Quantcast

You Know What's Bullshit!? - Word Pronunciations

4.25 / 5 (32 ääntä)

Julkaistu: 21.11.2014 14:07

Katsottu: 5210 kertaa

Kommentit: 16 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

4.25 / 5 (32 ääntä)

You Know What's Bullshit!? - Word Pronunciations

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2014-11-21 16:25:07

+16797

<Bck>

Rolfe 5/5

12

Aika: 2014-11-22 01:26:20

+61384

<OoC>

Niin. Suomenkieli on siitä hieno että se on edelleen sen verran nuori että sillä ei ole niin kutsuttua "historiarasitetta". Eli, esim, euroopassa kielissä on jäänteitä vanhemmista kielistä. Kun aikaa myöten lausumisasu muuttuu, mutta kirjoitusasu ei, niin päädytään lopputuloksiin englanti, tai mikä vielä pahempaa, ranska. Suomenkieltä on vielä toistaiseksi ainakin ylläpidetty siten, että kun virallinen lausumisasu muuttuu, niin sen kirjoitusasu myös muutetaan. Näin ei ole vanhemmissa kielissä toimittu.

9

Kommentit (16)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
25.11.14 16:38

<OoC> Jinor Mitä? En nyt oikein tajunnut tuota sun pointtia tosta... Esim, poikkeukset joissa äännetään(lausutaan) erilailla kuin kirjoitetaan? Jos mielestäsi niitä on lukuisia niin voisitko vaikka heittää muutaman esimerkin? Ja mikä siinä koti sanassa oli vikana? Siis kirjoitus- ja lausumisasun eroissa/samanlaisuudessa? Kysehän siis oli nimenomaan "puuttuvista" eli hiljaisista kirjaimista, eikö?

24.11.14 02:16
24.11.14 02:15

<OoC> BL0B, Pointti onkin siinä, että kaikki kielet muuttuu aikaa myöten. Suomen sanastoa on "kehitetty", kiitos Agricolan, 1500-luvun puolivälissä, sekä ensimmäisenä pidetty suomenkielioppi 1500-1600-lukujen vaihteessa. Seuraava muutos "Nykysuomenkieleen" 1870 aikoihin. Eli suomenkieli nykymuodossaan on noin 150 vuotta vanhaa, eli aika nuorta. Vertailuksi: Wanhaa ranskaa puhuttiin 800-1300-luvuilla. Tämän jälkeen ranskankieli on muuttunut lausumiseltaan hyvinkin paljon, mutta kirjoitusasua ei ole korjattu.

-1
23.11.14 22:28

<Jinor> No väärin sanoa ettei suomenkielessä olisi historiarasitteita. On totta että kielessämme sanat usein äännetään kuten ne on kirjoitettukin, joskin poikkeuksia on lukuisia. Historiarasitteita löytyy muualta. Sanojen taivutukset ovat oiva esimerkki. Tutki vaikka sanan koti taivutuksia ja tule sitten kertomaan ettei historia laahaudu mukana.

-1
23.11.14 15:12

<BL0B> OoC, käsittääkseni suomen kieli on yksi vanhimmista elävistä kielistä, myös yksi vaikeimmista. Ja myös olen melko latinassa lausutaan kirjaimet aina samanlailla, sanasta huolimatta, ja latina ei ole tuore kieli. Vahvistakaa joku.

22.11.14 21:33

<Darius6> Paskapää.

22.11.14 14:23

<Mappy> Suck our coxen 5/5

22.11.14 14:07

<Teesuomi> Tää video pitäs näyttää kaikille suomalaisille nii uskaltais puhua sitä englantia niiku sen taitaa.

22.11.14 01:36

<Nostralis> ooh, uus bullshit video. Viime kerrasta onkin jo aikaa.

22.11.14 01:34

<OoC> Muistuu muyös mieleeni vaihtari ajoilta Adam, joka oli Skotlannista. Suuttu joskus mulle ihan helvetisti kun englannisksi esittelin sen jollekulle: "This is Adam from England" "Fuck no. I'm from Scotland!" Todella hieno mies. Kerran kun puhuttiin jotain materiaaleista jenkki vaihtarin kanssa, ja kun minä olin lausunut "Aluminium." ja Jenkki korjasi "Aluminum, you mean?" Niin Adam oli välittömästi että: "See that is the reason why everyone thinks U.S. people are so stupid. It's not aluminum, that sounds retarded, it's aluminium." Jonkun verran oli naurussa pitelemistä.

22.11.14 01:26

<OoC> Niin. Suomenkieli on siitä hieno että se on edelleen sen verran nuori että sillä ei ole niin kutsuttua "historiarasitetta". Eli, esim, euroopassa kielissä on jäänteitä vanhemmista kielistä. Kun aikaa myöten lausumisasu muuttuu, mutta kirjoitusasu ei, niin päädytään lopputuloksiin englanti, tai mikä vielä pahempaa, ranska. Suomenkieltä on vielä toistaiseksi ainakin ylläpidetty siten, että kun virallinen lausumisasu muuttuu, niin sen kirjoitusasu myös muutetaan. Näin ei ole vanhemmissa kielissä toimittu.

22.11.14 00:31

<Squdi> Niin. Enkku on ehkä ainoin kieli jossa pidetään tavaus kilpailuja jotka ovat järkeviä vain juuri sen takia että se kieli on rikkinäinen. Eihän esim suomessa kun kirjaimmet lausutaan aina samalla tavalla tarvitse kenenkään 10vuotiaankaan enää kelata miten jokin kirjoittaa kun vastaus on lausunnassa. Englannissa taas: A opetaan äänteenä 'Ei'. Mutta niinkin yksinkertaisessa sanassa kuin "AnimAl" A:at lausutaan: "ÄnimAl". Siis vittu kaksi alkuperäisestä poikkeavaa lausuntaa samassa sanassa. Joku ekaluokkalainen kun vetää opetusten mukaisesti: "Einimeils" niin sitä kiustaan vielä ylä-asteellakin.

21.11.14 17:53
-1
21.11.14 17:29

<OverDrive> Jokohan olisi aika kehitellä universaalinen yhteiskieli?

-1
21.11.14 16:25

<Bck> Rolfe 5/5

12

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Selfish Ledger

Selfish Ledger

4 479 katselukertaa

SPAWN: THE RECALL - FAN FILM

SPAWN: THE RECALL - FAN FILM

3 410 katselukertaa

Forbidden Knowledge

Forbidden Knowledge

4 578 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.