Strangers in the Mirror

What’s it like to face a faceless world? Acclaimed neurologist Oliver Sacks once apologized for almost bumping into a large bearded man, only to realize he was speaking to a mirror. Sacks and photo-realist painter Chuck Close—geniuses from opposite ends of the creative spectrum—share their experiences of living with a curious condition known as “face blindness,” or prosopagnosia. With RadioLab's Robert Krulwich, they discuss the challenges of maintaining interpersonal relationships—when even family and close friends appear as strangers.

3.17 / 5 (6 ääntä)

Julkaistu: 6.8.2015 19:20

Katsottu: 3250 kertaa

Kommentit: 11 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

3.17 / 5 (6 ääntä)

Strangers in the Mirror | What’s it like to face a faceless world? Acclaimed neurologist Oliver Sacks once apologized for almost bumping into a large bearded man, only to realize he was speaking to a mirror. Sacks and photo-realist painter Chuck Close—geniuses from opposite ends of the creative spectrum—share their experiences of living with a curious condition known as “face blindness,” or prosopagnosia. With RadioLab's Robert Krulwich, they discuss the challenges of maintaining interpersonal relationships—when even family and close friends appear as strangers.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2015-08-06 23:35:31

+594

<Sabali>

Kasvosokeus ei liity likinäköisyyteen: kasvosokea näkee kasvot, hän vain ei tunnista niitä. Kasvot eivät näy sumeina eikä niiden tilalla ole mustaa aukkoa. Kasvoja tunnistava hahmottaa kasvot hetkessä yhtenä kokonaisuutena, mutta kasvosokealle kasvot ovat nippu erillisiä kasvonosia. Tätä voi verrata Picasson maalauksiin, joissa jokainen kasvojen osa on erillinen palanen. Kasvosokeudella ei ole mitään tekemistä nimimuistin kanssa. Kasvosokea ei unohda ihmisistä muita asioita kuin kasvot sen helpommin kuin muutkaan ihmiset. Vaikka hän ei muistaisi ihmisen kasvoja, hän voi muistaa kaiken siitä,

10

Aika: 2015-08-06 23:35:09

+594

<Sabali>

Kasvosokeus tarkoittaa kyvyttömyyttä tunnistaa tutut kasvot. Kasvosokea voi kuitenkin tunnistaa ihmiset muiden tekijöiden kuin kasvojen avulla: muistamalla esimerkiksi kampauksen, pukeutumistyylin tai äänen. Se, mitä kasvosokea muistaa edellisenä päivänä ohimennen tapaamastaan ihmisestä, vaihtelee paljon. Jotkut muistavat kasvojen tai pään muodon, kävelytyylin, ruumiinrakenteen tai puhetavan.

7

Aika: 2015-08-06 23:37:34

+594

<Sabali>

Olen itse kasvosokea.

7

Aika: 2015-08-06 23:36:43

+594

<Sabali>

jatkuu....., mitä ihminen on sanonut ja millainen tämä on. Kyseessä ei ole muistihäiriö vaan hahmottamisen ongelma.

6

Kommentit (11)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
08.08.15 16:21

<Sabali> Niin tilanne ei ole hypoteettinen minulle koska omistan ihanan naisystävän. Hän kyllä tietää vaivani ja itseasiassa hänellä on sama vaiva kuin minulla. :)

08.08.15 16:17

<Sabali> Ei, ellei naisystävä muuta hiustyyliään radikaalisti tai muuta muuten ulkonäköään. Naisystäväni on myös sen verran uniikki tapaus ettei hänen tunnistamisensa ole vaikeaa vaikka joutuisin tilanteeseen missä on paljon ihmisiä.

08.08.15 13:25

<Vakaaja> Sabali Hypoteettinen tilanne rasialaiselle: Omistat tyttöystävän, joka vielä antaa, niin onko jokainen kerta kuin olisi eri ihmisen kanssa? :D

06.08.15 23:37

<Sabali> Olen itse kasvosokea.

06.08.15 23:36

<Sabali> jatkuu....., mitä ihminen on sanonut ja millainen tämä on. Kyseessä ei ole muistihäiriö vaan hahmottamisen ongelma.

06.08.15 23:35

<Sabali> Kasvosokeus ei liity likinäköisyyteen: kasvosokea näkee kasvot, hän vain ei tunnista niitä. Kasvot eivät näy sumeina eikä niiden tilalla ole mustaa aukkoa. Kasvoja tunnistava hahmottaa kasvot hetkessä yhtenä kokonaisuutena, mutta kasvosokealle kasvot ovat nippu erillisiä kasvonosia. Tätä voi verrata Picasson maalauksiin, joissa jokainen kasvojen osa on erillinen palanen. Kasvosokeudella ei ole mitään tekemistä nimimuistin kanssa. Kasvosokea ei unohda ihmisistä muita asioita kuin kasvot sen helpommin kuin muutkaan ihmiset. Vaikka hän ei muistaisi ihmisen kasvoja, hän voi muistaa kaiken siitä,

10
06.08.15 23:35

<Sabali> Kasvosokeus tarkoittaa kyvyttömyyttä tunnistaa tutut kasvot. Kasvosokea voi kuitenkin tunnistaa ihmiset muiden tekijöiden kuin kasvojen avulla: muistamalla esimerkiksi kampauksen, pukeutumistyylin tai äänen. Se, mitä kasvosokea muistaa edellisenä päivänä ohimennen tapaamastaan ihmisestä, vaihtelee paljon. Jotkut muistavat kasvojen tai pään muodon, kävelytyylin, ruumiinrakenteen tai puhetavan.

06.08.15 22:08

<banjosaurus> "vielä yksi media ennen nukkumaanmenoa" fuck..

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SUOSITUIMPIA VIDEOITA

problem?

problem?

5 936 katselukertaa

Mad TV - Steven Seagal - Voting

Mad TV - Steven Seagal - Voting

4 712 katselukertaa

Neverscrub

Neverscrub

5 853 katselukertaa

Bambi

Bambi

5 329 katselukertaa

Mirror's Edge - Still Alive

Mirror's Edge - Still Alive

3 451 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.