Quantcast

Lähettäjä:

Elmasu Elmasu

Otteita aliupseerin arjesta

Tekstin pätkä on otettu blogista http://kapiaiset.blogaaja.fi/ Tarinat ovat kirjoittajan itsensä mukaan fiktiivisiä, mutta silti niissä tuntuu olevan jokin todenmukainen vivahde.

1.7 / 5 (67 ääntä)

Taistelukoulutusta

Siinä se seisoi edessäni kolmessa rivissä; uusi ja uljas sotajoukkoni. Kyseisen saapumiserän ensimmäinen taistelukoulutuspäivä. Kosketuspintani tähän hienoon porukkaan oli tähän mennessä olematon. Päätin aloittaa päivän huudattamalla alokkaille hyvät huomenet. Saatuani karjaistua suustani vasta ”Hyvää huom…”, huomasin kuinka noin 40 elokiloa omaava isänmaantoivo nostaa vasemman kätensä ilmaan. En tiedä varsinaista syytä sille miksi keskeytin lauseeni, mutta karaistuneempikin kenttäkouluttaja olisi mennyt sanattomaksi. Alokas, joka painaa taisteluvarustuksessa 60 kiloa, seisoo levossa, vasen käsi ilmassa, intin raiskarimallin silmälasit huurussa, vihreä alushuppu leuan alla ja kaksi kokoa liian iso kypärä päässään. Oikeaan poskeensa jäätynyt kellertävänvihreä räkä antoi minulle tietoisuuden siitä että 14m/s puhaltava tuuli on länsituuli. Tuijotin alokasta todella kauan ennen kuin sain kasattua harhailevat ajatukseni. ”NO?” -Kysyin, ehkä liiankin aggressiivisella äänenpainolla, ottaen huomioon että kyseinen taistelija pelkäsi varmasti omaa räkäänsäkin. ”…vatsa löysäll䅔 -Kuului vaimea vastaus.

Jatkoimme kuten olin suunnitellutkin. Aamupäivän aikana osastoni rivivahvuus tippui kahdella. Toinen oli alokas, joka päätti että tämä ei ole hänen paikkansa ja toinen oli alikersantti joka keksi että hänen pitäisi olla päivystämässä yksikössä. No niin, tämähän helpottaa iltapäivää kivasti kun yksi ryhmänjohtajista poistuu. Joudun siis lounastauollani hakemaan itselleni taisteluvarustuksen jotta voin ryömiä muiden mukana nuoskalumessa syöksymisharjoituksen ajan. Siitähän minulle maksetaan. Toki olisin mielummin istunut kivellä, syönyt mars-patukkaa, tuijottanut tapanimukaisesti tyhjyyteen ja antanut ajatusten harhailla jossain ihan muualla kahden ryhmänjohtajan vetäessä iltapäivän harjoituksen läpi. Ihan aina ei voi voittaa.

Osastoni syödessä maastolounasta lumipyryssä, lähdin hakemaan taisteluvarustustani yksiköstä. Samalla muistin että minulla olisi muutama irtonainen paukkupatruuna, jotka tulisi joko käyttää pois tai palauttaa. Päätin antaa vähän jännitystä koulutukseen ja maastolounaan jälkeen ampua paukkupatruunat alokkaiden kuullen turvallisen etäisyyden päässä. Kapusin rinnettä ylös 200 metrin päähän osastostani ja ammuin 8 patruunan sarjan. Kaikki päät kääntyivät minua kohti, ensimmäiset laukaukset jotka he olivat kuulleet, oli varmaan jännää. Tässäkin olisi tietysti voinut muistaa suojata oman kuulonsa. Vittu että tinnitti. Juuri kun olin jatkamassa koulutusta suunnitellun ohjelman mukaisesti, nousi alokasjoukosta käsi ilmaan. No kukas se siinä taas, alokas keltavihreä, taistelija länsituuli. ”NO?!” -Huusin mielestäni normaalilla äänellä. En saanut mitään tolkkua vastauksesta. Otin kyseisen taistelijan sivuun ja koitin saada kahdenkesken selvää että mikä on. Paskanhajusta päätellen elämänsä ensimmäisinä kuullut laukaukset olivat tehneet tehtävänsä. En tosin vieläkään saanut hänen puheestaan mitään tolkkua. Lähetin ”keltavihreän” yksikköön peseytymään, vaihtamaan puhtaat vaatteet ja ilmoittautumaan päivystäjälle lukupalvelua varten. Tajusin myös, että kyseisellä alokkaalla ei ollut mitään puheensalaamislaitetta päällä, kuten hänelle asian kovaäänisesti ilmasin, vaan tinnitus oli edelleen mahdottoman kova. En kuullut normaaliäänellä puhuttua puhetta lainkaan. Suhteellisen voimakas länsituuli ei parantanut asiaa yhtään. En myöskään käsittänyt yhtään että kuinka helvetin kovaa itse puhuin lopun iltapäivää.

