Quantcast

Lähettäjä:

Rantanen- Rantanen-

Tarasovin tarina 3

Eräät käyttäjät toivoivat jatkoa, en toki jätä teitä pulaan. Esittelyssä Iov, päähahmoista seuraava. Aiemmat osat löytyvät ihan numerojärjestyksessä. Edelleen, lähetän mediat kokonaisuuksina jotka ovat samassa järjestyksessä kirjoittamassani alkuperäisteoksessa koneellani. Mitään ei jää välistä eikä mikään vaihda paikkaa.

2.3 / 5 (47 ääntä)

Tunnelit ovat edelleen synkkiä, eikä sitä helpota tieto siitä, että tulevat päivät ovat entistä synkempiä. Vanhan kalenterini mukaan menemme kohti kevättä, mutten voi sitä todeksi sanoa. Vaikka päivä pitenisi, ei valoa ole yhtään enempää ja sen vaikutuksen näkee ystävissäni. Kukaan meistä ei ole enää entisensä talvemme runtelemana.

Asematunnelissamme on yksi sairastunut. Kukaan ei tiedä, johtuuko se säteilymyrkytyksestä vai jostain muusta. Aika näyttää. En toivoisi sairastuvani, kun terveenä pysytteleminen on näin haastavaa. Yskin hieman itsekin.

Retki maanpinnalle Andrein kanssa osoittautui lopulta voittoisaksi, löysimme uuden kiväärin ja kosolti ammuksia ja hieman leipää. Saalis oli hyvä, muttei riskin arvoinen. Andrei kärsii kovista kivuista otettuaan luodin kämmeneensä. Ilman tätä kivääriä ja leipää olisimme selvinneet, näin haluan uskoa.

Jätän päiväkirjani hetkeksi, sillä Iov kutsuu minua

Torstai, kahdeskymmeskuudes helmikuuta, vuonna 2037 vanhan kalenterin mukaan
Mikhail Tarasov



”Mikhail, tulehan avuksi!” näin huuteli Iov, oma nikkarimme. Varsinainen jokapaikanhöylä. ”Resiina kaipaisi pientä vivunvääntöä, jotta saadaan se kulkemaan taasen.” Vanha partasuu öljyisine ja ruosteisine käsineen ei oikeasti olisi tarvinnut apua, tiedän sen, mutta hän tykkää työllistää meitä aina silloin tällöin. Palkkioksi saamme tarinoita todella paljon eläneestä elämästä.

”Niin, tuohan jakoavain, se on siell...” Kyllä, oven takana, joka näyttää kaikista pelottavimmalta. Enkä koputa siihen oveen, vaikka käskisitkin. Muistan lorun jo ulkoa, totesin. Iov naurahti tyytyväisyyttään ja jatkoi resiinan kunnostamista, tietäen, että tarpeen tullen meistä jokainen voisi auttaa häntä jos oikea tarve tulisi.

Hän oli kokenut enemmän kuin minä, sekä moni muu täällä yhteenlaskettuna. Ikä näkyi hänessä, muttei tuntunut sielussaan. Pirteä vanhus joka on koko pitkän ikänsä puuhastellut sitä ja tätä, olematta koskaan tylsistynyt. Koskaan tähän mennessä ei Iov kertonut, mistä oli tullut tai miten oli tänne päätynyt, vaikka tynnyrinuotion ääressä kuulemmekin tarinoita harvaseilta. ”Mikhail! Se jakoavain!” , kuulin.

Hän ei valehdellut sanoessaan ”Koputa oveen, joka näyttää pelottavimmalta”. Vanha, ruosteinen ovi joka narisi vaikkei edes liikkunut. Tuntui siltä, että pelkkä tuuli, joka pienistä tunnelin halkeamista joskus puhaltaa, saa saranat laulamaan Tuomionpäivän säettä. Kyseessä oli vanha vartijan koppi, joka nykyään toimi Iovin pajana. Paikka oli hieman pelottava, enkä tunnistanut läheskään kaikkia esineitä joita sinne oli koottu. Hän on keksijä, joskin pääasiassa korjaa vain resiinaamme. Paljon muuta hajoavaa meillä ei olekaan.

