Quantcast

Lähettäjä:

Rantanen- Rantanen-

Tarasovin tarina 6

Esittelyssä Yana

1.6 / 5 (70 ääntä)

Kaksi vuorokautta kului kunnes kersantti Yana Sadonova saapui maanpinnan retkeltään. Hän on hurjapää kuten Andrei, mutta hillitympi, hän on oikea militantti ja kunnon koulutuksen käynyt sotilas. Hänelle selviytyminen on enemmän elämäntapa ja harrastus kuin velvoite. Naissotilaat eivät ole harvinaisia Venäjällä, jos tätä joutomaata enää Venäjäksi voi kutsua. Hän saapui juuri sopivasti päivää ennen seuraavaa kärrypäivää. Ehkä meillä on jotain vaihtokauppatavaraa muiden metroasemien välillä sittenkin.

Ruoka ja muut hyödykkeet alkavat olla vähissä. Suurin kaupankäynnin välineemme on jo tovin ollut Iovin taito luoda kaikesta rikkinäisestä ehjää tai uutta. Mutta pelkällä korjaustaidolla emme elä kauaa. Pelkään, että koko joukon on lähdettävä lähiviikkojen aikana pinnalle, eikä se tule olemaan helppoa.

Pelottaa.

Maanantai, toinen maaliskuuta, kuunvaihde, vuonna 2037 vanhan kalenterin mukaan
Mikhail Tarasov



”Yana sinä villi piru! Pitkästä aikaa!” huudahdin nähdessäni hänet. Kauanko kerkesit olla pinnalla tällä kertaa? ”Vuorokausia? Kahdeksan kokonaista, yhden puolikkaan. Kauanko olisit itse kestänyt, pelkuri?” Niin, Yana oli kovaksikeitetty tapaus, hän ei helposti luovuta eikä pienestä pelästy. Eikä pienellä vaivalla kesyynnykään. Tiedän, että Andrei on iskenyt silmänsä häneen, mutten näe juoppohullun rellestäjän ja huomattavasti päästään paremmassa kunnossa olevan sotilaan parisuhteessa yhteiseloa.

Giorg vanha toveri! Huudahti Yana. Mikset tullut tervehtimään ystävää? ”Täällä tynnyrinuotion äärellä on lämmin, tule sinä tänne!” –kommentoi Giorg takaisin valmiiksi noustessaan halaamaan Yanaa, jota oli jo viikon päivät kerennyt ikävöidä. Tiesimme, että hän palaisi, mutta viikko ydintalvessa maan pinnalla on todella pitkä aika.

Minun on pakko kysyä kaunistelematta, löysitkö kahvia, tivasi filosofimme heti keskustelun alkutaipaleella. ”Löysin”. Olen nähnyt ihmisten silmissä monesti hullunkiiltoa, mutta sellainen yksinkertainen onni jonka kahvi saa Giorgissa aikaan on paljon liikuttavampaa. Hänen katseensa vesittyy ajatuksesta, ettei hänen rakas valurautapannu jää käyttämättömäksi.

Vai on pikku kersanttimme palannut eräretkeltään, kommentoi Andrei nähtyään kuka oli tunneliin tullut, siemaillen pullostaan. ”Aina yhtä charmikas, Andrei, aina yhtä charmikas”. Odottelinkin jo milloin palaisit, jatkaa Andrei kummallinen sävy äänessään. En ollut varma palaisitko lainkaan, ylhäällä on kovin vaarallista. ”Varmemmin minä tänne palaan kuin sinä, sen voit uskoa. Se, että sinä päädyt lumen peittämäksi jonain päivänä olisi tähtiin kirjoitettu tarina, mikäli tähtiä enää koskaan näkisimme” lausui Yana melkein ärähtäen. Tästä Andrei vasta innostuikin, hän pitää kersantin palavasta luonteesta, mutta hillitsi itsensä tällä kertaa.

Iov yhtyi keskusteluun pitkään kaivatun toverin kanssa kysyen, millaista pinnalla oli tällä kertaa. Ei siellä mikään ole muuttunut, sai hän vastaukseksi. ”Joskin eräänä päivänä kuulin kauheat määrät silmitöntä ammuskelua. Olisin voinut vannoa, että Andrei oli asialla, ei siinä ollut mitään järkeä.” Andrei myhäilee itsekseen tietäen totuuden.

Missä päin kaupunkia, kysyin.

