Lähettäjä:

Alhainen satiainen Alhainen satiainen

Demokratia on hirveetä

4.5 / 5 (72 ääntä)

Julkaistu: 10.11.2016 07:48

Tarkastaja: Luutarhuri

2.5K

Lähettäjä: Alhainen satiainen Alhainen satiainen

Otsikko: Demokratia on hirveetä

Hakusanat: 3rd, rock, from, the, sun, solomon, dick, voting, äänestys, demokratia,

4.5 / 5 (72 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-11-10 08:05:10

+185446

<Nekatiivi-Hompsu>

Kyll äänestää kannattaa, vaikka sitten pikku puolueita. Meinaan kokoomuslaiset äänestää aina ja siks he pysyvätkin vallassa.. kun perus petterit ja lissut vaan istuu sohvalla, piereskelee ja valittaa kun tavallista kansaa taas kyykytetään... sinne uurnille saatana!

112

Aika: 2016-11-10 08:49:48

+28501

<reijo ripuli>

Omasta mielestä tämä on nyt vähän hankala juttu kun esim nyt yhdysvalloissa käsittääkseni clitorisclinttoni sai enemmän ääniä mutta vähemmän valitsijamiehiä niin siksi trump voitti. Järjestelmä sakkaa muutenkin siinä mielessä että nykymuoto on ajalta kun sulkia käytettiin kyninä. Sillon ei informaatio oikein liikkunut jos ei sitä joku hevosella vieny.. nykyään tavallinen kansalainen saa äänensä kuulumaan kotisohvalta ympäri maailmaa. Mihin presidenttiä tarvii? Mihin niitä 200 kansanedustajaa tarvii? Joku hallitusmuoto pitää olla mutta onko tämä nykyinen enää järjellä perusteltavissa?

42

Aika: 2016-11-10 10:49:14

+2250

<nukkumatti1>

LOMM toi on kyllä kalavale. Olen ollut vaalityössä ja jos noin on käynyt niin asia olis selvitettävä. Oikeasti nuo asiat otetaan erittäin tosissaan! Toi on törkeä vale. Suomessa nimenomaan ohjeistetaan että kaikki valitukset ääntenlaskusta sun muusta epähuomioista otetaan aina selvää. On tainnut käydä niin että olet täyttänyt äänestys lapun väärin.

34

Aika: 2016-11-10 11:44:03

+14732

<horreporre>

hompsu Eli sen sijaan että pelkästään asiaan perehtyneet äänestäisivät niin pitäisi uurnille saada myös mm. ne jotka äänestävät ehdokasta koska se on söpö, jotka tiettyä puoluetta on tottunut äänestämään, jotka tietää ehdokkaalta vain yhden poliittisen kannan, jotka äänestää satunnaista ehdokasta, tietämättä siitä mitään, pelkästään koska ihmiset vaativat äänestämään, yms. Sen sijaan että saataisiin mahdollisimman korkea äänestysprosentti, pitäisi pelkästään asiasta tietävien ja niihin perehtyneiden äänestää. Äänestys ei ole niin mustavalkoinen että "Uurnille saatana!"

12

Kommentit (24)

Piilota OFF-Topic keskustelu

13.11.16 19:50

<Firelake> Jos edes kaikki rasistit äänestäisi piraatteja?

12.11.16 20:57

<klokklok> John Lithgow on kyl hyvä näyttelijä, mut aina miehen muissakin elokuvissa/sarjoissa tulee aluks tää kolmas kivi auringosta -rooli häiritsevästikin mieleen:)

11.11.16 11:50

<reijo ripuli> LOMM "Jos tarkoitit tuolla "mihin näitä edustajia oikein tarvitaan" --> suoraa demokratiaa" tarkoitin sitä mitä tuossa lukee.. Mihin tarvitaan 200 kansanedustajaa. Voisin kuvitella vähemmänkin riittävän Suomessa ainakin. Huomattavan paljonhan siinä on ongelmia esim miten ne muutamat sitten valittaisiin edustamaan koko Suomen etua eikä tosiaan pelkästään sitä kehä kolmosen sisäpuolella kytevää mätäpaisetta. Nykyinen hallitusmuoto palkkauksineen ja lomineen on vain niin ihanan rahakas ettei siitä kukaan täysjärkinen kansanedustaja halua luopua.

11.11.16 11:19

<Kapa53> reijo ripuli Suora kansandemokratia. SIlloin kansa päättää asioista, eikä omaa etuaan tavoitteleva porvari. Tosin ongelma on edelleen se, että asioista pääsisi päättämään sellainen joukko, joka ei ymmärrä asioista mitään. Ihan niinkuin nytkin kansanedustajat. Ehkä suomessakin valtaa pitäisi hajauttaa ympäri maan, ettei päätöksiä tehtäisi pelkästään kehäkolmosen sisäpuolen hyväksi.

