Lähettäjä:

Laksatiivitaavi Laksatiivitaavi

Brexitin kannattaja soittelee.

Livenä on parasta vastata polttaviin kysymyksiin ja saada keskustelua aikaan.

4.4 / 5 (56 ääntä)

Julkaistu: 27.2.2020 18:48

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +200 RR

Lähettäjä: Laksatiivitaavi Laksatiivitaavi

Otsikko: Brexitin kannattaja soittelee.

Kuvaus: Livenä on parasta vastata polttaviin kysymyksiin ja saada keskustelua aikaan.

Hakusanat: Brexit, soittaja, live,

4.4 / 5 (56 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2020-02-27 22:59:01

+568

<TheSankari> +5 RR

Viva Brexit. Mulla on monta kollegaa UK:sta ja kukaan niistä ei ollut Brexit puolella. Meidän yhteisen työnantajan tuotekehityskeskus siirtyy nyt Saksaan. Eivät ole vielä oikein päässeet Saarivaltiossa kärryille mitä Brexitistä seuraa.

39

Kommentit (91)

Piilota OFF-Topic keskustelu

01.03.2020 01:49

<TheSankari> gilette En ymmärrä tuota talous/turvallisuus kytkentää. Britit sulkevat itsensä pois EU:sta, luuletko, että heidän talous hyppää pilviin, kieltämällä maahanmuuttajien pääseminen? Ei. Tuossa Brexitissä on paljon muutakin. Olet saattunut kuulla ns. eurolavoista, joiden päälllä tavaraa siirrellään EU:n sisällä. Sinä päivän kun, Brexit toteutuu, niin noita eurolavoja, ei voikaa enää lähettää UK:sta EU:n. Koska ne lavat eivät tulekaan enää EU:sta. Asia toki tiedossa Brexit (Boris Johonsson) eroa rakastavilla. Nyt UK:ssa yritetään hakea sopparia, kovistelemalla, omaa kansaa miellyttävällä tavalla

29.02.2020 16:17

<BetBet> Tyyppi mussuttaa täällä tilastoista joiden tarkoitusta ei osaa kertoa. Jotkut tekevät enemmän rikoksia kuin toiset, no shit Sherlock.

29.02.2020 16:07

<BetBet> KölliysMörö Aivan oikein, kuten pakenemisesi entisestään alleviivaa: näistä tilaistoista ei ole löydettävissä mitään muuta kuin se oma kaksinaamaisuutesi ja ylemmyyden tuntoinen omaan napaan tuijotus!

29.02.2020 16:04

<BetBet> KölliysMörö Kaikki sanomani on perusteltua jokaisessa kommentissani tai välittömässä läheisyydessaä, elleivät itsestäänselvyyksiä! Se että jatkat saivartelua sen jälkeen kun siitä ensimmäisen kerran perusteineen huomautettiin, on sinun häpeäsi. Käsittele ensimmäisesi pois jos mielit urputtaa seuraavista, ole hyvä perseilijä!

29.02.2020 16:00

<BetBet> KölliysMörö No niin mikä on se turvallisuusuhka mikä näistä tilastoista on löydettävissä? Kaikki isommat ihmisjoukot tekevät rikoksia, mikä helvetin erikoista tässä nyt sitten on?!

29.02.2020 15:58

<BetBet> KölliysMörö Siinähän sitä populismia kerrakseen, jossa kansan syvissä riveissä lepää se ratkaisun avain. Kysytään perämettän Patelta jotta mittäs nyt tehrään. Jos hän ei tiedä, niin yhtälö on mahdoton. Järjestelmä ei ole tällaisenaan kovinkaan pielessä, yhteiskunnallinen kaaos tai vararikko ei seurannut vastoin teidän "parempaa" tietoanne, mitä täällä vuosia mylvitte.

29.02.2020 15:55

<BetBet> KölliysMörö Kuka helvetin pahvi kuvittelee, että tieten tahtoen teemmme ne samat virheet kuin lähin naapurimme, jonka ongelmista jumankauta olemme enemmän kuin tietoisia?!

29.02.2020 15:53

<KölliysMörö> BetBet Opettele lukemaan. Palataan sitten asiaan. Ennen kuin tuon opettelet on turha jatkaa. Kasva aikuiseksi, älä isoksi.

29.02.2020 15:52

<BetBet> BetBet Mitä helvettiä sinä täällä oikein sitten urputat päivästä toiseen, jos turvapaikkajärjestelmä on tarpeellinen, eli on ookoo, että maahamme saapuu tätä väkeä?! Kukaan ei ole täällä väittänyt järjestelmän olevan täydellinen.

29.02.2020 15:49

<BetBet> KölliysMörö Saivartelusi senkun jatkuu. Kyllä, pakolainen on pakolainen! Kaikki ne henkilöt jotka sopivat määritelmällisesti sen termin alle ovat pakolaisia, pois sulkematta mitään mitä he muuten ovat ihmisenä. Onko sinulla jotain urputtamista tästä?! Tsiisus sentään. Eikä sitä muuta mistä-mihin saivartelusi ja olen jo aikaa sitten tarkentanut miltä osin analgia toimii helvetti sentään.

