Quantcast

Lähettäjä:

Rantanen- Rantanen-

Tarasovin tarina

Olen aloittanut kirjoittamaan omaa tarinaa Metro 2033 tyyliin, joka toimii idean isänä, pelattuani pelin kauan sitten. Ajattelin kokeilla, olisiko tälle kysyntää Rasiassa. Tässä mediassa tarinan ensimmäiset sanat, kuuntelen mielipidettänne ja lähetän jatkoa enemmän tai vähemmän tasaiseen tahtiin. Valmista materiaalia on nyt toistakymmentä sivua, joten jatkoa ei tarvitsisi toistaiseksi odottaa ikuisuuksia. Samalla testaan miten rasian tekstitiedostojen muotoilu käyttäytyy, jotta tiedän miten toimia jatkossa, jos jatkoa toivotte. Tarinan konsepti (tätä aloituskappaletta lukuunottamatta) on kertoa protagonistin päiväkirjan avulla alustavasti tulevia tapahtumia, jota itse päätarina syventää. Alkakaamme.

2.8 / 5 (42 ääntä)

Talvinen maisema hohkaa ulkona, näin kuulin. Mielenkiintoista ajatella, että jossain näkee vielä aitoa valoa.
Minulla on vain ikivanha hehkulamppu pöydällä ilman varjostinta. Kynttilöitäkin pitää säästää, ne ovat arvokkaampia kuin lamput.
Sähköä saa käyttää tunnin vuorokautta kohden omiin tarpeisiinsa, kaikki muu kuluu pienen yhteiskuntamme ylläpitoon näissä tunneleissa.

Jokainen ammus on arvokkaampi kuin ihmishenki joka ammusta kantaa.
Jokainen vastaantuleva eläin on meille riistaa, oli kyse rotasta, ihmisestä tai siilistä.
Juuri muuta emme enää näekään. Joskus mietin, olisiko helpompaa ampua ystävä, jotta meille muille
jäisi enemmän ruokaa vai päättäisinkö omat päiväni antaen monelle muulle mahdollisuuden jatkaa.

Päivät käyvät lyhyiksi, tunnen sen vaikken auringonvaloa olekaan nähnyt viikkoihin. Tai ehken kuukausiin.
Ajantaju hukkuu eläessä maan alla. Kalenterini on vuodelta 2037, mutten tiedä, onko se tältä vuodelta, tai edes tältä vuosikymmeneltä.
Pidän kalenterin kuvista, ne tuovat väriä pimeyteen, vaikka itsekin ovat jo haalistuneet.
Ehkä nuo entisaikojen valokuvatkin aistivat sen, että tulevaisuutemme on mustavalkoinen.

Vanhan kalenterini mukaan tänää on tiistai. Toisin sanoen kärrypäivä. Raiteet pitävät minua hereillä.
Ikivanha resiina kuljettaa tunnelin päätepisteeltä toiselle sen mitä ikinä voikaan. Meillä ei ole paljon annettavaa
emmekä voi paljon pyytääkään, mutta jollain on jokaisen elettävä. Ruokaa olisi helppo varastoida ulos ellemme eläisi ydintalvea,
kirjaimellisesti ydintalvea. Säteilyn riski on liian suuri, sillä ruokaa on hädin tuskin tarpeeksi ilman sen riskeeramistakin.
Nyt on tyydyttävä näiden metrotunnelien kylmimpiin nurkkiin, joita varastoiksi kutsumme.

Paksu betonikerros ympärillämme maa-aineksen kanssa pitää meidät turvassa ydinlaskeumalta niin pitkään kun viivymme näissä kolkoissa raidetunneleissa.
Tämä ei ole elämää, tämä on selviytymistä.

Hehkulamppu on sammutettava, päätän tekstini tähän, säästääkseni päiväkirjani sivuja ja kirjoittaakseni suoraan.
Metrotunnelien pimeys on raastava, kuten on koko maailmamme.

Tiistai, kahdeskymmeneskolmas helmikuuta, vuonna 2037 vanhan kalenterin mukaan
Mikhail Tarasov

Julkaistu: 29.5.2017 08:46

2.5K

Lähettäjä: Rantanen- Rantanen-

Otsikko: Tarasovin tarina

Kuvaus: Olen aloittanut kirjoittamaan omaa tarinaa Metro 2033 tyyliin, joka toimii idean isänä, pelattuani pelin kauan sitten. Ajattelin kokeilla, olisiko tälle kysyntää Rasiassa. Tässä mediassa tarinan ensimmäiset sanat, kuuntelen mielipidettänne ja lähetän jatkoa enemmän tai vähemmän tasaiseen tahtiin. Valmista materiaalia on nyt toistakymmentä sivua, joten jatkoa ei tarvitsisi toistaiseksi odottaa ikuisuuksia. Samalla testaan miten rasian tekstitiedostojen muotoilu käyttäytyy, jotta tiedän miten toimia jatkossa, jos jatkoa toivotte. Tarinan konsepti (tätä aloituskappaletta lukuunottamatta) on kertoa protagonistin päiväkirjan avulla alustavasti tulevia tapahtumia, jota itse päätarina syventää. Alkakaamme.

Hakusanat: Fanfiction, fanfic, Mikhail, Tarasov, metro, 2037,

2.8 / 5 (42 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-05-29 10:23:14

+61384

<OoC>

Elkäähän nyt noin negatiivisia olko. Jostain pitää aloittaa. Ei ne oikeatkaan kirjailijat kaikkea kerralla kuntoon saa. Jos meinaa oikein kirjan kirjoittaa niin siihen tarvitaan kyllä muidenkin ihmisten panosta, kuin vain kirjoittajan. Tarvitaan oikolukijoita ja mielipiteitä tarinan kulusta. Rantanen-, älä ainakaan ihan heti alkuun lopeta.