11.11.16 10:46

<SirMaha> Olen aina äänestänyt. Se on hienoa kattoa, ku maa vajoaa kaikkien alta, työttömyys kasvaa ja pölhökukkula on klowneilla täytetty jotka tuntuvat päättävän väärin kaikesta. Se in myös hienoa kun on aina kuulunut 49% tässä demokratiassa. Vaikka kuinka yrittää saada uutta verta ja uusia tuulia puhaltamaan, tässä maassa riittää idiootteja 51% edestä äänestämään samat valtapuolueiden kyrvät vuodesta toiseen pilaamaan kaikkien elämän

11.11.16 09:58

<LOMM> nukkumatti1 Lähinnä tarkoitin, että tässä suomenkin systeemissä on omat puutteensa ja vaikka näillä kadonneilla äänillä ei olisi väliä "suuremmassa kuvassa", niin kyllä se hitto kylmää kun käy omalle kohdalle. :(

11.11.16 07:44

<Kanakotka> Usan suvakit itkee siitä kun demokratia ei tapahtunut. Eikö ne ymmärrä omaa systeemiään? Se on yks vitun maku kuinka suuri se kokonaismäärä on, kun se osavaltakohtainen enimmäismäärä ratkaisee miten osavaltiosta ne pisteet tulee. Useissa osavaltiossa meni melko lähelle 50/50, mutta esim californiassa suuri enemmistö pisti killarylle ääniä.

11.11.16 00:01

<Troo Mies> hompsu Se äänestäminen mikään pakko ole ja jos asia ei kiinnosta, niin sitten voi ihan hyvin olla äänestämättä. En ole ikinä ymmärtänyt tuota "uurnille saatana" vouhkaamista. Eikö se juuri ole demokratian toteutumista, että ne äänestävät joita se sattuu kiinnostamaan. Eikä sillä omalla äänestyspäätöksellä nyt lopputuloksen kannalta ole mitään merkitystä, pelkkä tilastomerkintä.

10.11.16 18:18

<nukkumatti1> LOMM Ok. Luulin että kommentillasi viittasit että suomen valtio kusettaa näissä ja sulla on todiste... Kun on itse vierestä seurannu ja oikeasti se on niin aivotonta touhua koska vaalien jälkeen sinne soittaa, joku 1000 ihmistä ja valittaa ja sit kaikkien keissit pitää käsitellä. Ihan sama vaikka olisi joku känniläinen.

10.11.16 17:23

<teppo42> On niin totaalisen vähä-älyinen sanonta tuo että jos ei äänestä niin ei ole oikeutta valittaa. Hommahan on nimenomaan toisin päin, eli jos olet äänestänyt niin sen jälkeen sulla ei ole oikeutta valittaa. Koska siis olet syyllinen siihen äänestystulokseen.

10.11.16 16:05

<qazasd> Varmaan monella jenkillä oli sama olo äänestyskopissa, ku joutu valitseen 2 paskan väliltä.

10.11.16 14:32

<caicec> Nukkumatti selitätkö tämän sitten? http://yle.fi/uutiset/3-7953002

10.11.16 13:31

<LOMM> reijo ripuli Noin 26% prosenttia jenkeistä äänesti Trumppia. Suurin ongelma kaikessa on siinä, ettei ihmisiä kiinnosta vittuakaan. Mutta olet ihan oikeassa, että toi vaalisysteemi on ihan hanukasta tuolla jenkkilässä. Jos tarkoitit tuolla "mihin näitä edustajia oikein tarvitaan" --> suoraa demokratiaa, niin voisin sanoa näiden lukujen valossa, että se oli varmasti aivan hirveä vaihtoehto. Tämä olisi järjestelmä, jossa kaikista populistisimmat päätökset pääsisivät aina läpi ja vaikeasti ymmärrettävät asiat jäisivät kokonaan käsittelemättä.

10.11.16 11:44

<horreporre> hompsu Eli sen sijaan että pelkästään asiaan perehtyneet äänestäisivät niin pitäisi uurnille saada myös mm. ne jotka äänestävät ehdokasta koska se on söpö, jotka tiettyä puoluetta on tottunut äänestämään, jotka tietää ehdokkaalta vain yhden poliittisen kannan, jotka äänestää satunnaista ehdokasta, tietämättä siitä mitään, pelkästään koska ihmiset vaativat äänestämään, yms. Sen sijaan että saataisiin mahdollisimman korkea äänestysprosentti, pitäisi pelkästään asiasta tietävien ja niihin perehtyneiden äänestää. Äänestys ei ole niin mustavalkoinen että "Uurnille saatana!"