29.02.2020 15:49

<KölliysMörö> Suosittelen itserehellisyyttä. Muiden leimailu ennakko-odotuksin, väittäminen saivarteluksi, olkkiukkoilu, maalien siirrot yms. ei ole kovin rakentavaa (ja ei, myöskään ääliöksi kutsuminen ei ole rakentavaa - sorry siitä). Tietty tuo rehellisyys voi johtaa siihen, että joutuu laskelmoimaan uudestaan omaa ylivertaisuuttaan, analyyttisyyttään ja Totuuden kirjoittamista.

29.02.2020 15:47

<KölliysMörö> BetBet Kyllä näyttää kiinnostavan, kun vastaat. Mitä ilmeisimmin et vain osaa vastata, jonka takia väität saivarteluksi. Erittäin kypsää. Ja miksikö toin esille? Koska kysyit turvallisuusuhasta.

29.02.2020 15:44

<BetBet> KölliysMörö Ei kiinnosta saivartelusi. Selvä, et tuomitse kaikkia rikollisiksi. Miksi ihmeessä sitten toit maahanmuuttaja lähtöisen rikollisuuden ym. esille?

29.02.2020 15:37

<KölliysMörö> Väität myös, että ongelmia ei kukaan kiellä, mutta et ole kyllä kertonut mitä niille pitäisi tehdä - muuta kuin, että maahanmuuttoa ei ilmeisestikään pitäisi rajoittaa.

29.02.2020 15:36

<KölliysMörö> ettei se toteudu Suomessa. Tehdään samat asiat kuin muutkin ja odotetaan eri lopputulosta. Ei kovin järkevältä tunnu.

29.02.2020 15:34

<KölliysMörö> Nähdäkseni turvapaikkajärjestelmä on tarpeellinen, koska on olemassa vainotuksi tulevia ja esim. tsetseenikaksikko, jotka käännytettiin Norjasta ja myöhemmin ruumiit löytyivät, jotka olivat joutuneet kidutuksen kohteeksi (hampaat ja kynnet revitty, polvilumpiot tohjona ja veitsin iskuja), oli aika järkyttävää. Samalla kuitenkin on naivia uskoa, ettei tuota järjestelmää käytettäisi väärin. Noita väärinkäytöksiä on tullut ilmi. Lisäksi sitten on turvallisuusriskit, mitkä ovat toteutuneet. Ei taida olla maita, joissa kotiuttaminen olisi onnistunut ilman. On jälleen naivia nähdäkseni ajatella,

29.02.2020 15:32

<KölliysMörö> Väität että minä niputin yhteen, mutta samalla totesit että natsit & juutalaiset analogia toimii, koska pakolainen on pakolainen. Totesin että on eriasia salakuljettaa pakoon turvattomasta maasta, kuin salakuljettautua turvalliseen maahan. Joten rautalangasta vielä: On eri asia salakuljettautua maasta, josta lähtöä ei sallittaisi, kuin mennä salakuljetuksi maahan, joka ei muutoin vastaanottaisi. Tämä on aivan ilmeinen ero, jonka takia natsivertaus ei toimi.

29.02.2020 15:27

<KölliysMörö> BetBet En ole tuominnut kaikkia rikollisiksi missään. Syötät tätä väittämääsi jatkuvasti ja olet sen itse keksinyt. Väität tietäväsi syyni muutamien viestien perusteella, ja kerrot minun lukinneen kantani jo aiemmin. Samaten tulkitset viestiäni tarkoitushakuisesti pahantahtoisesti. Totesin tässä kysymyksessä logiikan, jossa ei ole nähdäkseni kaksinaismoralismia - mutta samalla totesin, etten voi kieltää toimivani toisinaan kaksinaismoralistisesti. Se oli yleisempi toteamus, ei tässä asiassa. Sinä päätit jo etukäteen millainen sinulle vastaaja on.

29.02.2020 15:15

<BetBet> Toki sama toimii toisinkin päin. Mutta sellaista logiikkaa tai faktoja ei ole olemassa joilla olisimme väärässä, joilla saisi tehtyä sekalaisesta sakista yhdenmukaisen ilmiön, samalla alentamatta omaa itseämme yhteisön sokeaksi tahdottomaksi osaksi.

29.02.2020 15:08

<BetBet> Kuten jo totesin, kyseessä alkukantaisempi reaktio. Kaksi tapaa ajatella, analyyttinen ja intuitiivinen. Kärjistäen jälkimmäisellä päädytään uskontoihin. Analyyttiselle tyypillistä on, että ajatuspolku ja logiikka ovat esille tuotavissa. Intuitiivisen ajattelun ja päätöksenteon reitti on tietoiselta mieleltä piilossa, alitajunnassa, josta sitä ei voi tännekään kirjoittaa. Ihminen on evoluutiossa ehdollistunut pelkäämään vierasta, näkisin tämän olevan se perälauta mihin nojaatte, ettekä pääse siitä irtautumaan analyytisellä mielellänne.

