Quantcast

Miksi uskontoa ei pitäisi opettaa kouluissa

The last thing we want to do is water down the teaching of biology because some people don't recognize that evolution happened.

4.65 / 5 (14 ääntä)

HALLITSE

Julkaistu: 3.5.2013 09:47

Katsottu: 4510 kertaa

Kommentit: 11 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

4.65 / 5 (14 ääntä)

Miksi uskontoa ei pitäisi opettaa kouluissa | The last thing we want to do is water down the teaching of biology because some people don't recognize that evolution happened.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2013-05-03 10:45:53

+8933

<Cremaster>

tyhmiä on helpompi hallita

27

Aika: 2013-05-03 13:12:27

+27732

<Kanakotka>

Uskontoa pitäisi opettaa kouluissa sillä tavalla mitä sitä länsimaissa opetetaan, mutta sitä pitäisi seurata tarkalla syynillä, ettei sitä valjasteta esim. kristinuskon levitykseen. Uskonnolliset opinnot ovat siinä mielessä tärkeitä, että ne antavat todella paljon osviittaa ihmisten käyttäytymisestä ja tavoista eri maailmankolkissa. Mutta, kuten sanottu, uskonnollisia oppeja ei missään nimessä pitäisi sallia opetettavan koulussa totena.

10

Kommentit (11)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
18.07.13 03:12

<kodo_NI!!> Usko keskivero suomalaisen tiedesivistykseen oli kyllä suurempi, Aradian linkittämän artikkelin jälkeen joudun syömään mielikuvani ja häpeämään suomalaisia. Hyi.

04.05.13 17:39

<luqas> Jos kaikki olisivat aina uskoneet jumalaan ei olisi tiedettä, tekniikkaa, tietokoneita, internettiä jne, eikä myöskään T12J7M6 pystyisi trollaamaan tai tuputtamaan uskoaansa täällä. Sanon trollaamaan koska nykyaikana on vaikea uskoa kenenkään netissä pyörivän välttävän vähäisintäkään informaatiota ja olla omistamatta minkäänlaista loogista päättelykykyä.

04.05.13 13:24

<T12J7M6> Tää kaveri puhuu järkeviä jos vaihtaa sanojen kehitysoppi ja luomisoppi paikkaa ja kirkko uskonnon ja naturalistisen filosofian paikkaa. Kaveri on itse täysin aivopesty omaan uskontoonsa ja puhuu täydellisen subjektiivisesti - sokea kun on. Jos uskontoa ei enää opetettaisi niin kuinka kävisi nykypäivän darwinistisen seurakunnan, joiden uskonto on heille niin rakas, että jaksavat suu vaahdossa sitä taas täälläkin mediassa tuputtaa. Miksi darwinistit ei vaan ymmärrä - kukaan ei halua kuulla teidän uskonnosta. Pitäkää mytologianne

-6
04.05.13 11:51

<Jake_Regan> Suosittelen lukemaan artikkelin Aradian linkistä. Se on mielenkiintoisempi kuin tämä video.

03.05.13 23:25

<Aradia> http://www.tiede.fi/artikkeli/724/evoluutio_kauhistuttaa_amerikkaa_miksei_eurooppaa_ Hyväksyn mielelläni uskonnon opetuksen ihan jo siitä syystä, että uskonnoilla hyvin merkittävä vaikutus kulttuuriin ja historiaan (halusimme tai emme). Mutta kuten tuossa linkissä arveltiin, uskonnon opetus vähentää radikaalin negatiivista suhtautumista tieteeseen.

03.05.13 17:21

<miqael69> ei ole pitkä ikänen jätkä ku joku agentuuri iskee jollain nukekahvilla

03.05.13 15:52

<jokse> Ei uskontoja ole mikään pakko opettaa, sillä kyllähän esim elämänkatsomustietoa opetelleet ovat kaikki moraaliset syyt kuulleet ja varmaan tietävät enemmän muista uskonnoista, kun niihin ovat perehtyneet enemmän kuin ne jotka keskittyneet jeesuksen kännireissuihin jne.

03.05.13 13:12

<Kanakotka> Uskontoa pitäisi opettaa kouluissa sillä tavalla mitä sitä länsimaissa opetetaan, mutta sitä pitäisi seurata tarkalla syynillä, ettei sitä valjasteta esim. kristinuskon levitykseen. Uskonnolliset opinnot ovat siinä mielessä tärkeitä, että ne antavat todella paljon osviittaa ihmisten käyttäytymisestä ja tavoista eri maailmankolkissa. Mutta, kuten sanottu, uskonnollisia oppeja ei missään nimessä pitäisi sallia opetettavan koulussa totena.

10
03.05.13 11:49

<Flinck> Olen luterilainen ja uskon evoluutioon. Piste.

03.05.13 11:31

<Tömpsy> aina kun katselee big thinkkiä tai michio kakun inspiraationallisia klippejä avaruusscifistä sun muusta jännästä.. apinat mentäis avaruuteen kansoittamaan noita muita palloja.. JÄNNÄÄ?! Musta kyllä.. sit tulee joku tun mouthbreather, joka selittää just jotain tollasta et joo earth on 6k vuotta. Saisko tässä käyttää omankäden oikeutta ja poistaa rikkaruohot ns. ?

03.05.13 10:45

<Cremaster> tyhmiä on helpompi hallita

27

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Miksi Linux on vaan parempi

Miksi Linux on vaan parempi

2 188 katselukertaa

Miksi Tiibetin yli ei lennetä

Miksi Tiibetin yli ei lennetä

3 848 katselukertaa

Miksi valtamediaan ei luoteta

Miksi valtamediaan ei luoteta

2 834 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

MUOKKAA VIDEON TIETOJA

Muokkaamasi tiedot tarkastetaan mahdollisimman nopeasti ylläpidon toimesta, jonka jälkeen muutokset tulevat näkyviin mediaan. Voit muokata mediaa useamman kerran vaikka viimeisintä muutostasi ei ole vielä hyväksytty. Median poisto tulee myöhemmin mahdolliseksi.

URL

Otsikko

Kuvaus

Kategoria

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.