24

Aika: 2017-05-29 11:10:44

+24141

<L-Jam>

Ei tämän lukeminen nyt korviin sattunu, en ymmärrä kanssakommentoijia. Teksti on karua, niinkuin tarinan henkilö ja sijoittumispaikkakin. Jatka ihmeessä kirjoittamista, se on hieno ja kehittävä harrastus

23

Aika: 2017-05-29 11:09:52

+998

<sansa>

Muutama ajatus/huomio. 1. Lauserakenteet monin paikoin kankeita ja kirjoitusvirheitä. 2. Miksi päiväkirjan kirjoittaja kuvailee itselleen ensitöikseen ympäröivää maailmaa niin tarkasti? Ei tunnu kovin uskottavalta. 3. Miksi sijoittaa tarina jo olemassaolevaan fiktiiviseen skenaarioon? 4. Kapulakielistä tekstiä ja epäjohdonmukaisuuksia. 5. Pitäisiköhän sinun miettiä tarkemmin, mitä Mikhailin päässä liikkuu. Onko hälle oikeasti tärkeää mainita ensimmäisessä päiväkirjamerkinnässä kaikkea tätä. Jos asetelma pitää pureskella valmiiksi heti kärkeen, niin olisiko prologi parempi vaihtoehto?

14

Kommentit (11)

Piilota OFF-Topic keskustelu

01.06.2017 00:42

<kornimaa> Kyllä mielellään luen lisää. Metro pelin pelannu ja apocalypse aiheinen kama menee aina.

29.05.2017 20:29

<lask90> Siis miksi ihmiset edes kirjoittaa jotain huonoa tästä? Minä ainakin ostan kirjasi kun se tulee. Jotain tällaista kaipaan. Jokainen sivu tulee varmaan olemaan lukemisen arvoinen, ja päiväkirjamaisuus lisää tunnelmaa & lukemisen mielenkiintoa. Ehdoton 5/5 ja menestys kutsuu!

29.05.2017 11:10

<L-Jam> Ei tämän lukeminen nyt korviin sattunu, en ymmärrä kanssakommentoijia. Teksti on karua, niinkuin tarinan henkilö ja sijoittumispaikkakin. Jatka ihmeessä kirjoittamista, se on hieno ja kehittävä harrastus

29.05.2017 11:09

<sansa> Muutama ajatus/huomio. 1. Lauserakenteet monin paikoin kankeita ja kirjoitusvirheitä. 2. Miksi päiväkirjan kirjoittaja kuvailee itselleen ensitöikseen ympäröivää maailmaa niin tarkasti? Ei tunnu kovin uskottavalta. 3. Miksi sijoittaa tarina jo olemassaolevaan fiktiiviseen skenaarioon? 4. Kapulakielistä tekstiä ja epäjohdonmukaisuuksia. 5. Pitäisiköhän sinun miettiä tarkemmin, mitä Mikhailin päässä liikkuu. Onko hälle oikeasti tärkeää mainita ensimmäisessä päiväkirjamerkinnässä kaikkea tätä. Jos asetelma pitää pureskella valmiiksi heti kärkeen, niin olisiko prologi parempi vaihtoehto?

29.05.2017 10:58

<OoC> Rantanen- :D

29.05.2017 10:25

<Rantanen-> OoC En lopetakaan. Teillä on ehkä huono käsitys tästä tekstistä kun ulkomuoto ei ole kunnollinen, sekä näette nyt vain aloituskappaleen. Halusin tietää, olisiko kanssarasialaisilla intoa saada uutta tekstimediaa, mutta kommentoinnin perusteella ei :D

29.05.2017 10:23

<OoC> Elkäähän nyt noin negatiivisia olko. Jostain pitää aloittaa. Ei ne oikeatkaan kirjailijat kaikkea kerralla kuntoon saa. Jos meinaa oikein kirjan kirjoittaa niin siihen tarvitaan kyllä muidenkin ihmisten panosta, kuin vain kirjoittajan. Tarvitaan oikolukijoita ja mielipiteitä tarinan kulusta. Rantanen-, älä ainakaan ihan heti alkuun lopeta.

29.05.2017 10:21

<HarajukuKawaii> Mun ensimmäinen lastenfantasiakirja on kustantajilla arvioitavana, monet sanonnut ei mutta monelta odoat vielä vastausta. Yksikin riittää = )

29.05.2017 10:08

<andiboj> itsesääliviikko

29.05.2017 09:51

<Rantanen-> Muotoilut on kyllä päin vittua, pakko todeta kun tämä näemmä viimein hyväksyttiin. Vähän arvelinkin, harmi. Kappalejako toimii, mutta rivit pomppivat.

29.05.2017 09:06

<kumikameli> Mitenkähän tähän kommentoisi kohteliaasti...? Ehkä pidän vain suuni supussa ja painan Seuraava-painiketta

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 89 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mitä mieltä &quot;asiakaspalvelun&quot; boteista?

Vihaan yli kaiken
Harvoin saanut apuja
Olen idiootti, ja en huomannut että valaisimen pistoke ei ole seinässä.
Minulla jos jotain kysymistä, niin haluan että ihan oikea ihminen vastaa.
Sepitän vastaukseksi kommentteihin jotain muuta

SAMANKALTAISIA

Perunatarina

13 296 katselukertaa

Pienen linnun tarina

13 499 katselukertaa

Hyvän mielen tarina

16 956 katselukertaa

LEGO:n tarina

12 342 katselukertaa

Ravun tarina

12 670 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.