29.02.2020 14:46

<BetBet> KölliysMörö Asiassa ei ole mitään ongelmaa, hankaluutta olla olematta kaksinaismoralistinen. Sinä vain olet ottanut puolustukseksesi välineen, mikä ei todellinen syy kannallesi, eikä sitä todellisuudessa oikein edes puolla. Kaikella todennäköisyydellä rikostilastot eivät ole alkuperäinen syy kannallesi, vaan se on edeltänyt näiden tilastojen julkistusta. Olet liimannut ne jo olemassa olleen kantasi päälle.

29.02.2020 14:34

<BetBet> KölliysMörö Saivartelusi sen kuin jatkuu. Tuollaista linjausta ole missään tehty, jossa sekalainen ihmisjoukkko tuomitaan rikolliseksi.

29.02.2020 14:31

<KölliysMörö> tosin eipä niitä taida muutenkaan olla. Myönnän olevani kaksinaismoralisti, koska täysin johdonmukaisesti ja loogisesti toimiminen ei aina luonnistu, mikä aiheuttaa paikoin ristiriitaisen olon. Kiellän kuitenkin, että arvottaisin suomalaiset ylitse muiden. En ole kylläkään löytänyt ketään, joka ei joskus toimisi kaksinaismoralistisesti ja vastoin periaatteita, joiden mukaan sanoo toimivansa. Itsekritiikillisiä kuitenkin tuohon liittyen olen kohdannut ja myös itsekritiikittömiä jeesuksia asian osalta.

29.02.2020 14:23

<KölliysMörö> BetBet Totesit "Mutta tässä ei ole kyse mistään mikä löytyisi tilastoista, vaan faktasta, että olet kaksinaismoralisti kuka arvottaa itsensä ja heimonsa yli näiden muiden.", koska käytin eri kriteeriä suomalaisiin ja sitten ulkomaalaisiin. Totesin, että kyseessä on ihan vakiokäytäntö. Joten joo, mä suhteutan eritavalla, kuten myös valtiot ylipäänsä. Jos se tekee kaksinaismoralistin, niin eipä taida hirveästi olla maailmassa ei-kaksinaismoralisteja.

29.02.2020 14:12

<BetBet> KölliysMörö Valtiovalta tarkasteleee kunkin hakemuksen ja hakijan tilanteen yksilöllisesti, vaikka lähtömaista annettukin lausuntoja.

29.02.2020 14:10

<BetBet> KölliysMörö Puhe oli sinusta, ei valtiovallasta kiemurtelija! Eikä kukaan muu ole tässä niputtamassa kaikkia samaan muottiin kuin sinä (vaikka kuinka halajat saivarrella), eväämällä avun kaikilta, koska osa törttöilee.

29.02.2020 14:07

<BetBet> KölliysMörö Kotka oli joskus henkirikosten pääkaupunki yhden otsikon mukaan vuodelta 2014. Kuin minä alkaisin paasaamaan kuinka kotkalaiset olisivat kauttaaltaan murhaajia ja tappajia, turvallisuusuhkia joista päästävä eroon (sen sijaan, että asialle pyrittäisiin tekemään jotain). Kuinka hemmetin pöljältä se oikein kuulostaisi?

29.02.2020 14:06

<KölliysMörö> BetBet En lähtisi kutsumaan sitä näkökulmaa, että valtion tulisi suhtautua oman maan kansalaisiinsa eri tavalla, kuin ulkomaalaisiin kaksinaismoralistiseksi. Enkä edes sitä, että noiden ulkomaalaisten välilläkin voi olla eroja, joilla joidenkin maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia ja toisten kyllä. Jos noin ei olisi, niin silloinhan kenenkään ei pitäisi tarvita viisumia Suomeen, kaikkien pitäisi saada äänestää vaaleissa etc.

29.02.2020 13:55

<BetBet> KölliysMörö Perusteettomat syytöksesi eivät ole minkään arvoisia. Minä olen ollut pakotettu käsittelemään asiaa laveasti, koska asianomaiset, aivan oikein, eivät kykene vastaamaan puheistaan.

29.02.2020 13:53

<BetBet> KölliysMörö Tässä on jo todettu fakta, että olet kaksinaismoralisti. Käytät eri asteikkoa maahanmuuttaajiin/turvapaikanhakijoiden kuin omaan heimoosi, meihin kanttiksiin. Tehdessäsi näin arvotat heidät ja meidät toisin piste.

29.02.2020 13:44

<KölliysMörö> ja huomautettakoon, että itse jo ennen kommentoitiani löit sanoja muiden suihin, sekä olet olkiukkoilut hyvin paljon. Samaten niputat caseja yhteen, kun sopii intressseihisi.

29.02.2020 13:43

<KölliysMörö> BetBet Ei. Tuo ei ole fakta. Tuo on mielipiteesi. Jos väität mielipiteitäsi faktoiksi, olet ääliö.

29.02.2020 13:32

<BetBet> KölliysMörö Sinä tuomiset kaikki, vähintäänkin eväät avun kaikilta, koska on ongelmakohtia. Ja olkiukkoilet kuinka me muut jätämme nämä ongelmakohdat huomiotta, mikä on täyttä pötyä. Rajat kiinni, ei ole ainoa ratkaisumalli, vaikka kuinka muuta ei ajatusmalliisi mahdu. Mutta tässä ei ole kyse mistään mikä löytyisi tilastoista, vaan faktasta, että olet kaksinaismoralisti kuka arvottaa itsensä ja heimonsa yli näiden muiden.