10.11.16 11:16

<LOMM> SaunaKing No todennäköisyys siihen, että me molemmat oltaisiin ryssitty se numero on lähes olemattoman pieni. nukkumatti1 Miksi rupeaisin keksimään tällaista juttua? Eikä meistä kumpikaan jaksanut selvittää asiaa tämän pitemmälle, koska kahdella äänellä ehdokas ei kuitenkaan olisi päässyt läpi. Numeroa en muista, mutta se oli siinä samassa lapussa, josta kävimme tarkastamassa äänet.

10.11.16 10:51

<SaunaKing> LOMM Oletko varma että piirsit lappuun oikean numeron ja pelkästään sen? Kymmeniätuhansia ääniä hylätään joka vaali kun ihmiset piirtelee niihin kaikenlaisia sydämiä ja lisää pisteitä ja viivoja. Kadonneiden äänien lukumäärä on valtakunnallisesti vain muutama sata, eikä ne juurikaan vaikuta lopputulokseen.

10.11.16 10:49

<nukkumatti1> LOMM toi on kyllä kalavale. Olen ollut vaalityössä ja jos noin on käynyt niin asia olis selvitettävä. Oikeasti nuo asiat otetaan erittäin tosissaan! Toi on törkeä vale. Suomessa nimenomaan ohjeistetaan että kaikki valitukset ääntenlaskusta sun muusta epähuomioista otetaan aina selvää. On tainnut käydä niin että olet täyttänyt äänestys lapun väärin.

10.11.16 10:16

<LOMM> hompsu Itsellä meni luotto täysin systeemiin, kun päätettiin muijan kanssa äänestää samaa ehdokasta kunnalisvaaleissa. Vaalien jälkeen, kun katsottiin kuka oli saanut montakin ääntä, niin meidän ehdokkaan kohdalla luku: "0". Soitettiin johonkin numeroon, josta pystyi kysellä näistä asioista ja sieltä selitettiin että: "noh näitä sattuu joskus, parempaa onnea ensi kerralla".

-13
10.11.16 09:31

<JanpeQ> Vaan tämä se on muuten ärsyttävä sarja.

10.11.16 09:02
10.11.16 08:49

<reijo ripuli> Omasta mielestä tämä on nyt vähän hankala juttu kun esim nyt yhdysvalloissa käsittääkseni clitorisclinttoni sai enemmän ääniä mutta vähemmän valitsijamiehiä niin siksi trump voitti. Järjestelmä sakkaa muutenkin siinä mielessä että nykymuoto on ajalta kun sulkia käytettiin kyninä. Sillon ei informaatio oikein liikkunut jos ei sitä joku hevosella vieny.. nykyään tavallinen kansalainen saa äänensä kuulumaan kotisohvalta ympäri maailmaa. Mihin presidenttiä tarvii? Mihin niitä 200 kansanedustajaa tarvii? Joku hallitusmuoto pitää olla mutta onko tämä nykyinen enää järjellä perusteltavissa?

10.11.16 08:36

<aleksi_i> hompsu Samaa mieltä. Vituttaa kikkeli-petterit ja pillu-lissut jotka valittavat mutta eivät ole edes äänestäneet. Ei ole varaa valittaa jos ei tee asialle mitään ja äänestä.

10.11.16 08:16

<Kahvikuppi pireol> Arthur Mitchell! \o/

10.11.16 08:05

<Nekatiivi-Hompsu> Kyll äänestää kannattaa, vaikka sitten pikku puolueita. Meinaan kokoomuslaiset äänestää aina ja siks he pysyvätkin vallassa.. kun perus petterit ja lissut vaan istuu sohvalla, piereskelee ja valittaa kun tavallista kansaa taas kyykytetään... sinne uurnille saatana!

112

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 68 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mikä saisi sinut hankkimaan lapsia?

Ei mikään. En halua lapsia.
Jos taloudellinen tilanteeni paranisi.
Jos löytäisin löytäisin parisuhteen. Mies -> naisen.
Jos löytäisin löytäisin parisuhteen. Nainen -> Miehen.
Jos löytäisin löytäisimme pysyvän työpaikan/isomman asunnon
Haluaisin lapsia mutta nykyinen kumppanini ei halua.
En halua lapsia, mutta kumppanini haluaisi.
Haluaisin lapsia mutta nykyinen kumppanini ei voi saada lapsia.
En voi saada lapsia, mutta nykyinen kumppanini haluaisi.
Muu.. vastaus kommenteissa.

SAMANKALTAISIA

Rekkakuskit on laiskoja

5 087 katselukertaa

Raskaan työn raatajat

9 391 katselukertaa

Uskonnollisten levyjen nimet

11 911 katselukertaa

Taitava on aina taitava

8 520 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.