Lähettäjä:

vipeltäjäkissa vipeltäjäkissa

Elämän mielettömyys ilman Jumalaa

1.1 / 5 (184 ääntä)

Julkaistu: 15.4.2018 21:18

Tarkastaja: Pyrex

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +200 RR

Lähettäjä: vipeltäjäkissa vipeltäjäkissa

Otsikko: Elämän mielettömyys ilman Jumalaa

Hakusanat: apologetics, WilliamLaneCraig, avoidproject,

1.1 / 5 (184 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2018-04-15 21:30:02

+1042

<jepice> +5 RR

Jumaliin uskominen on heikkomielisten hapatusta.

190

Aika: 2018-04-15 21:34:53

+4599

<valtakunta> +5 RR

Ahaa, Jumalaan pitää uskoa sen takia, että todellisuus on perseestä. Todellisuuden kohtaaminen tuntuu mahdottomalta muillekin omissa kuplissaan eläville.

166

Aika: 2018-04-15 22:25:44

+940

<SIKAARGH> +5 RR

no siinä tuli nuo klassiset argumentit poislukien "no mul on tää kirja". Tuossa huomioitiin että teoilla on suhteellinen merkitys ihmisiin mutta sitten asia sivutetaan kokonaan ja väitetään että koska olemme kosmisesti merkityksettömiä niin millään ei ole merkitystä ja hyvää ja pahaa ei ole olemassa ilman jumalaa. Typerä silmänkääntötemppu jolla ihmiset saadaan uskomaan että videossa käsitellään asiat monipuolisesti. Lisäksi laitettu äiti teresa kuvaamaan hyvää ihmistä jonka pääasiallinen saavutus oli estää sairaita saamasta tarvitsemaansa hoitoa.

75

Aika: 2018-04-15 22:20:10

+5984

<tilastokeskus> +5 RR

"...voit saman tien elää kuten huvittaa." no niinhän mä teen. mä elän tavalla mikä tekee siitä mahdollisimman mielekästä.

41

Aika: 2018-04-15 21:35:31

+210

<prarrma> +5 RR

Lähettäjä vois hyötyä http://www.uskontojenuhrientuki.fi

39

Kommentit (97)

Piilota OFF-Topic keskustelu

01.06.18 23:38

<Monitoimimooses> vipeltäjäkissa Itsekin joskus elin yhteisössä, jossa uskottiin "kristinuskon ylivoimaisuuteen" tai tämäntyyppiseen asiaan. Kuitenkin oman etsintäni ja raamatun kannesta kanteen lukemisen(moneen kertaan) lopputuloksena päädyin siihen, että kaikki kristinuskossa on jo ennen kristinuskoa jonkun muun keksimää. Yksikään asia ei ole ylivertainen tai muita eettisempi. Päinvastoin löytyy paljon järkevämpiäkin uskonnollisia suuntauksia ennen ja jälkeen kristinuskon. Kristinusko on kokonaisuutena aivan hirvittävä uskonto kuten moni muukin. Totuus/todellisuus ei löydy vanhoista kirjoituksista.

15.05.18 19:15

<BetBet> vipeltäjäkissa Jos sinulla on jotain oikeaa argumentoitavaa, niin mene tekemään sitä sellaiselle varatulle alueelle. Suomi24 on ihan passeli siihen, etkä pääse luikuriasi sormien välistä päästelemään. Tämä huumorisivustolla huutelu menee taivaspaikkojen kalastelun puolelle.

15.05.18 19:07

<BetBet> vipeltäjäkissa Höpönlöpöä. Biologisessa mielessä moraalissa ei ole hitusenkaan vertaa mitään hämmästelemisen aihetta. Voit lakata tästä lähtien puhumasta "kovan luokan ateistien" suilla ihan tykkänään – riippumatta kuka tässä kusettaa; sinä vai lukemasi. Mikäli fysikalismia tuossa tarjosit joksikin argumentiksi, niin kulta pieni se sisältää nuo mainitsemasi. P.s Koko maailma moraalisesta relativismista esimerkkinä, teikeläisten naiivia ja takapajuista viritelmää vastaan, hajoa siihen.

13.05.18 02:56

<Tuhomaatti> valtakunta Samasta syystä täälläkin ollaan.

09.05.18 22:01

<BetBet> vipeltäjäkissa Puhuit todisteiden punnitsemisesta, joten pistä parastasi esille.

05.05.18 18:10

<vipeltäjäkissa> Kheldaur Höpöhöpö. Kaikki on saatavilla.

05.05.18 16:53

<vipeltäjäkissa> Sienimise Joko Jumala on olemassa, tai ei, se ei ole suhteellista. Joko Jeesus on se, joksi itseään väitti, tai sitten ei ole. Nämä asiat eivät ole totta tai epätotta riippuen henkilöstä. Laiskuuden tai toiveajattelun takia nopeasti omaksuttu relativismi estää järkevän, todisteisiin perustuvan päättelyn jo heti kättelyssä. Kristillinen teismi on avoin kritiikille ja vertailulle kaikkien muiden uskomusten kanssa, mukaan lukien ateismin. Esim. Paul Copan debunkkaa nimenomaan uskontoihin liittyvän relativismin aika mukavasti kirjassaan "Totta sinulle, ei minulle".