29.02.2020 13:18

<BetBet> KölliysMörö Sinä olet tässä se ääripää, kaksinaismoralisti, kuka tuomitsee KAUTTAALTAAN osien ongelmien takia. Älä enää yritä syöttää pajunköyttä kuinka minä tai muut kieltäisimme tosiasioita!

29.02.2020 13:15

<BetBet> KölliysMörö Minä, eikä kukaan muukaan täyspäinen henkilö, ole kieltänyt maahanmuuton faktuaalisia ongelmakohtia! Toivotonta yrittää moista esittää, kuten nyt rintasyöpä vertauksellasi yritit.

29.02.2020 13:13

<BetBet> KölliysMörö Samasta asiasta kyse! Pakolainen on pakolainen, juutalainen tai syyrialainen. Tyypillinen vihjailusi elitasoshoppailusta on täysin arvotonta, sinulla ei ole sellaiseen mitään resursseja, yli valtionvallan ja EU tason toimijoiden, jotka syitä selvittävät. Kyse on turvapaikanhakijoista, niin silloin käsittelemme kaikkea mitä kyseinen termi sisältää.

29.02.2020 13:06

<KölliysMörö> Osa pakenee vainoa ja on ihan aidosti oikeutettuja turvapaikkaan, turvapaikkojen kriteerien mukaisesti. Osa ei. Itse näkisin, että salakuljettamiselle pitäisi tehdä stoppi ja etuilua ei sallita. Eli turvapaikanhakujen pitäisi mennä kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta ja kiintiöpakolaisten määrää tulisi nostaa.

29.02.2020 13:04

<KölliysMörö> BetBet Juutalaisten salakuljetuksessa taisi olla kyse vainoavasta maasta salakuljetuksesta ja suojelemisesta. On eri asia salakuljettaa pois turvattomuudesta, kuin salakuljettaa korkean elintason maahan. Samaten tietänet aivan hyvin, etteivät kaikki pakene vainoa, vaan kurjia oloja. Teet aivan saman yleistyksen, että koska jotkut pakenevat vainoa, niin yleistät että kaikki pakenevat. Rintasyövän osalta taas toteaisit, että kukaan saa. Myöskään tupakkaa ei voi syyllistää, koska kaikki eivät keuhkosyöpää saa - itse toteaisin kyseessä olevan riski, jonka takia tupakointia pitää vähentää.

29.02.2020 11:29

<BetBet> Ja kuin tännekin tulleet ihmiset olisivat järjestäen a) lähteneet lokoisista oloista, b) liftanneet bulgarialaisen mafiapomon kyytiin ja c) valehdelleet viranomaisille. Jälleen kaksinaismoralismi argumenttina: jos joku on, niin sitten kaikki ovat.

29.02.2020 11:16

<BetBet> Syyllistää nyt pakolaista pakoon lähtemisestä, koska metodi oli väärä. "Joo olisit pysynyt siellä kalifaatin monttussa, etkä lähtenyt sen miehen matkaan tänne."

29.02.2020 11:07

<BetBet> KölliysMörö Kyllä, natsit, juutalaiset ja salakuljettajat. Analogia vähintään osittain pitävä – vainoa pakoon lähtevä turvautuu niihin keinohin joita käytössään on, asia, josta sinä kehtaat nillittää.

29.02.2020 11:01

<BetBet> KölliysMörö On aivan herttaisen sama kuka toimii oikein, on se sitten "toimeksiannostamme" Turkki tai me itse suoraa. Ja herran tähden sentään, nämä ihmiset ovat pakolaisia ja sinä arvotat heidän keinonsa paeta pahemmaksi kuin esim. kohtaamansa kidutuksen. Mieti nyt omalle kohdallesi, kuinka muka olisi eettisesti arveluttavaa, kun lähtisit Venäjän miehityksen alta pois, koska kyytiä tarjoaa salakuljettaja. Tsiisus.

29.02.2020 10:54

<BetBet> KölliysMörö En arvostellut tilastojen käyttöä, vaan kaksinaismoralismianne niiden kanssa – riippumatta mitä poimintoja siihen kyytipojiksi liität tai kuinka tilastojen suuntaisesti toimiminen olisi jotenkin possuljettu asia tässä. Logiikkasi maahanmuuttajista siirrettynä esimerkkiisi: kaikki tietyn ikäiset naiset ovat jo menetetty rintasyövälle ilman tutkimuksia.

29.02.2020 10:43

<KölliysMörö> BetBet ja ihan oikeasti: natsit ja juutalaiset? Ihan oikeasti?

29.02.2020 10:37

<KölliysMörö> Kritisoin länsimaista kaksinaismoralismia siinä, että samaan aikaan puhutaan ihmisarvoista yms., mutta samalla laitetaan portsareiksi toisenlaista ihmisarvokäsitystä toteuttavat maat. Samalla näen selvän riskin, että jos tänne asti pääsevät ihmiset turvautuvat salakuljetuksiin, valehteluun yms., nii millaisia ihmisiä sitten tänne pääsee ja tulee, sekä mitä kaikkea ovat valmiita tekemään ja miten hyvin voivat siis sopeutua yhteiskuntaamme. Ehkä sinusta tuollainen käytös on ok ja oman eduna ajaminen keinoja kaihtamatta on vain fiksua, minusta yhteiskunnan on fiksua pyrkiä päinvastaiseen.

