Quantcast

Masennus

Sain tällä viikolla tietää mikä mua vaivaa. Viimeset 15vuotta. Tässä videossa on todella hyvin ja tiiviisti ne ajatukset ja tuntemukset joille itse ei voi mitään. Veikkaan että moni voi samaistua, tai huomata kaverissaan näitä piirteitä. Jos näin on niin yrittäkää hakeutua hoitoon. Omalla kohdalla meni liian pitkälle ja sain aikaan peruuttamatonta henkistä vahinkoa.

4.35 / 5 (10 ääntä)

Julkaistu: 20.7.2015 18:21

Katsottu: 4310 kertaa

Kommentit: 16 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

4.35 / 5 (10 ääntä)

Masennus | Sain tällä viikolla tietää mikä mua vaivaa. Viimeset 15vuotta. Tässä videossa on todella hyvin ja tiiviisti ne ajatukset ja tuntemukset joille itse ei voi mitään. Veikkaan että moni voi samaistua, tai huomata kaverissaan näitä piirteitä. Jos näin on niin yrittäkää hakeutua hoitoon. Omalla kohdalla meni liian pitkälle ja sain aikaan peruuttamatonta henkistä vahinkoa.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2015-07-21 00:32:58

+24333

<Lecimx>

Se tunne kun haluaisit tehä kaikkea mutta mikään ei kiinnosta. Se tunne kun teet jotain mikä pitäs olla hauskaa mutta et saa siitä mitään irti. Mikään ei oo niinku ennen. Mistään et saa mitään irti. Grillimakkara maistu ennen hyvälle ja sitä teki mieli mut ei enää se vaa ei maistu millekkään. Autolla ajo oli ennen ehkä nautinnollisinta mitä voi olla. Ei kiinnosta ei saa mitää irti. Mikään ei vaan yksinkertasesti tunnu miltään. Hyvä ruoka ei maistu millekkään hauskat asiat ei tunnu millekkään mielenkiintonen tekeminen ei tunnu millekkään. Se vie ihmisestä voimat kun mistään et saa irti mitään.

17

Aika: 2015-07-20 20:12:00

+8798

<Hassumies>

Tuntuu ettei tätä sairautta oteta tarpeeksi vakavasti. Hoitokin on usein: "Turruta ittes näil mömmöil ja meesny."

7

Aika: 2015-07-20 20:20:32

+17161

<SirByron>

Voimia. Eipä tässä muuta voikaan sanoa. T: Kroonista masennusta sairastava. Ja Hassumies olen itse tyytyväinen saamaani hoitoon täällä itäisessä Suomen kolkassa. Toki nykyisen masennusjakson (3 vuotta ainakin eikä loppua näkyvissä) on lääkettä vaihdeltu ja nosteltu, muttei mikään tehoa kuin hetken. Kuitenkin on aina uusi sotasuunnitelma valmiina, että välillä olo on kuin vanhan ajan radiolla, jossa pitää antennin kanssa pelleillä että saa äänet kirkkaasti kuuluviin. Aika lailla yksin tässä kuitenkin ollaan. Mutta eipä kukaan voi auttaakaan. Lääkkeistä on sentään ollut apua kun yh täällä olen

5

Kommentit (16)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
01.08.15 21:28

<Lecimx> k0likk0 Ei auta. Testattu on.

24.07.15 21:36

<Pjumppari> Prometheus- Kyllä aina huomaa, kellä ei ole mitään käsitystä masennuksesta. Juurikin noista typeristä "oot vaan laiska ja saamaton, ota nyt ittees niskasta kiinni" kommenteista

22.07.15 17:35

<k0likk0> Lecimx kokeile huumeita

22.07.15 13:26

<Prometheus-> Ihminen herkästi jää samalle raiteelle tekemään elämässään hyväksi todettuja asioita uudestaan ja uudestaan, odottaen että niistä saa loputtomiin saman ilon irti. Aikuinen kyllästyy asioihin samalla lailla kuin lapsi kyllästyy leluihinsa. Se jää vaan herkästi huomaamatta, että asiat ovat käyneet liian tutuiksi, eikä sitä ymmärrä siirtyä eteenpäin muihin asioihin. Olen oikeastaan sitä mieltä että masennus on laiskojen ja saamattomien oire.

-8
21.07.15 18:22

<SirByron> Gozaimasu "oon masennuksen takia muuttunu kokonaa ihmisenä" - tuo sama ajatus on viime aikoina pyörinyt omassakin päässä. Ei ole paljoa mitään lohdullisia sanoja, mutta silti toivotan voimia.

21.07.15 18:05

<Gozaimasu> mä oon kärsiny vaikeasta masennuksesta yli kymmenen vuotta, mulle on syötetty paljon ties mitä lääkkeitä mut mistään ei oikeen oo ollu mitään hyötyä ja syön niitä käytännössä ihan turhaan, en haluu lopettaa ku pelkään et masennus menee vieläki pahemmaks sen takia. Oon ollu pakkohoidossaki muutaman kerran itsetuhosuuden takia ja lääkkeitten yliannostuksen vuoks. Nykyää en kauheesti poistu kotoota minnekkää ku tuntuu et koko maailma on mua vastaan ja mua hävettää oma tilanne niin paljon, oon masennuksen takia muuttunu kokonaa ihmisenä.