01.05.18 14:23

<Sienimise> vipeltäjäkissa Kyllä mä oletan että relativismi on tosi tietyissä asioissa, kuten uskonnoissa. Mutta esimerkiksi tieteellä voi saavuttaa totuuksia jotka eivät ole riippuvaisia subjektiivisista tekijöistä. Mun mielestä kristityissä on paljon suurempi osuus hyväntahtoisia ihmisiä kuin ateisteissa ja sen takia vähän harmittaakin, ettei tee mieli pyöriä niissä piireissä, koska en halua olla tekemisissä uskonnon kanssa. En yhtään ihmettele etteivät jotkut kristityt halua puhua uskostaan uskontona, koska sitä pidetään elämää suurempana totuutena. Usko tekee kuitenkin monille hyvää, en tuomitse.

01.05.18 12:42

<vipeltäjäkissa> Monitoimimooses Aidon kristinuskon uskottavuus, poikkeavuus ja ylivoimaisuus muihin uskontoihin nähden on vasta seuraava aihe. Sen ainutlaatuisuus on jopa niin dramaattinen, että jotkut eivät halua edes puhua siitä uskontona (esim. John Lennox). Vaikka Craig onkin kristitty, hänen esittämänsä ajatukset tässä nimenomaisessa videossa eivät liity kristinuskoon. Sanan "Jumala" -käyttö tässä kyllä hämää, itsekin olisin käyttänyt vaikkapa "Luojaa".

01.05.18 12:35

<vipeltäjäkissa> Sienimise - - Vastaus tuli nopeasti ja "löysin" apologetiikan maailman, tai se löysi minut. Tuntuu, että hukkuu sen kaiken tiedon, argumenttien ja älykkyyden määrään. Ennakko-oletukseni "kaikki uskovat ovat aivopestyjä, tyhmiä, älyllisesti laiskoja, fariseuksia jne." karisi päivissä. Jos ei koskaan oikeasti, vilpittömästi ja pelottomasti ala etsiä totuutta, sitä ei löydä.

01.05.18 12:29

<vipeltäjäkissa> Sienimise - - Kunnes tuli nuoren aikuisen eksistentiaalinen kriisi, pelko- ja unettomuusongelmilla höystettynä, jolloin tein elämäni tärkeimmän päätöksen: päätin käyttää elämäni totuuden etsimiseen, olipa se mikä tahansa. Olin elämäntarkoitusta vailla oleva agnostikko. Muistan kun osoitin vilpittömän ajatuksen Sille Jollekin: haluan vain tietää totuuden. "Jumala, jos olet olemassa, niin Sinulla on varmasti vastaukset kaikkeen kritiikkiin ja pärjäät ilman fundamentalistien "suojelusta" ja manipulaatiota. Siirrän tunteet sivuun ja olen valmis ottamaan totuuden vastaan." - -

01.05.18 12:20

<vipeltäjäkissa> Sienimise Mulla oli samantyyppinen juttu teini-iässä. Äiti oli kunnon kristitty fariseus, joka manipuloi ja pelotteli, hänestä ei nähnyt iloa ja vapautta, kaksinaismoralismi paistoi läpi. Iskä oli taas tapauskovainen, jonka usko oli ilman hyviä hedelmiä eli kuollutta, ja hän teki erittäin epämoraalisia asioita. Molemmat satuttivat. Näin ei-uskovaisia perheitä, joilla meni paljon paremmin. Aloin ajattelemaan asioita itse ja kyselemään, mutta en saanut päteviä vastauksia. Äidin aivopesuyritykset paljastuivat jopa teini-ikäiselle aivopesuksi, ja lähdin omille teille. - -

01.05.18 12:06

<vipeltäjäkissa> Sienimise Sinulla taitaa olla ennakko-oletus, että relativismi on välttämättä tosi? "Kaikki on suhteellista" -ajattelu kumoaa itsensä. Tieteenfilosofiassa se hylättiin jo pari vuosisataa sitten, tällä hetkellä valistuksen ajan ajatukset on otettu muotiin, vaikka suuri osa on jo ajat sitten käsitelty ja hylätty epäpätevinä.

01.05.18 12:00

<vipeltäjäkissa> n0kki Mikä vika avoimessa keskustelussa oikeasti tärkeistä aiheista?

01.05.18 11:56

<vipeltäjäkissa> tuputuu Jos ateismi on totta, oikeudenhalullemme ei ole perustaa. Minusta tuntuu, että sinulla saattaa olla vääristynyt kuva lunastuksen ideasta, mutta teologiset kysymykset eivät muutenkaan ole ensisijaisia. Ensin on kylmän rauhallisesti ratkaistava omalla kohdallaan se kysymys, kumman puolesta, ateismin vai teismin, on enemmän ja parempia todisteita, ja kumpaan uskoo niiden perusteella.

30.04.18 17:07

<junky> Miusta oli oikein mielenkiintoinen pätkä. Toi esiin ihan valideja ajatuksen kulkuja, joilla on ihan mukava välillä leikitellä. Monesta asiasta samaa mieltä, mutta oleellista johtopäätöksissä on, miten se vaikuttaa siun toimintaan. Kaikki eivät kestä ajatusta elämän merkityksettömyydestä. Jos ei sinulla ole tarkoitusta kosmisessa mielessä, voit sinä tehdä elämästäsi juuri sellaisen kuin haluat. Kohtele muita kuin haluaisit itse tulla kohdelluksi. Ei elämän arvo tule muualta, se tulee ihan omista tulkinnoista ja arvonnannoista.