29.02.2020 10:31

<KölliysMörö> BetBet Tilastollinen käsittely on aivan normaali tapa hallinnoida asioita ja kohdistaa resursseja. Jos vaikkapa tilastollisesti tiedetään, että tietyssä iässä rintasyövän riski kasvaa naisilla, niin tällöin tutkimusresurssia kannattaa painottaa tuohon riskiryhmään. Tämä ei tarkoita, etteikö nuorempikin voisi saada tai riskiryhmässä oleva ei voisi pysyä terveenä, vaan kyseessä on aivan normaali resurssien allokointia. Irakilaiset ja afganistanilaisia epäiltiin 2017 40-kertaa enemmän, kuin kantasuomalaisia seksuaalirikoksista. Tuo on huomattava tilastollinen ero.

29.02.2020 10:25

<BetBet> Kanakotka Eikä syyllistyminen yhteen rikokseen tee syylliseksi yhteenkään toiseen.

29.02.2020 10:21

<BetBet> Kanakotka Niin tuolla ei ole mitään virkaa tässä. Leiri on Ranskassa, ei Briteissä, jonne ei ole pääsyä ennen eikä jälkeen brexitin. Ja koska kommenttistasi päätellen olet realisti laillisen maahanmuuton ja turvapaikanhaku systeemin suhteen, meillä ei ole keskusteltavaa.

29.02.2020 10:15

<Kanakotka> BetBet Sanoit että "Ja se, että sanotaan satatuhatta ihmistä on samassa läjässä, ei tee ensimmäisestäkään henkilöstä rikollista, turvallisuusuhkaa" kun kyseessä oli laiton rajojen ylitys ja maahantunkeutumisen yritys, eli rikoksesta. Tällöin kyseessä olevat ihmiset ovat rikollisia, ja myöskin tarkastamattomana he ovat turvallisuusriski. Laillisessa maahanmuutossa tai normit täyttävässä turvapaikan haussa ei mielestäni ole suurta vikaa. Ongelma on hälyttävä, kun suurien ihmismassojen mukana kansainväliset rikolliselementit pääsevät myös tunkeutumaan syynin läpi maahan. Lue wiki jota linkkasin

29.02.2020 10:06

<BetBet> KölliysMörö Haittavaikutuksia tai hintaa ei vähätellä, onhan meillä julkiset tilastot ja budjetit herran tähden sentään! Mutta "meikeläiset" eivät syyllisty kaksinaismoralismiin asian tiimoilta, kuten se teidän yksi ja ainoa argumenttinne kuuluu.

29.02.2020 10:01

<BetBet> KölliysMörö Kohtalaisen sama missä ne toimivat pakolaisleirit ovat. Mutta sovitaan olevamme tässä erimieltä, sinä haluat ne sinne minne ne mahdollisesti luonnollisestikin ihmisvaelluksella muodostuisivat, minulle kelpaa Turkki.

29.02.2020 09:53

<BetBet> KölliysMörö Harvinaisen paksua moralisoida sotaa, vainoa tms. pakoon lähtevien keinovalikoimaa. Olitko kampanjoimassa valtionavun saamiseksi heidän kuljetukseensa? Kuin turvapaikanhakijoiden tulisi jäädä sijoilleen kurjuuteen, arvottaa kuljetusmuotonsa eettisyys oman hätänsä yli. Vedetään vielä pidemmälle, kuin Saksan juutalaisten ei olisi tullut turvautua salakuljetukseen päästäkseen pois natsi-Saksasta.

29.02.2020 09:40

<BetBet> KölliysMörö Kuten arvasin, rikostilastojen tarkastelusi maahanmuutosta on kaksinaismoralistista. 10 000 kanttista rikostilastoineen eivät ole kokonaisuutena turvallisuusuhka, kun taas 10 000 maahanmuuttajaa automaattisesti on. Aiotko perustella tätä mitenkään, kuinka ulotat maahanmuuttajien joukossa olevan rikollinen toiminnan koskemaan koko joukkoa? Syylllistät osan rikkeillä, kaikkia heitä, joita ei missään ole tuomittu, saati edes epäilty. Naapurin Penan raiskaus ei tee sinusta raiskaria, mutta naapuri Ahmedin raiskaus tekee kaikista maahanmuuttajista alkuperästä katsomatta raiskarin.

29.02.2020 09:21

<KölliysMörö> Itseäni harmittaa maahanmuuttokeskustelussa se, että päämäärä tuntuu vaikuttavan argumentointiin. Kuin kyseessä olisi mustavalkoinen asia. Aidot avuntarvitsijat hukkuvat vastustajilla väärinkäyttäjiin. Maahanmuuton haittavaikutukset (turvallisuus, kustannukset) taas kannattajilla vähätellään tai suorastaan väitetään, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa - eli kielletään kustannusvaikutus, vaikka pääsääntöisesti puolustetaan asiaa humanitääriydellä. Ihan kuin arvovalinnoilla ei voisi olla hintaa. Totta kai niillä voi olla hinta, eiväthän ne muuten olisi arvovalintoja.