Tunnelilta länteen, päätien varressa. Löysin viihtyisän kellarin, jossa oli toimiva radio. Jäin yhdeksi illaksi kuuntelemaan musiikkia, ei minulla mikään hoppu ollut. ”Juu, siellä olimme minä ja Andrei, vaistosi oli oikeassa”. Hah, olisi pitänyt tietää. Mitä te oikein ammuitte vailla järjen hiventä? tiedusteli Yana. Päätien päässä asusti tarkka-ampuja, joka piti meitä pinteessä, vastasin. Radio oli ansa, jatkoin. Löysimme kiväärin, ammuksia ja pari leipää, emme muuta. Toki ennen sitä Andrei päätti pitää oman shownsa kertoen sinulle ja monelle muulle missä lymysimme. ”Niin, niinpä tietysti” huokaisi kersantti pudistellen päätään, vilkaisten Andrein suuntaan pieni ivallinen pilke silmäkulmassaan. Molemmat hymyilivät, vaikka toisilleen tiuskivatkin.

”Joka tapauksessa, onneksi minun saaliini oli kattavampi kuin teidän”, naurahti Yana pienen hymynsä perään, näyttäen nurkkausta, jossa oli rinkallinen tavaraa. Se on tänä päivänä todella paljon. Ilman häntä emme pärjäisi, mutta pelkästään hänen panostuksensa ei riitä. ”Milloin lähdet seuraavan kerran?” mietin ääneen. Heti kun on tarvis, huollettuani varusteeni, hän vastaa jämäkästi.

Giorg oli keskustelumme aikana alkanut keittämään jo uutta kahvipannullista, vaikka vasta muutama päivä sitten nautimme tätä herkkua. Malttamaton persoona, vaikka filosofi onkin. Hiljennyimme nuotion äärelle nauttimaan keittyvän kahvin tuoksusta. Nämä hetket ovat niitä, jolloin ei enää sanoja tarvita. Andreikin oli hetken hiljaa terävän tuttipullonsa kanssa.

Julkaistu: 9.6.2017 12:16

2.5K

Lähettäjä: Rantanen- Rantanen-

Otsikko: Tarasovin tarina 6

Kuvaus: Esittelyssä Yana

Hakusanat: Mikhail, Tarasov, fanfiction, fanfic, metro, 2037, tarasovin, tarina, yana,

1.6 / 5 (70 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Kommentit (6)

Piilota OFF-Topic keskustelu

20.06.2017 11:46

<Oye> 4,5 ja 6 luettu tässä ruokatunnin lomassa, lisää odotellessa :) Käyn aina parin päivän välein vilkaisemassa onko lisää tullut. Kiitos näistä! Kirjoituksessa ei mielestäni ole vikaa, tyyli on hyvä ja vielä suht mielenkiintoinen... genre, aihe? mikä se on. Ydintalvi, selviytyjät yms. testis onko ollu huono päivä? Mee helvettiin täältä jos ei kiinnosta lukea. Vaivauduit vielä kommentin kirjoittamaan, eikä tuota ihmeempää sanottavaa ollut. Älä lisäänny.

17.06.2017 00:48

<digihome> Todella harvoin tuee luettua "kirjoja", mutta näitä on mielekästä lukea.Millon tulee lisää? Vai voiko näitä lukea jostain muualta? Kai sentään kirjoitat lisää?

12.06.2017 05:06

<digihome> Heti on joku läski vinkumassa ku toinen postaa muutakin kun paskoja meemejä. Vitun idiootit, herätys.

11.06.2017 01:25

<Nikke Knatterton> Nyt vittu

09.06.2017 18:29

<OoC> Höpö höpö. Lisää vaan.

09.06.2017 17:30

<qlp> Anteeksi maalaisuuteni, mutta en tykkää näistä. En tarkoita pahalla kirjoittajaa kohtaan. Kaikesta ei vain voi tykätä. Yritin, mutta ei onnistu. Arvostan kaikkea kirjallisuutta enkä tahdo pahoittaa tämän tekijän mieltä millään tavalla. Tämä ei vain toimi minulle. Hyvä kuitenkin, että jollekkin se tuottaa iloa! Jatka kirjoittamista niille ketkä sitä haluavat lukea. Tällä en myöskään tarkoita, ettei se kuulu riemurasiaan. Jos tämä on sinun mielestä oikea kanava jakaa kirjoittamaasi tekstiä, niin kannustan sinua jatkamaan.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 95 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Perunatarina

13 285 katselukertaa

Pienen linnun tarina

13 482 katselukertaa

Hyvän mielen tarina

16 933 katselukertaa

LEGO:n tarina

12 326 katselukertaa

Ravun tarina

12 656 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.