27.04.18 20:03

<tuputuu> Jos pahat ihmiset oikeasti joutuisiva helvettiin, mutta kun kristityt ovat keksineet pakotien. Nussi vaan lapsia vapaasti, kunhan muistat jälkikäteen katua ja pyytää anteeksi. Kyllä ne taivaanportit sillä aukeaa.

23.04.18 17:27

<n0kki> Miten voi äänestää mediaa hylättyihin?

19.04.18 23:12

<Monitoimimooses> vipeltäjäkissa Ei ateismiin tarvitse sitoutua. Jos ei usko johonkin jumalaan, niin vahingossa on jo ateisti suhteessa tähän.

19.04.18 05:57

<Epak> Oikeesti, elämäntehtävä, joka sopii kaikille, älä ole mulkku. Ei tarvi jumalia ja saa itelleki hyvän olon, ellei ole psykopaatti.

18.04.18 17:08

<vipeltäjäkissa> Yleinen ateismin pikaista omaksumista ajava voima on virheellinen kristinuskon Jumala-kuva sekä pahuuden/kärsimyksen ongelma. Molemmat ongelmat ovat tunneperäisiä, eikä suinkaan loogisia, ja johtuvat tiedonpuutteesta.

18.04.18 17:03

<vipeltäjäkissa> Tenkainen :) Eikä Craig ole suinkaan ainoa varteenotettava teismin puolestapuhuja akateemisissä piireissä. Uusateistit ovat mediaseksikkäitä. Etsivä löytää.

18.04.18 16:59

<vipeltäjäkissa> Filosofiaa enemmän harrastaneelle lienee selvää, ettei objektiivisen moraalin perustaksi riitä lajikeskeisyys tai "rationaalisten ihmisen yhteinen mielipide", mutta tämänkään väitteen tarkoitus ei ole perustella vielä mitään, vaan saada ajattelemaan ja etsimään. Nimitykset avoid ja willful ignorance eivät viittaa tekijä-, vaan kohderyhmään (olemassa olevien, teismin puolesta puhuvien argumenttien ja todisteiden välttely).

18.04.18 16:55

<vipeltäjäkissa> Tieteen ja teismin väitetystä ristiriidasta aidosti kiinnostuneille suosittelen kuuntelemaan John Lennoxia, näin alkajaisiksi. Videon tarkoitus ei ole argumentoida Jumalan olemassaolon puolesta, kuten moni näemmä käsitti, vaan saada tajuamaan, kuinka vakava henkilökohtainen päätös sitoutua ateismiin tai teismiin on, ja sen tekoon tulee käyttää aikaa, vaivaa ja aivoja. Valtionkirkkojärjestelmä ja kirkkovero eivät liity kysymykseen ateismi vs. teismi.

18.04.18 09:51

<Demens> jaa tää taitaa olla tätä yhtä uskovaisten väittelytyyliä jonka jälkeen herää ajatukset että tämä jumalaapelkäävä henkilö on vähintäänkin sarjamurhaaja joka polttaa koiria elävältä huvikseen sunnuntaisin, koska millään ei ole merkitystä jos jumalaa ei ole ja ilman sitä ei voi olla edes yksinkertaista moraalitajua jne jne.

18.04.18 02:41

<Monitoimimooses> Toi hyvin esille jumalattoman maailmankuvan kauneuden. Olet vain pieni hiekanjyvänen ilman suurempaa tarkoitusta. Teet itse tarkoituksesi ja luot onnesi. Ei kidutuksella uhkailevaa ylistystä vaativaa mafiapomo "Big Brotheria" vaatimassa "uhrilampaita". Maailma on kaunis luonnontieteiden avulla ymmärrettävissä oleva laaja moniulotteinen mekanismi, joka on onnistunut saamaan aluilleen replikoivan ja kehittyvän molekyylirakenteen. Videolla olevat "pahana" esitetyt näkemykset olivat kaunista, vaikka kyseinen herra useimmiten onkin hirveää kuunneltavaa.

18.04.18 02:24
17.04.18 20:23

<Tenkainen> Tosin tuon videon kertoja on tunnettu filosofian ja teologian tohtori, William lane Craig, joka on laittanut useamman ateisti ajattelijalle luun kurkkuun. Eikä häntä tuolla jenkkilässä pidetä minään hörhönä, vaan kovana palana jota ateistitkin kunnioittavat. Tottakai täällä nauretaan kyseiselle herralle kun ei juuri tunneta. Kuitenkin hän on myös Suomessa käynyt väittelemässä kosmologi Kari Enqvistin kanssa. Esim mielen puolikkaat blogisti arvioi debattia näin. ”Vaikka olenkin ateisti, niin on pakko tunnustaa, että Lane Craig suorastaan murskasi Enqvistin tässä väittelyssä."