29.02.2020 09:14

<KölliysMörö> Kaksinaismoralistista on, että samaan aikaan kun puhutaan humaaneista arvoista, miten tulisi auttaa yms., niin maksetaan Turkille ja varmaan myös Venäjälle, joko palveluksina tai rahana, etteivät laske maidensa läpi kaikkia Eurooppaan pyrkijöitä. Samalla kun itsellä ei ole pokkaa tai kykyä käännyttää, niin laitetaan ihmisarvokäsitykseltään kovin erilaiset maat toimimaan portsareina. Eikä tuossa sitten ongelmaa ole, vaikka tuohan tarkoittaa että tuossa luodaan juurikin salakuljettajille kysyntää.

29.02.2020 09:11

<KölliysMörö> Sitten vähän aiheen sivusta kaupunkilaisjärjellä järkeilyä: Turvapaikan hakijat turvautuvat salakuljettajiin, koska muut keinot päästä Eurooppaan ovat vähissä. Salakuljettajat taas eivät varmastikaan ole niitä humaaneimpia tyyppejä, jotka sponssaavat saaduilla tuloilla hyväntekeväisyyttä, jolloin tuolla tuetaan jotain aivan muuta, kuin humaanejaarvoja. Sitten kun otetaan tyypit, jotka turvautuvat salakuljettajiin, eikä valehtelukaan ole ongelma päästäkseen haluttuun päämäärään yms., niin onko ihme, että ovat riskialttiimpia kuin kantaväestö?

29.02.2020 09:08

<KölliysMörö> BetBet Tilastoissa ja muiden maiden kehityksessä se huoli on. Ainakin minulla, en voi puhua muiden puolesta. Minusta myös tuo uhka, huomioiden rikostilastot ja sitten esim. Ruotsin tilanne, vaikuttaisi ihan todelliselta. Nuo ovat tilastoja ja todennettavia asioita. Miten suhtaudut tupakointiin tai runsaaseen alkoholin käyttöön? Kummankin on tilastollisesti osoitettavan terveydelle haitalliseksi, mutta koska kyseessä vain on tilasto, niin samalla analogialla varmaankin kiellät näiden haitat yksilön kohdalla - koska kyseessä vain on tilasto?

29.02.2020 00:27

<BetBet> Vai kenties: mitä vähemmän ihmisiä, sitä vähemmän ongelmia?

29.02.2020 00:11

<BetBet> Satatuhatta kanttista, satatuhatta maahanmuuttajaa. Näiden rikostilastojen erossako piilee pointtinne jälleen kerran? Jolloin rajat kiinni on se ainoa ratkaisu vai mitä ihmettä?

29.02.2020 00:00

<BetBet> KölliysMörö Juuri selitin mitä koitin tarkoittaa! Kukaan ei ole tässä kieltänyt kyseisiä haasteita. Vaan teikeläisten tulee kertoa mitä oikein tarkoitatte tällä uhalla. Maahanmuutto ei ole synonyymi rikolliselle toiminalle, yhteiskuntarauhan rikkoutumiselle tai jonkin Ruotsin lähiön tilanteelle, vaikka kuinka mielenne sellaista väittä. Joten mistä on kyse?!

28.02.2020 23:56

<KölliysMörö> Ja tuo ei siis liittynyt Brexittiin, vaan ymmärsin puhuneesi laajemminkin maahanmuutosta turvapaikanhaun muodossa, kun otit kommentissasi kantaa Suomeen tuloon ja että kyseessä olisi humanitäärinen kysymys.

28.02.2020 23:43

<KölliysMörö> BetBet Pointti on, että olin eri mieltä väittämäsi kanssa, ettei maahanmuutto olisi turvallisuuskysymys. Kyllä se on. Jos turvapaikanhakijoiden määrää saadaan supistettua ja kielteisen saaneet palautettua, niin turvallisuus on parempi verrattuna vaihtoehtoon. Siis tietysti niiden osalta, jotka asuvat tällä hetkellä Suomessa.

28.02.2020 23:19

<BetBet> Kanakotka Mitä tuollakin nyt on tekemistä minkään kanssa.

28.02.2020 23:13

<Genedz> Ainoa etu, jonka Suomi mielestäni saisi Fixitissä olisi vapautuminen Venäjälle talouspakotteita asettaneiden porukan riveistä. Eli idän-kauppa saataisiin takaisin ja varmasti kovaan nousuun. Toisaalta mukana tulisi paljon haittoja, kuten suurentunut uhka joutua Venäjän poliittisen ja sotilaallisen vaikutuksen maalitauluksi, joten se siitä hyödystä.

28.02.2020 23:06

<Kanakotka> BetBet Laiton maahantunkeutuminen tai maahanmuutto on jo itsessään rikos. Rikosten tekijöitä yleisesti kutsutaan rikollisiksi.

28.02.2020 23:03

<BetBet> KölliysMörö Mikä nyt on pointtisi? Ei maahanmuuttajia, joista suuri osa tullut Puolasta, niin on turvallisempaa?