Julkaistu: 10.6.2016 19:47

2.5K

Lähettäjä: Elmasu Elmasu

Otsikko: Otteita aliupseerin arjesta

Kuvaus: Tekstin pätkä on otettu blogista http://kapiaiset.blogaaja.fi/ Tarinat ovat kirjoittajan itsensä mukaan fiktiivisiä, mutta silti niissä tuntuu olevan jokin todenmukainen vivahde.

Hakusanat: intti, otteita, aliupseerin, arjesta, aliupseeri, kersantti,

1.7 / 5 (67 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-06-10 20:08:05

+6921

<Doup>

Tarinankerronta on ihan ok, mutta juoni ontuu..

37

Aika: 2016-06-10 21:38:56

+848

<adhocz>

Luin tuon blogin läpi. Oli itse asiassa erittäin hyvä. "No, elettiin torstai-iltapäivää ja vanha ystäväni Viina soitti. Minun pitäisi hakea hänet perjantaina työpäivän päätteeksi alkosta ja saunan kautta lähtisimme yhdessä toimiupseerikerholle." 5/5

25

Kommentit (16)

Piilota OFF-Topic keskustelu

10.07.2016 15:34

<Beattila> Mars-patukkaa intissä? Vittu mikä porvari.

11.06.2016 18:11

<rdvil> Säkylästä

11.06.2016 09:54

<Torujyri> en tiiä juonista mut toi onki blogista, saatana.

10.06.2016 23:11

<grocy99> Sano mua skappariks, sano mua upseeriks

10.06.2016 22:59

<sallinen> "Kyseisen saapumiserän ensimmäinen taistelukoulutuspäivä." Kannattaa lukea vaikean tuntuiset lauseet useampaan otteeseen. Joko ymmärtää?

10.06.2016 22:53

<DAI> Daylightdies: Olen vapautettu palveluksesta, mutta siitä huolimatta oletan, että ekana päivänä ei pidetä myöskään taistelukoulutusta.

10.06.2016 22:52

<kemppaus> mikita, Partisaani Ketään ei kiinnosta, oletteko te liian laiskoja lukemaan näinkin lyhyttä tekstinpätkää.

10.06.2016 22:31

<Partisaani> tl;dr

10.06.2016 21:48

<mikita> tl; dr;

10.06.2016 21:46

<Daylightdies> Ei siellä ole kypäriä päässä vielä ensimmäisenä päivänä. Ei jatkoon!

10.06.2016 21:38

<adhocz> Luin tuon blogin läpi. Oli itse asiassa erittäin hyvä. "No, elettiin torstai-iltapäivää ja vanha ystäväni Viina soitti. Minun pitäisi hakea hänet perjantaina työpäivän päätteeksi alkosta ja saunan kautta lähtisimme yhdessä toimiupseerikerholle." 5/5

10.06.2016 20:51

<Teesi> Eikö mene perille?? EI KIITOS!!!

10.06.2016 20:38

<Aprinboobsface> Samanlaista paskaa kuin ne aikaisemmat kutsunnoista kertovat tekstit. Näin nätisti sanottuna.

10.06.2016 20:12

<jube_> fiktiiviseksi tarinaksi olisi paremmankin juonen voinut keksiä

10.06.2016 20:08

<Doup> Tarinankerronta on ihan ok, mutta juoni ontuu..

10.06.2016 19:56

<tmasd> Loppui kesken.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 95 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Tavotteita pitää olla

22 112 katselukertaa

Aasialaisia kopiotuotteita

24 674 katselukertaa

Amerikkalaisia tuotteita

26 234 katselukertaa

Liikaa hiustuotteita?

3 759 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.