17.04.18 11:10

<Theggis> Ihminen on niin yksinkertainen ja omahyväinen, että luulee olevansa joku merkittäväkin asia universumin kylmyydessä - vaikka on totuudessa täysin merkityksetön. Moni ei tätä faktaa kestä, vaan löytää jonkin satuolennon antamaan omalle olemassaololleen suuren merkityksen, jotta voi tuntea olevansa hyvä ja tärkeä. Tämä on tietysti inhimillistä, mutta pitkällä aikavälillä haitallista, koska se johtaa silmien sulkemiseen ja ennemmin tai myöhemmin ihmisen sukupuuttoon.

17.04.18 04:33

<Sir Fortesque> Olen sitä mieltä että raamatulla ja uskonnoilla ylipäänsä on jokin syvempi sanoma/opetus eikä esim. Jumalan olemassa oloa tulisi ajatella kirjaimellisesti jonakin heppuna taivaalla joka päättää asioista ym. Luulen että raamatulla ym on haluttu alunperin pitää ihmiset moraalisesti ajateltuna oikealla tiellä. Sitten sitä on myöhemmin ruvettu ottamaan liian kirjaimellisesti, eikä ihmiset ole enään nähneet "sanojen taakse" vaan ovat pitäneet sitä absoluuttisena totuutena. Ei mulla muuta, jatkakaa.

17.04.18 04:29

<torakka88> Televangelismi tuo totuuden torvisoittokunta. :D

17.04.18 01:11

<hammerfix> toisin sanoen äijää ahdistaa ja pelottaa eikä ole mitään halua ymmärtää maailmaa oman kuplan ulkopuolelta. ihmisen pitää sisäistää kaiken merkityksettömyyden merkityksellisyys ja oppia elämään ilman tuollaista fantasia turvaverkkoa.

16.04.18 21:49

<Oyashiro> Tälle kaverille suosittelen lukemiseksi Dan Brownin viimeisimmän-

16.04.18 21:28

<Viljovaan> Monet ottaa uskomisen hirveän yksinkertaisena ja rajoittavana tekiäjänä. Itsekkin olen teininä kapinoinut ja tietänyt kaiken, mutta aina se tietty tuntemus ja usko on minussa ollut. Nykyään kun olen kasvanut, niin sitä todella osaa arvostaa. Olemaan muille hyvä ja etenkin kiitollinen kaikista pikkuasioista. Se on todella hyvä onnellisuuden avain. Usko ei rajoita minua, päinvastoin. Se ei myöskään estä minua olemasta oma ristiriitainen ja paheksuttukin tyyppi :) hyvä video ja pointti. Maailma tarvitsee yhteenkuuluvuutta ja rakkautta, kaikentietämisen ja kylmän egoilun sijaan.

16.04.18 21:10

<H4z4rd> Sälli puhui tismalleen miten ite oon homman käyny läpi jo pitkään, mutta ei pyri antamaan mitään vaihtoehtoja. Loppujen lopuksi meidän pienellä ja lyhyellä elämällä ei ole mitään merkitystä tässä universumissa eikä millään mitä me tehdään ole mitään merkitystä UNIVERSUMIN näkökannasta. Tämä on totta, mutta siks me itse luomme oman merkityksen elämälle, koska se merkitsee MEILLE kaiken. Voisin tietenkin mennä tuonne kadulle rötöstelee minkä kerkeen, mutta yleisesti ottaen näen hyödyllisemmäksi tehdä yhteistyötä muiden kanssa luodakseni meille kaikille paremmat oltavat täällä.

16.04.18 21:03

<Why> Maksan kirkollisveroa ihan mielelläni. Kävin pentuna jos jonkinlaisissa kirkon järjestämissä jutuissa. Elektroniikkakerhossa, bussiretkillä, saarileireillä, saunassa ja uimassa kirkon mökillä jne. Ei siellä mitään aivopesua eikä muuta uskonnollista ahdistelua esiintynyt. Kivaa oli.

16.04.18 19:14

<Anathekid> Vittu joo...

16.04.18 18:53

<Sienimise> "Who's to say who's values are right and who's values are wrong?" Siinä on sun ongelma. Kaikki uskonnot ei voi olla oikeassa samaa aikaa, ja kunkin uskonnon jäsen uskoo omaan vakaumukseensa yhtä totena kuin toisen uskontojen edustajat. Tämä ilmiselvä konflikti sai mut kristityssä perheessä ensimmäisen kerran ajattelemaan omilla aivoilla ja aloin uskomaan vain asioihin joiden olemassaolon voi todistaa. Mun moraali perutstuu empatiaan, logiikkaan ja filosofiaan. Asia X on oikein tai väärin koska A, B ja C (vrt. raiskaajan pitää mennä naimisiin uhrinsa kanssa koska Raamattu).

16.04.18 18:08

<Jorma90> Chandler Mistä "egc" on lyhenne? En nopealla googletuksella löytänyt mitään sopivaa vaihtoehtoa. Tarkoititko kenties e.g:tä?

16.04.18 17:59

<ttt32> Valitettavasti ensimmäinen uskonto syntyi kun hyvä myyntimies löysi ekan höynäytettävän. Kyllähän se on ihmisten/massojen hallinnointi keino. ei näistä "uskonnoista" yksikään päivänvaloa kestä.

16.04.18 17:12

<uvracha> Thanks to the Jesus Christ amen...