21.07.15 04:48

<SirByron> Jos masennus on lievä, ja ensimmäistä kertaa, niin todennäköisyys siitä ylipääsemisessä on varmasti helpompi. Ja lääkkeet ovat toki myrkkyä, etenkin jos joutuu käyttämään isompia annoksia ja jotain kovempia pillereitä, mutta jos haluaa parantua, niin itse en näe muitakaan vaihtoehtoja. Siinä ei auta mitkään elämänopaskirjat tai perseelle potkimiset, jos on tarpeeksi syvälle joutunut. Onhan siinä sekin huomioitava seikka, ettei masennus ole sama kuin hetkellinen alakuloisuus. Mutta jonkinlaista terapiaa kannattaa vaatia kyllä, jos pelkkiä lääkkeitä tuputetaan, ja keskusteluapu olisi tarpeen.

21.07.15 04:44

<SirByron> Kai tässä voisi vielä lisätä, että terapia+lääkkeet ovat paras yhdistelmä. Omalla kohdallani hoito etenee sen mukaan mikä itsestäni tuntuu parhaimmalta. Jos huomaan ettei lääkitys tehoa - sanon siitä, ja kokeillaan jotain muuta jne. Ja jos pystyy elämään terveellisesti sellaisissa olosuhteissa, jotka auttavat masennuksesta ylipääsemistä (esim. ei liika alkoholin kulutus), niin sekin edesauttaa. Mutta siinä on yön ja päivän ero, onko masennus ollut yhden kerran ja onko se toistuvaa, eli kroonistunutta. Ja se onko esim. oma elämäntilanne altistuttaja - ja sen muutos parantava vai syy tuntematon.

21.07.15 01:10

<vonge> SSRI lääkkeet on myrkkyä

21.07.15 00:32

<Lecimx> Se tunne kun haluaisit tehä kaikkea mutta mikään ei kiinnosta. Se tunne kun teet jotain mikä pitäs olla hauskaa mutta et saa siitä mitään irti. Mikään ei oo niinku ennen. Mistään et saa mitään irti. Grillimakkara maistu ennen hyvälle ja sitä teki mieli mut ei enää se vaa ei maistu millekkään. Autolla ajo oli ennen ehkä nautinnollisinta mitä voi olla. Ei kiinnosta ei saa mitää irti. Mikään ei vaan yksinkertasesti tunnu miltään. Hyvä ruoka ei maistu millekkään hauskat asiat ei tunnu millekkään mielenkiintonen tekeminen ei tunnu millekkään. Se vie ihmisestä voimat kun mistään et saa irti mitään.

17
20.07.15 23:03

<Remedica> Lääkkeiden tuputtaminen nyt on paskinta mitä masentuneelle voi tehdä. Se mitä masentunut oikeasti tarvii on aitoa tukea ja perseelle potkimista niin kauan että se pääsee sieltä kuopasta ylös, koska yksin ei kaikki todellakaan jaksa.

20.07.15 22:47

<Pinkku_os> havaijinmunkkihylje: Oppikirjan mukaan masentuneena kaikki on helvetin raskasta ja mikään ei nappaa -> ei huvita tehdä mitään, ei edes niitä asioita mistä ennen tykkäsi.

20.07.15 21:50

<havaijinmunkkihylje> Mikä estää masentunutta ihmistä tekemään itselleen/elämälleen jotain että olo paranisi? Ei fittuiluna vaan ihan mielenkiinnosta.

-1
20.07.15 21:41

<Krmp> Tutustukaa eckhart tollen opetuksiin. Auttoi pääsemään masennuksesta ja muutti muutenki koko elämäni. Suosittelen suuresti!

20.07.15 20:20

<SirByron> Voimia. Eipä tässä muuta voikaan sanoa. T: Kroonista masennusta sairastava. Ja Hassumies olen itse tyytyväinen saamaani hoitoon täällä itäisessä Suomen kolkassa. Toki nykyisen masennusjakson (3 vuotta ainakin eikä loppua näkyvissä) on lääkettä vaihdeltu ja nosteltu, muttei mikään tehoa kuin hetken. Kuitenkin on aina uusi sotasuunnitelma valmiina, että välillä olo on kuin vanhan ajan radiolla, jossa pitää antennin kanssa pelleillä että saa äänet kirkkaasti kuuluviin. Aika lailla yksin tässä kuitenkin ollaan. Mutta eipä kukaan voi auttaakaan. Lääkkeistä on sentään ollut apua kun yh täällä olen

20.07.15 20:12

<Hassumies> Tuntuu ettei tätä sairautta oteta tarpeeksi vakavasti. Hoitokin on usein: "Turruta ittes näil mömmöil ja meesny."

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Masennus

Masennus

6 956 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.