Quantcast

Eye Tracking on an F1 car

4.66 / 5 (13 ääntä)

Julkaistu: 6.7.2016 09:31

Katsottu: 5322 kertaa

Kommentit: 12 kpl

Tarkastaja: Arab

1.2K

4.66 / 5 (13 ääntä)

Eye Tracking on an F1 car

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-07-06 19:12:40

+76632

<thirvi>

juujoa No, ehkä puhutaan samasta asiasta eri tavalla. Väitän vain että ei formulakuskeille kehity mitään "superaivoja" tai "superaisteja", kuten tuossa 1:50 eteenpäin selostetaan. Prosessoinnissa vain hyödynnetään opittuja malleja suoraan muistista alitajuisesti. Ei se eroa mitenkään "tavallisten kuolevaisten" aivojen toiminnasta. Kuka tahansa pystyy treenaamaan aivonsa toimimaan tehokkaasti jotain tarkoitusta varten. Mitä enemmän harjoittelee, sitä enemmän muistia hyödynnetään prosessoinnissa.

6

Kommentit (12)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
12.07.16 02:25

<Muzku87> vmp

10.07.16 23:08

<teemukyl> autokoululainen vastaan 10v ajanut ei tarvi miettiä miten vaihe vaihtuu

06.07.16 19:12

<thirvi> juujoa No, ehkä puhutaan samasta asiasta eri tavalla. Väitän vain että ei formulakuskeille kehity mitään "superaivoja" tai "superaisteja", kuten tuossa 1:50 eteenpäin selostetaan. Prosessoinnissa vain hyödynnetään opittuja malleja suoraan muistista alitajuisesti. Ei se eroa mitenkään "tavallisten kuolevaisten" aivojen toiminnasta. Kuka tahansa pystyy treenaamaan aivonsa toimimaan tehokkaasti jotain tarkoitusta varten. Mitä enemmän harjoittelee, sitä enemmän muistia hyödynnetään prosessoinnissa.

06.07.16 17:49

<juujoa> thirvi Se että jotain ei vilkuilla, ei tarkoita etteikö aivot sitä prosessoi. Aivot prosessoi aivan kaiken mitä teet ja sehän tuo minun pointti olikin. Kuskit prosessoivat älyttömästi enemmän kerralla, mutta niin harjaantuneesti että sitä ei tarvitse "miettiä". Normaalikuljettaja joutuisi keskittymään (ja prosessoimaan) yhden asian kerrallaan koska ei ole tarpeeksi harjaantunut.

-2
06.07.16 17:17

<RaDeon> Tossa nappien painamisessa alitajuisesti ja korvakuulolta vaihtamisessa ei oo mitään ihmeellistä, vaihtaahan meistä jokainen vaihdettakin katsomatta kytkinpoljinta ja vaihdekeppiä joka kerta.

06.07.16 14:57

<VeikkoVälikäsi> sitten on toki näitä "tosi hyviä kuskeja" (bemari yms. kuskit???) joiden EI TARVI omasta mielestään huomatakaan nopeusrajoitus, ohituskielto merkkejä tai keltaisiaviivoja.

-3
06.07.16 14:56

<VeikkoVälikäsi> Niin normaali kuski täytyy keskittyä havannoimaan myös vastaantulijat, pyöräilijät, jalankulkijat, liikennemerkit, kaistamerkit, hirvet/porot/eläimet ja kaiken lisäksi vieressä saattaa istua toinen puhumassa ja takapenkilla monta lisää. Lisäksi normiliikenteessä et muista jokaista mutkaa ja monttua varsinkaan kun ajat tiellä mitä ei ole ikinä ennen ajanut, ratakuskit harhoittelee radan.

-3
06.07.16 14:29

<thirvi> juujoa Kuskien silmät ja aivot ovat harjaantuneet karsimaan kaiken ylimääräisen pois ja tehokkaasti keskittymään oleelliseen. Kuten tuossakin huomattiin, niin mittareita ei turhaan vilkuilla ja nappejakin painellaan lähes ajitajuisesti. Varmasti silmät liikkuu nopeammin, koska se on "selkärangassa" minne niitä pitää liikuttaa. Normaali kuski havannoi paljon turhaa ympäristöä ja joutuu ajattelemaan autonhallintaa, jolloin hänelle ei jää kapasiteettia niin paljoa itse tärkeimpään prosessointiin.

06.07.16 13:09

<punamuna> TT3D Closer to the edge - dokkarissa, joka siis kertoo Mansaaren TT ajoista. Osa kuskeista kertoo kuinka ekat kierrokset jännittää, mutta kun pari kierrosta on takana, tuntuu että kaikki hidastuu ja aivot alkaa toimia "nopeammin". Verbaalinen lahjakkuuteni on niin heikko etten osaa sitä selittää kunnolla. Mutta joku ehkä osaa. Pointtina kuitenkin että harjaantuneet kuskit menevät tavallaan "transsiin" jolloin aika tuntuu hidastuvan.

06.07.16 11:54

<juujoa> thirvi Ja mihinköhän perustat tämän mutuilun? Väitätkö ettei kuskin silmät ja aivot ole harjaantuneet ottamaan vastaan huomattavasti enemmän ja nopeampaan tahtiin ärsykkeitä siitä mitä radalla on? Normaali kuski ei mutkaan tultaessa prosessoi lainkaan paljoakaan siitä datasta jota häneen välttyy ns. pers tuntumalla, kun taas tuo kuski pystyy nopeasti pers tuntuman perusteella säätämään jarrutusvoimaa ja ratin asentoa, sekä samaan aikaan jo kuvittelemaan mutkan ulostulon sen perusteella miten auto todennäköisesti tulee hidastumaan ja mutkan läpäisemään.

06.07.16 09:36

<thirvi> Ei formulakuskit prosessoi isompaa määrää dataa kuin "normaali" kuski. Ne vain pystyy hyödyntämään vähemmän määrän dataa tehokkaammin, eli pystyvät keskittymään vain siihen oleelliseen.

-3

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.