-12
16.04.18 17:11

<Lehmä onzir> jepice Eli hiekkomielisten pitäs vain kohdata totuus että he ovat paskoja ihmisiä, luusereita ja täten elää onnettomana koko loppuelämä tai sitten tappaa ihtensä ettei ole toisten ihmisten onnelliselle elämälle rasite? Ilmeisesti näin.

16.04.18 16:22

<Kalix> Melkoisia aivopieruja täynnä koko video...

16.04.18 14:16

<Basso> lask90 "Jotkut arvelevat kirkon tekevän paljon hyväntekeväisyyttä. Todellisuudessa pääosa kirkollisveroista kuluu henkilöstö- ja kiinteistökuluihin. Kymmenestä eurosta kirkko käyttää vain euron hyväntekeväisyyteen."Siinä lainaus eroakirkosta sivulta. Kirkko kyllä järjestää erillisiä keräyksiä silloin tällöin mutta maksamalla kirkollisveroa et kyllä voi itseäsi hyväntekijäksi laskea. Kuten jo aiemmin sanoin, jos haluat hyvää tehdä on siihen paljon tehokkaampia keinojakin. Kirkkoon kuulumalla et sitä tee. Auttamalla jotakuta suoraan voit olla varma että apu menee perille.

16.04.18 13:55

<Heksa420> Opettajan ja hänen seuraajiensa aloittaessa jokailtaista mietiskelyään, luostarissa asuva kissa alkoi häiritä heitä pitämällä kamalaa mekkalaa. Opettaja määräsi, että kissa oli sidottava aloilleen illan harjoituksen ajaksi. Vuosia myöhemmin opettaja kuoli, mutta kissa sidottiin edelleen joka ilta. Ja kun kissa lopulta kuoli, luostariin tuotiin uusi kissa, joka sekin sidottiin. Vuosisatoja myöhemmin, opettajan seuraajat kirjoittivat oppineita tutkielmia meditaation aikaisen kissan aloilleen sitomisen uskonnollisesta merkityksestä.

16.04.18 13:31

<Kapa53> Miksi on niin vaikea hyväksyä elämä ilman sen kummempaa tarkoitusta? Jumalia ei ole olemassa vaikka kuinka haluaisi tarkoitusta ja helppoa selitystä. "Koska jos ei ole jumalaa, missään ei ole mitään järkeä". Ei olekaan, se että haluat niin, ei tee siitä totta.

16.04.18 11:55

<Gimcrack> Miks se on niin synkkä ja kauhistuttava ajatus, et me ollaan täällä vaan sattuman takia.. sehän on just hienoa! Ja miks elämällä ylipäätänsä pitäis olla joku isompi tarkoitus. Eikö voi vaan nauttia elämästä ja tehdä asioita mitkä tekee omasta elämästä mielekästä.. Ja toi et jossei oo jumalaa, ni ihan sama minkälainen tyranni sit on. Kiesus.

16.04.18 11:50

<Zimpo> Naurettavaa ajattelua tollanen että jotta voidaan käyttäytyä niinkuin pitää nii pitää olla vastuussa jollekkin suuremmalle voimalle. Se että olet hyvä vaan koska Jumala tuomitsee sinut jollet ole on aika helvetin naurettavaa. Sitkö saakin olla täys kusipää jos tää Jumala ei satukkaan oleen olemassa? Heikkojen kusipäiden meininkiä tehä asioita vaan jos sitä valvotaan.

16.04.18 11:50

<testo_jolle> Uskonnot on keksitty väestön hallintaa varten tai toisekseen selitetty asioita joista ei ole ollut vielä tietoa ihmiskunnalla.

16.04.18 11:22

<lask90> Basso joo enhän puolustele kirkkoon kuulumista mitenkään, koska eihän siitä edes oikeastaan hyötyä ole. No itse menin kirkossa naimisiin, mutta eihän mikään estä minua nyt eroamasta. Itse vain henkilökohtaisesti näen, että yleensä pääpiirteittäin organisaatio pyrkii hyvään ja paljonhan kirkkokin avustaa köyhiä (eihän kukaan tiedä näistä muistakaan organisaatioista että mihin apu menee?) Joten en nyt näe, että olisi niinkään tarpeellista erota kirkosta. Nämä tosin on vain minun henkilökohtaisia syitä kuulua kirkkoon, kuulukoon ken tahtoo.

16.04.18 11:16

<lapsipeto> Raha on mun jumala.

16.04.18 11:06

<mar-kku> Vastaus on :kyllä, elämä on turhaa. No jatketaan silti.

16.04.18 10:45

<Da-gi> PASKAPUHTETTA.

16.04.18 09:47

<jyriOO> "how do you know that you are a god?"..."well, when I pray, I find that I am talking to myself"

16.04.18 09:30

<Chandler> Joku fiksu rasiassa v2015: "Halusipa tai ei, niin uskontojen ensisijainen tarkoitus oli inhimillistää ja selittää asioita joita ei ymmärretty egc.ukkonen,luonnonvoimat yleensä,tai kuolema.Myöhemmin ymmärrettiin kuinka uskonnon avulla ja tuntemattoman pelolla pystyttiin kätevästi yhdistämään ja kontrolloimaan ihmisiä,egc.teet mitä sanotaan tai kadotus odottaa ellei rovio/mestaus.Kenties joskus näin olikin pakko, mutta tarvitseeko ihminen pelotella olemaan hyvä? Mielestäni ei tarvitse.Suurempi kyseenalaisuus tulee jos todella tarvitsee näkymättömän ystävän joka kieltää tekemästä pahaa toisille."

