Quantcast

Päihteet ja alkuihminen

Spekuloiva puhe siitä kuinka päihteet ovat saattaneet laittaa ihmisen teknologisen kehityksen alulle.

3.79 / 5 (21 ääntä)

Julkaistu: 7.4.2014 13:09

Katsottu: 5716 kertaa

Kommentit: 14 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

3.79 / 5 (21 ääntä)

Päihteet ja alkuihminen | Spekuloiva puhe siitä kuinka päihteet ovat saattaneet laittaa ihmisen teknologisen kehityksen alulle.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2014-04-07 13:41:12

+202

<kekkokananen>

ei pidä paikkansa. kyse on kuitenkin vaarallisista ja laittomista huuuumeista. ei niitä kukaan koskaan oo saanu käyttää!!

16

Aika: 2014-04-07 16:45:55

+15293

<Tritton>

Korjatkaa jos joku tietää paremmin, mutta eikö noiden hallusinogeenien avulla saavutettujen trippien ultimatum ole kokemus oman egon kuolemasta ja täydellisestä yhteyden kokemisesta muun universumin kanssa? Siltä kannalta ajateltuna tässä puheessa on aika paljon pointtia miksi elämä tuntuu länsimaisessa omaa egoa korostavassa maailmassa niin pinnalliselta ja merkityksettömältä. Tai sitten puhun pelkkää maanantaiangstista paskaa. Takasin sorvin ääreen...

9

Aika: 2014-04-07 14:28:27

+3161

<FreeAD>

Valhe, jumala antanut kaiken!! T: Päivi Räsänen

6

Aika: 2014-04-07 14:51:25

+7473

<HardPorari>

Kännissä mäkin saan aina kaikki parhaat ideat!

5

Kommentit (14)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
27.03.15 02:52

<HC_jyrä> ja on todettu .. jotkut hallusinogeenit on toiminu jollain jopa paremmin kuin nyky lääkkeet mut saahan sitä jeesustella

27.03.15 02:51

<HC_jyrä> Tritton .. aikalailla totta.. kyl sitä on vedetty pää täyteen mitä on ollu saatavilla ei alkoholi ole vaaratont.. se tekee käyttäjistä josku lähes aina TYHMIÄ ja sitä juodaan liikaa syy ei ole koskaa käyttäjissä

08.04.14 11:13

<PenZon> Juu, ainahan minkä hyvänsä väärinkäyttö tai yliannostaminen on mahdollista. Vaan on niitä sellaisiakin "shamaaneja" jotka osaa ja malttaa annostella julmempiakin aineita hillitysti.

08.04.14 09:35

<Tritton> ropootti Tarkoitin "valaistumisella" sitä, että sen tiedon lisäksi että tietää maailmankaiddeuden olevan käsittämättömän suuri ja itse olevasi oman mielen luoman todellisuuden vanki, niin sen myös tuntee jolloin siihen tietoon tulee vähän lisää syvyyttä. Tällaisia lyhyitä ahaa-kokemuksia olen joskus saanut ja termi "valaistuminen" tässä yhteydessä oli lähinnä sarkastinen läppä.

08.04.14 09:11

<ropootti> PenZon etenkin kun ottaa huomioon miten epäselvä päihtymisen ja selvänä olemisen raja on, kun sitä tarkastelee biokemian näkökulmasta.

08.04.14 08:50

<ropootti> Tritton on kokemuksia. Mun mielestä on vähän surullista, että ajattelet "ettei pilvessä riitä potku", kun tie "valaistumiseen" (kuten asian ilmaisit) ei mene päihteiden, askeettisuuden tai muun vastaavan asian/teon kautta. Ei olo tai pää selvene päihteiden avulla, eikä mielenrauha löydy munkkiluostarista. Mitään oikotietä ei ole. Jos etsit psykedeeleistä ja hallusinogeeneistä henkistä sisältöä elämääsi, et onnistu kun saamaan pääsi pahasti sekaisin.

-2
08.04.14 08:50

<PenZon> Kuinka vitun todellisuudesta sulkeutunut pitää olla väittääkseen että päihteet eivät voi toimia positiivisesti tajunnan katalyytteinä? Vai kuinka moni katto tätäkin kofeiinilla tehostettuna?

07.04.14 22:08

<Tritton> ropootti Onko sinulla kokemuksia/tietoa vai muituiletko vain? Itse joskus saanut vähän sen suuntaisia kokemuksia maailmankaikkeudesta ja omasta itsestä suhteessa muihin, jos on ihan kunnolla pajautellut. Nekin tosin muutaman sekunnin ahaa-elämykseen verrattavia "valaistumisia". Vastaavaa en kuitenkaan ole selvin päin koskaan kokenut, vaikka samoja asioita usein miettinytkin. Ei taida pilvessä potku riittää kunnon egokuolemaan (ja hyvä niin) vaikka THC hallusinogeeni onkin.

07.04.14 19:13

<ropootti> Tritton nk. "egokuolema" on vain yksi monista hippien hurmoshenkisistä jutuista. Ei niin merkittävä juttu kun innokkaimmat antaa ymmärtää. Varmasti yksi jos toinenkin saa vastaavia kokemuksellisia oivalluksia ihan ilman sen kummempia päihteitä.

-6
07.04.14 16:45

<Tritton> Korjatkaa jos joku tietää paremmin, mutta eikö noiden hallusinogeenien avulla saavutettujen trippien ultimatum ole kokemus oman egon kuolemasta ja täydellisestä yhteyden kokemisesta muun universumin kanssa? Siltä kannalta ajateltuna tässä puheessa on aika paljon pointtia miksi elämä tuntuu länsimaisessa omaa egoa korostavassa maailmassa niin pinnalliselta ja merkityksettömältä. Tai sitten puhun pelkkää maanantaiangstista paskaa. Takasin sorvin ääreen...

07.04.14 14:51

<HardPorari> Kännissä mäkin saan aina kaikki parhaat ideat!

07.04.14 14:28

<FreeAD> Valhe, jumala antanut kaiken!! T: Päivi Räsänen

07.04.14 13:41

<kekkokananen> ei pidä paikkansa. kyse on kuitenkin vaarallisista ja laittomista huuuumeista. ei niitä kukaan koskaan oo saanu käyttää!!

16

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Kieltolaki dokumentti

Kieltolaki dokumentti

4 494 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.