”Olen jo vanha mies”, totesi Iov ojentaessani hänen kaipaamaansa jakoavainta ratakiskoille polvistuneelle partasuulle. ”Tiedän, että aika kuluu ja niin tiedät sinäkin” hän jatkoi. Aloin jo miettimään mitä erikoisimpia skenaarioita päässäni, mitä hän oikein tarkoittaa, ajattelin. Ikäni on loppupuolella, kertoo Iov, vaikka voimissaan yhä onkin. Aloin ymmärtämään mitä hän tarkoittaa, hänen todettuaan ”En halua, että tämä pieni työ, jonka teen, menee hukkaan. Opettele sinäkin. Otahan se jakoavain takaisin itsellesi ja korjaa sinä” totesi Iov maireasti hymyillen ja jätti minut yksin ratakiskoille. Vanhakin kettu näemmä oppii uusia temppuja.

Julkaistu: 30.5.2017 11:16

2.5K

Lähettäjä: Rantanen- Rantanen-

Otsikko: Tarasovin tarina 3

Kuvaus: Eräät käyttäjät toivoivat jatkoa, en toki jätä teitä pulaan. Esittelyssä Iov, päähahmoista seuraava. Aiemmat osat löytyvät ihan numerojärjestyksessä. Edelleen, lähetän mediat kokonaisuuksina jotka ovat samassa järjestyksessä kirjoittamassani alkuperäisteoksessa koneellani. Mitään ei jää välistä eikä mikään vaihda paikkaa.

Hakusanat: Tarasov, tarasovin, tarina, mikhail, iov, 2037, metro,

2.3 / 5 (47 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Kommentit (9)

Piilota OFF-Topic keskustelu

08.10.2017 15:00

<Tai!s> "Puhujat olisi hyvä erotta toisitaan", näin huuteli Kemppaus. Hän tarkoittaa vain hyvää, ajattelen, miettien samalla lainausmerkkien kahlitsevan tekstin virtausta. - Anna kirjailijan käyttää tehokeinojaan! - Mutta haluan tietää kuka puhuu! Vaivun taas miettimään <Enhän minäkään mikään kirjailija ole, mutta luen paljon>, hänen viimeiset sanansa kaikuvat päässäni 'En minäkään, en minäkään.'

01.06.2017 19:29

<kemppaus> Rantanen- Esim. Puhujat olisi hyvä erotella toisistaan. -"Ai millä tavalla?" -"No vaikka näin!" Enhän minäkään mikään kirjailija ole, mutta luen paljon.

31.05.2017 02:36

<Rantanen-> kemppaus Haluatko tarkentaa mitä kieliasun virheitä tarkoitat. En sano, että teksti missään nimessä olisi 100% oikeaoppista, mutta mikä sieltä pistää silmään. En opi ellei kerrota.

30.05.2017 22:45

<kemppaus> Rantanen- Hienoa tekstiä! En malta odottaa jatko-osia! Jos välttämättä pitäisi moittia, niin kieliasu kondikseen ja kirjoitusvirheet pois, ni voisin vaikka maksaakin valmiista opuksesta.

30.05.2017 13:34

<Rantanen-> ahee Älä välitä, tämä on ensimmäinen kerta kun uskaltaudun julkaisemaan. Se oli henkilökohtaisesti iso askel elämässä.

30.05.2017 13:31

<ahee> Rantanen- pari negatiivista kommenttia meinaa lannistaa ja heti alat huudella miinusmakeista, ei vittu.

30.05.2017 13:09

<Rantanen-> Oye Saatte kyllä. Meinasin ihan ensimetreillä lannistua kun miinusmaket, jotka eivät jaksaneet lukea valtasivat kommenttiosion, mutta on täältä rasiayhteisöstä löytynyt onneksi vielä teitäkin, jotka jaksavat kaunokirjallisuutta arvostaa. Jos ei joku tarinastani innostu tai muutoin vain ei kiinnosta niin pakkohan ei ole lukea, eikös.

30.05.2017 13:04

<Oye> Näitä lisää :)

30.05.2017 12:01

<OoC> Lukematta 5/5 (luin silti)

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 35 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Perunatarina

13 298 katselukertaa

Pienen linnun tarina

13 506 katselukertaa

Hyvän mielen tarina

16 959 katselukertaa

LEGO:n tarina

12 344 katselukertaa

Ravun tarina

12 672 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.