16.04.18 09:12

<pausebreak> Myöskin on hyvä huomata se, ettei maailmassa ole mitään kansakuntaa syntynyt ilman uskontoa. Pakanalliset uskot ja perinteet ovat olleet hyvin luonnonläheisiä ja ovat pyrkineet vain selittämään luonnonilmiöitä. Järjestäytyt uskonto on tarjonnut muuta kuin selityksiä luonnonilmiöille. Ne ovat luoneet tavan, jolla ihmiselle voidaan tarjota kuta kuinkin saman arvopohja. Tämä mahdollistaa sotivien heimojen yhdistymisen suuremmaksi joukoksi, joka yhtenäisenä joukkona on luonut turvaa ulkoisilta uhilta sekä mahdollistanut jopa maanviljelyn ja nykyisen tieteelisen kehityksen.

16.04.18 09:10

<Mursunet> Kaikki sinänsä on merkityksetöntä, ainoa syy miksi täällä ollaan on kokemusten kerääminen ja kvanttitasolla kaikkien todennököisyyksien variaatioiden toteutus. Kuvittele että olet jossain korkeammassa ulottuvuudessa oleva olento joka on pelkkää energiaa. Jospa haluat tietää miltä suklaa maistuu, miltä aamunkaste tuoksuu. Miten toteutat sen? Luo universumi mikä toistaa itseään rajattomasti, tuhoutuu, syntyy, tuhoutuu, syntyy. Luo sinne elämän alku mikä mahdollistaa sen että voit olla jonkin elämän sisällä. Koe kaikki variaatiot kaikesta ja sitten tiedät mitä haluat.

16.04.18 09:07

<pausebreak> Uskontoa voi lähestyä pragmaattisestikkin. Sen tärkein tehtävä on luoda yhteisiä myyttejä, symbooleita ja riittejä kansalle, jonka avulla sen jäsenet voivat kokea olevansa osa laajennetua perhettä. Yksilökeskeisen ajattelun suurin ongelma on, että sen tärkein asia on se mitä ihminen saa tungettua omiin onkaloihinsa, sekä jatkuva perinteiden tuhoaminen itsekeskeisyyden vuoksi. Vaikka laumaeläimenä ihmisen tärkein tehtävä täytyisi olla valmius uhrata oma henkilökohtainen mukavuus kansansa puolesta ja täten varmistaa sen jatkuvuus.

16.04.18 09:05

<Mursunet> "Älä etsi jumalaa taivaalta - etsi sitä itsestäsi", sanoo Buddha.

16.04.18 09:03

<Basso> Thaldor Mielestäni on vain tekopyhää vouhottaa tuosta ettei usko jumalaan mutta sitten kuitenkin kuuluu kirkkoon. Miksi kuulua johonkin mihin ei usko? Minulle on henkilökohtaisesti ihan sama jos joku uskoo jumalaan ja kuuluu kirkkoon. Mutta kiva jos näin tuntemattoman random nettikirjoittajan mielipiteet vaikuttavat päätöksentekoosi :) Ja jos kirkko fanit alkaa pitää kirkkoa ja jumalaa eri asioina joilla ei ole tekemistä keskenään niin muistin virkistystä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirkko

16.04.18 08:50

<anttimonty> Nyt on kyllä sellainen tyhjäpää, joka ei edes ymmärrä sitä, että se on tiede mikä nimenomaan koittaa ratkaista nuo hänen esittämät "ongelmat ilman jumalaa"...

16.04.18 08:20

<Giljain> Ai ai tätä peppukipeiden ateistien määrää.

16.04.18 02:18

<UnsteadyReco> Miksi ei riitä ihmisille se tieto että täällä ollaan vaan pieni hetki? Kai se on käsittämäöntä että synnyttiin tänne elämään se oma elämä. Pieniä hiilen palasia kun ollaan kaikki. Omasta mielestä, jos nyt "suurempaa" tarkoitusta etsitään, on se että luodaan lisää elämää. Mutta siinä hetkessä me kaikki ollaan täällä itseämme varten. Jos sieltä välistä löytää onnen ja jonkinlaisen helpotuksen tunteen koskien omaa olemassaoloa, niin miksi siitä ei kannattaisi nauttia?

16.04.18 02:11

<555james> Videon alussa olin ihan messissä että niinhän tää menee kunnes se rupes puhumaan jumalasta... Pettymys.

16.04.18 01:37

<Thaldor> Toipa video mieleen, että pitäisi erota kirkosta, koska se ei mitenkään kuulu omaan elämääni ja on täyttä skeidaa. Sitten luin Basson kommentit ja muistin, että näyttää kirkkoon kuuluminen vituttavan siitä eronneita ihmisiä enemmän kuin kirkosta eroaminen kirkon väkeä.