28.02.2020 22:37
28.02.2020 22:32

<KölliysMörö> BetBet Aika harvan päätöksen vaikutus on välitön. Niin politiikassa, kuin myös muutoinkin. Turvallisuusuhkista voit vitsailla, mutta ei Ruotsissa hirveän kivalta näytä: https://yle.fi/uutiset/3-11155781

28.02.2020 21:49

<BetBet> KölliysMörö Toki. En tarkoittanut turvallisuusuhalla potentiaalia tulevaisuudessa, vaan aktuaalista uhkaa tässä ja nyt, kun maahanmuuttaja tai maahanmuuttajat saapuvat maahan. Tarkoitukseni oli ilmaisullani vastata sitä mitä aiemmin ketjussa todettu, että turvallisuus paranee (merkittävästi). Samassa mielessä suomalainen turisti ulkomailla, oikeastaan kaikki ihmisten välinen kanssakäyminen, ja ämpäriin hukkuminen ovat turvallisuusuhkia.

28.02.2020 21:42

<clifftop1> Sankari, raha löytää aina reittinsä.EU:ssa ei ole vielä tajuttu mitä tapahtuu kun E-Euroopan taloudet alkavat romahtaa...

28.02.2020 20:58

<KölliysMörö> BetBet Maahanmuutto on myös turvallisuusuhka/-kysymys. Vertauksena sisäministeri Ohisalo katsoi kesäkuussa, että syrjäytyminen on turvallisuusuhka (https://www.vihrealanka.fi/juttu/ohisalo-syrjÄytyminen-on-suurin-turvallisuusuhka). Jos hyväksytään, että syrjäytyminen, ilmastonmuutos yms. voivat olla turvallisuusuhkia, niin aika loogista on tällöin katsoa, että myös maahanmuutto voi olla turvallisuusuhka. Sekä päinvastoin.

28.02.2020 16:50

<BetBet> Tuleeko joku miinus-Makeista vihdoin perustelemaan kuinka muualta tullut on rikollinen tilanteessa, jossa mikään oikeusaste ei ole näin todennut, mistään edes syytetty? Ihan rohkeasti vain avaamaan sitä olematonta logiikkaa, jolla elämäänne elätte, ilmeinen alkukantainen pelko puserossanne. Sitähän se on, pelkoa. Puolustaudutte, joten pelkäätte. Ja koska järjellänne ette saa kakaistua tarkalleen, että miksi, olette käsiä heiluttelevia hysteerikkoja, lauma kirkuvia ämmiä vailla tolkkua, mitään konkreettista järkeä taustalla.

28.02.2020 15:12

<BetBet> Kanakotka Ja se, että sanotaan satatuhatta ihmistä on samassa läjässä, ei tee ensimmäisestäkään henkilöstä rikollista, turvallisuusuhkaa, vaikka toki kyseisenlaisessa tilanteessa herkemmin rikollisuuteen turvaudutaan. Joten maahanmuutto, olkoon sitten millä verukkeella tahansa, vaikka sitten taloudellisilla perusteilla, joilla ei Eurooppaan oteta, Suomeen ainakaan, ei ole lähtökohtaisesti mitenkään ns rikollisten harrastus, mikä itsenään loisi turvallisuusuhkaa, vaan sen sijaan humanitäärinen kysymys, joillaisina moisia pidämmekin.

28.02.2020 15:01

<BetBet> Kanakotka Sanallakaan mainita pointtina "brexit arguments"-haun ensimmäisissä osumissa. Opin ettei UK ole Schengenin sopimuksen alainen. Kuten linkistäsi ja lainauksestasikin ilmenee niin britteihin ei pääse, vaan laittomat yrittäjät otetaan kiinni. Siis tilanteessa jossa UK edelleen on EU:n jäsen. Miksi leiri olisi pystyssä, jos Britteihin pääsisi? Ja koska näillä leiriläisillä ei ole Britteihin EU:n aikanakaan pääsyä brexit ei tähän muutosta tuo.

28.02.2020 14:30

<Kanakotka> BetBet Noin lyhyesti, Ranska on päästänyt oletetusti satoja tuhansia kirjaamattomia maahanmuuttajia ym.s. vaeltajia Calais:n kautta brittein saarelle, mutta Britannia ei ole tälle pystynyt mitään tekemään koska EU. https://en.wikipedia.org/wiki/Migrants_around_Calais Mukaan 37000 henkilöä kiinniotettu pelkästään 6kk aikana vuonna 2015, mutta todellinen luku on suurempi. Tällainen turva-aukko avaa tiet kansainväliselle rikollisuudelle ja ihmiskuljetukselle, joka nyt paikattu. Tämä on yksi kymmenistä polttavista syistä miksi Brexit on tärkeä briteille ja heidän tulevaisuudelleen.

28.02.2020 14:24

<arbuus> Jospa sitä sitten fixitin myötä palataan aikaan jolloin ulkomailta sai tuoda sixpackin kaljaa, 2 litraa alle 21 ja litran päälle 21 prossasta

28.02.2020 11:10

<kolumpuss> seuraavaksi FIXIT

28.02.2020 10:09

<BetBet> Öö mistä brexitin turvallisuuden paranemisesta nyt on kyse? Ei ole paljoa argumenteissa näkynyt.

