kreationistisessa ajatushautomossa.

25.05.16 15:44

<Lecimx> Tuskin kukaan onkaan väittäny että ymmärrettäs evoluutiota vielä täysin. Mitä tutkimista siinä yleensä olis jos tiedettäs kaikki jo?

15

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Clubbing in the Wild

Clubbing in the Wild

3 192 katselukertaa

Nekrofilian hyvät puolet ...

Nekrofilian hyvät puolet ...

7 785 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.