16.04.18 01:07

<Khittix> Minä ainakin hyväksyin jo kauan sitten, että elämästä ei selviä hengissä. Tuntuu olevan kuitenkin monelle ylitsepääsemätön paikka. Pitää keksiä kaikenlaista selitystä ja tekosyytä tosiasian kiertämiseen.

16.04.18 00:57

<Bonie> Itsehän löysin tarkotuksen elämälleni, poika joka synty muutama kuukaus takaperin. Laittaa aikalailla ajatusmailman uusiks, hyvällä tavalla :)

16.04.18 00:39

<Basso> Tiesittehän myös kirkkoon kuuluvat jotka ette usko jumalaan, että jos kuulutte perinteiden takia kirkkoon niin nykyään on myös protuleirejä (https://www.protu.fi/) jotka tekee samoja asioita ilman jumala skeidaa kuin kirkkokin. On rippijuhlan tapaista jne. Miksette ottaisi ennemmin sellaista jos ette jumalaan usko? Jos siis perinteiden takia kirkkoon kuulutte? Toki jos on pakko saada jumalan siunaus ja papin aamen ni sillon se on saatava. Silloin vain on aika myöntää tosiasiat itselleen jumalasta ja sen vaikutuksesta omaan päätöksentekoon. Vaihtoehtoja kuitenkin on.

16.04.18 00:35

<hexagon> paskaa! :D

15.04.18 23:48

<terapeutti> Deal with it. Ukko on niin väärässä kuin voi olla. Kuinka elämän merkitys olisi jotain elämän jälkeen?

15.04.18 23:13

<Basso> Todella moni jotka uhoaa, että jumalaa ei ole olemassa, on kuitenkin niin hyvin kirkon otteessa, että ei siitä uskalla erota. Miettii, että no entä jos kuitenki se onkin totta ja minä eroan. Toinen on sitten sosiaalinen paine. Mietitään mitä muut ajattelee. Sitten sitä keksitään kaikennäköistä tekosyytä sille, että ei voida erota. Vaikea pyristellä irti siitä lafkasta. Mutta kun sen tekee niin voi että siitä tulee vapautunut olo. Ja jos tosiaan haluaa tehdä hyväntekeväisyyttä niin siitä voi ottaa meriitit itselleen ja tehdä hyväntekeväisyyttä itse.

15.04.18 23:03

<Presidentti> Ehkä jumalan sijasta pitäisi puhua luojasta.Silloin se ei iskostuisi mihinkään yliluonnolliseen vaan se olisi myös verrattavissa omaan isään / äitiin ja täten henkilökohtaiseen perimään. Minä en tiedä onko jumalaa olemassa eikä sen kysymyksen ratkaiseminen edes oikeastaan kiinnosta, se millainen elämäsi on määrittelee sen, miten elät. Olet siis itsesi jumala/luoja?

15.04.18 23:00

<Basso> Hyvän tekeväisyyttä voit tehdä suoraankin ja varmasti paljon tehokkaammin jos haluat. Voit ostaa valitsemallesi ihmiselle kerran kuussa vaikka ruokakassin. Voit antaa jollekkin rahaa kouraan. Voit olla silloin varma kohteestasi. Voit toki tukea valitsemaasi yhdistystä tai jonkun sairauden selvitykseen lahjoittaa vastaavan summan rahaa. Siihen ei uskontoa tarvitse.

15.04.18 22:57

<Basso> lask90 Koetko, että jos eroaisit kirkosta niin sinun tulisi liittyä johonkin lahkoon? Eikö voi olla kuulumatta mihinkään uskonnolliseen ryhmittymään? Sitäpaitsi säästyneet rahat voisit kuitenkin lahjoittaa itse valitsemaasi kohteeseen. Kirkon avustuksista en nykyään menisi varmaksi sanomaan minne ne sitä rahaa työntää kuten tämä yksi joka osteli kalliita viinejä ja nukkui kalliimmissa hotelleissa jne. Itsekin vuoden päivät keksin tekoselityksiä miksi en eroaisi. Kun päätin erota, en ole katunut päivääkään. Se on vaan vaikea päätös monelle joka uhoaa ettei usko jumalaan.

15.04.18 22:54

<Kheldaur> Edelleen odotellaan sitä ensimmäistä todistetta minkään jumalan olemassaolosta. Ei ole näkynyt, vaikka etsitty on ja pitkään.

15.04.18 22:52

<lask90> Basso kuulun yhä, koska silti koen, että suomalaiset mainstream-kirkot kuitenkin pääosin saa hyvää aikaan. Olkoot se vaikka hyväntekeväisyyttä. Mielummin se, että ihmiset löytävät jumalansa näistä piireistä kuin erinäisistä pikkulahkoista, joista osa on erittäin arvelluttavia ja imevät vain jäsenten rahat herran nimiin. Mutta kyllä joskus uskovaisten videollakin näkvyvät mantrat ärsyttävät; jauhavat asioita, jotka meille on opetettu jo lapsena ja jotka ovat kaikille (paitsi rikollisille) ilmiselvyyksiä ilman jumalaakin. Ei ihminen tarvi jumalaa ollakseen onnellinen ja kunnon kansalainen.

15.04.18 22:36
15.04.18 22:33

<Basso> Kuinkas moni teistä kuuluu vielä kirkkoon? Onko tullut erottua? T: Kirkosta eronnut.