28.02.2020 10:00

<makkekk> Tenkainen Missä ja kuka on määritellyt, mitä rasialaisuus on ja miksi se olisi kertomasi mukainen? Kai tänne kaikki mahtuu, kun kukaan ei ala omimaan sitä pienelle ryhmälle. Sitäpaitsi kivempi se on lukea eri näkökantoja ja (asiallista) väittelyäkin kuin saman jauhantaa.

28.02.2020 09:56

<Tenkainen> Ja kiitos miinuksesta Highlander100 ja muut piffilaäiset ja varisverkoston väki joka miinustelee tämänkin kommentitn. Riemurasia oli aiemmin parempi kun ei ollut näitä suvakkeja täällä.

28.02.2020 09:51

<Tenkainen> Highlander100 on selkeästi taas jakelemassa vihervasemmiston propagandaa. Jätä nuo jutut sinne piffiin ja varisverkostoon. Rasialaisuuteen kuuluu punaniskainen junttius, eikä tuo soijapoika/-tyttö junttius sovi tänne koska käsitykset siitä mikä on hauskaa ovat keskenään ristiriitaisia.

28.02.2020 07:39

<Mandula> Voi kun pikkusta harmittaa. Sitten pitää käyttäytyä kuten remain-kannattaja käyttäytyy, eli lapsellisesti.

28.02.2020 06:38

<VeikkoVälikäsi> Tilastohin ei kannata paljon katsella, niiden lukuja on helppo vääristää kun unohdetaan muutamat asiat laskennassa jotta luvut saadaan jonkun eturyhmän tahtomaan suuntaan.

28.02.2020 01:32

<Kanakotka> Niin, ja jos lisätään sitä todellisuudentuntua vähän vielä highlander100:lle Eurostat (Euroopan Komission jäsen) mukaan Britannian saarella köyhyys on huomattavassa laskussa. 2005 oletettiin 19%, 2010 17.1% ja vuonna 2015 15.32% Viimeisimmät tiedot osoittavat 2016 16.12%, 2017 15.33% ja 2018 14.22%. Jos mennään lukeman 14.22% mukaan, köyhiä on n. 9.5M, mikä ei ole lähellekkään 14M, ja erittäin kaukana 20%:sta. Uudempia sensustilastoja ei ole.

28.02.2020 01:19

<Kanakotka> highlander100 Sillävälin todellisuudessa: Brittein GDP on elpymässä EU:n siihen tuoman loven jäljiltä, ranskalaiset ryöstökalastajat saadaan nyt ajaa pois Britannian vesialueelta (https://en.wikipedia.org/wiki/English_Channel_scallop_fishing_dispute), mutta itse rahan ostovoima voidaan vasta määrittää tulevaisuudessa. Ihan by the way, tämä köyhyysmääritelmä riippuu näkökulmasta. Brittitutkimuksen mukaan esimerkiksi vuonna 1985 köyhiä tai sen rajamailla asuvia oli 15M, mutta EU:n mielestä niitä oli 3M. Tuota lapsitietoa eivät ainakaan viralliset brittein lähteet tunnista, en tiedä mistä revit

28.02.2020 00:32

<highlander100> gilette Kun talous sakkaa, lupaa se satavarmasti myös turvallisuusongelmia, rikokset lisääntyvät työttömyyden, siitä seuraavan rahapulan ja asunnottomuuden takia. Samaan aikaan Johnson ja muut varakkaat ostavat pilkkahinnalla asuntoja ja kaatuneita firmoja pois, rikkaat tienaavat tällä, mutta muutenkin jo pahassa jamassa olevat köyhät kärsivät: 14 miljoonaa ihmistä – eli asukkaista liki joka viides – elää köyhyydessä Britanniassa.Tästä joukosta lapsia on 4,5 miljoonaa. Se siitä turvallisuuden lisääntymisestä. Hyvä talous luo turvallisuutta.

28.02.2020 00:18

<gilette> TheSankari Ehkä talous sakkaa, mutta turvallisuus varmasti paranee. Kysytäänkin; kumpi on tärkeämpi, talous vai turvallisuus?

27.02.2020 23:54

<arbuus> K-pää tuntuu olevan monessa puhelimessa sama virhe

27.02.2020 22:59

<TheSankari> Viva Brexit. Mulla on monta kollegaa UK:sta ja kukaan niistä ei ollut Brexit puolella. Meidän yhteisen työnantajan tuotekehityskeskus siirtyy nyt Saksaan. Eivät ole vielä oikein päässeet Saarivaltiossa kärryille mitä Brexitistä seuraa.

27.02.2020 22:55

<Apina K-pää> stygenius Oliskos niin, että videoissa ei ole mitään, mutta puhelimessasi saattaa olla joku härö?

27.02.2020 22:32

<stygenius> Mikä näissä videoissa on, kun osa jättää puhelimella aukeamatta nykyään? Joku tiedostomuoto, jota mobiili chrome ei avaa?

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 9 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Piirrätkö?

En
Joskus
En enään
joo, ilokseni
joo, työkseni
joo, ilokseni ja työkseni

SAMANKALTAISIA

Østbergin kannattajat

22 033 katselukertaa

Brexitin lopputulema

26 087 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.