15.04.18 22:29

<Repostmies> on kyllä melkosta paskaa tämä

15.04.18 22:25

<SIKAARGH> no siinä tuli nuo klassiset argumentit poislukien "no mul on tää kirja". Tuossa huomioitiin että teoilla on suhteellinen merkitys ihmisiin mutta sitten asia sivutetaan kokonaan ja väitetään että koska olemme kosmisesti merkityksettömiä niin millään ei ole merkitystä ja hyvää ja pahaa ei ole olemassa ilman jumalaa. Typerä silmänkääntötemppu jolla ihmiset saadaan uskomaan että videossa käsitellään asiat monipuolisesti. Lisäksi laitettu äiti teresa kuvaamaan hyvää ihmistä jonka pääasiallinen saavutus oli estää sairaita saamasta tarvitsemaansa hoitoa.

15.04.18 22:20

<tilastokeskus> "...voit saman tien elää kuten huvittaa." no niinhän mä teen. mä elän tavalla mikä tekee siitä mahdollisimman mielekästä.

15.04.18 22:09

<slerbahuuli> Kyllä, me(kin) kuolemme joskus sukupuuttoon. Kuten ihan kaikki tuntemamme elämä tällä planeetalla.

15.04.18 22:03

<åpoqwe> Elämän tarkoitus on löytää elämän tarkoitus.

15.04.18 22:03

<seniori-juniori> Mitäköhän soopaa se Riemurasian oma sekopää hihhuli kirjoittelis tähän mediaan paskalla englannillaan...?

15.04.18 22:02

<Jeppe-epeli> Tätä propagandaa tuottaa näköjään "Willful Ignorance Inc.", eli ilmeisesti tietävät jo valmiiksi olevansa väärässä mutta jatkavat silti paskapuhumista. Periamerikkalaista idiotismia.

15.04.18 22:00

<lask90> Ei ehkä tavoita kohderyhmää tämä. Jos itse uskon johonkin kuolemanjälkeiseen uskon, niin ainoa, joka selittäisi kaiken tämän, olisi se että meidät on kytketty tosellisuutta muistuttavaan simulaattoriin, ja antaisimme toisillemme toki anteeksi aivan kuin minä annan anteeksi muille CS:ää pelatessa, vaikka he minut niin brutaalisti puukottaisivat tms... Itse nautin aina miettiä eri kuolemanjälkeisiä elämän mahdollisuuksia, ja jollain deepillä levelillä näihin uskonkin. Tosin tämä video "et voi nauttia elämästä ilman jumalaa" on täyttä roskaa eikä iske suomalaisiin mitenkään.

15.04.18 21:59

<Fallout90> Mun mielestä tää oli ihan hyvää pohdiskelua elämän tarkoituksesta, vaikka en samaan lopputulokseen pääsekään.

15.04.18 21:56

<Jeppe-epeli> Tää ukko vaikuttais tajunneen elämästä jotain oleellista mutta samalla yrittää aktiivisesti olla hyväksymättä sitä mitä on juuri tajunnut. Vielä kun tajuais että ei se kohtalo uskosta riipu. Sama kuolema sieltä tulee riippumatta siitä uskooko johonkin absurdiin vai etsiikö totuutta. Aika erikoista muuten että rasiassa jaetaan kristillistä propagandaa.

15.04.18 21:41

<Vihtori Lettunen> Jaa että merkityksetöntä on elämä ilman jumalaa? I beg to differ. On totta että nykytiedon valossa kaikkea elämää ja materiaa kohtaa lopulta vääjäämätön loppu (lämpökuolema), mutta ymmärtääköhän tämä tyyppi miten absurdin pitkä tuo aika on? Ihmiskunnan pitäisi mielestäni todellakin kurkottaa tähtiin, ja jos siinä onnistumme, voimme viimein todeta "let's make the most of the time we have". Ja siinä vaiheessa sitä aikaa on riittämiin.

15.04.18 21:40

<Normaalijorma> valtakunta *nyökkää ja iskee silmää*

15.04.18 21:38

<Hallelujaa-> Äiti Teresan mielestä ei kannattanut etsiä keinoja köyhien ja alhaisten kärsimyksille, koska ne toivat lähemmäksi jumalaa. Älä elä kuin Äiti Teresa

15.04.18 21:35

<prarrma> Lähettäjä vois hyötyä http://www.uskontojenuhrientuki.fi

15.04.18 21:34

<valtakunta> Ahaa, Jumalaan pitää uskoa sen takia, että todellisuus on perseestä. Todellisuuden kohtaaminen tuntuu mahdottomalta muillekin omissa kuplissaan eläville.

166
15.04.18 21:30

<Kasu-_-> Mutta onneks on Rasia

15.04.18 21:30

<jepice> Jumaliin uskominen on heikkomielisten hapatusta.

190
15.04.18 21:29

<GyRo> mitä vittua nyt?!

15.04.18 21:29

<|Pasi|> Millään ei ole mitään merkitystä.

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 13 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Tosi elämän gta

11 887 katselukertaa

Tosielämän ryhmä hau

16 906 katselukertaa

Elämänkoululaisen rankka elämä

13 918 katselukertaa

Elämänneuvoja YLEllä

12 577 katselukertaa

Elämänkerrat

19 545 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.