Quantcast

Lähettäjä:

Nokipannukahvi Nokipannukahvi

Elokuvakohtaus vuodelta 1981, joka ennakoi tulevaisuutta.

My Dinner With Andre nimisestä vanhasta elokuvasta(1981) kuuluisa syvällinen kohtaus.

4.6 / 5 (146 ääntä)

Julkaistu: 4.9.2016 12:32

2.5K

Lähettäjä: Nokipannukahvi Nokipannukahvi

Otsikko: Elokuvakohtaus vuodelta 1981, joka ennakoi tulevaisuutta.

Kuvaus: My Dinner With Andre nimisestä vanhasta elokuvasta(1981) kuuluisa syvällinen kohtaus.

Hakusanat: My, Dinner, With, Andre, 1981, elokuva, Orwell, ennakoi, ennustaa, ennustus, tulevaisuus,

4.6 / 5 (146 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-09-04 13:40:38

+38966

<Cre4tive>

* Siis minunki ympärillä olevista ihmisistä, tuntuu olevan tuohon edella mainittuun lokeroon sopivia 8-9 ihmistä kymmenestä. Joku sanoi ilmeisesti joskus: “Most people die at 25 and aren’t buried until they’re 75.”, ja tässä ilmeisesti viitattiin masennukseen. Mutta samaa pätee avoimeen mieleen, eivät jaksa olla enää kinnostuneita, tai yritä edes ymmärtää uusia ja monesti todella hankalia konsepteja/asioita. Siksi on vaikea löytää todellista yhteyttä moneen lähipiirin ihmiseen, koska heidän kommunikaation taso on niin sitä arjen arkareiden ympärillä pyörimistä....

57

Aika: 2016-09-04 13:34:36

+387

<arn>

hoxtop Nooh, kun kävelee nykyään puiston läpi ja huomaa, että suurin osa vähän vanhemmistakin ihmisistä siellä ihan oikeasti kulkee nenä kännykässä kiinni, pokemoneja metsästäen, niin kyllä tuo "All these robots walking around, feeling nothing, thinking nothing." kohta pitää jo melkein paikkaansa.

42

Aika: 2016-09-04 13:36:35

+38966

<Cre4tive>

Syyttääkä vain foliohatuksi, mutta olen tämän videon henkilön puheiden kanssa aika lailla samaa mieltä. Välttelen uutisia, niin verkossa, televisiossa ja lehdissä. En suostu nielemään sitä pakotettua totuutta joka vain lievästi eroavana tulee joka tuutista pitkin päivää. Kyllä jollain tahoilla on selkeästi tahto muokata meistä moderneja orjia, joka tekee ja tottelee, muttei ajattele. Niitä on minunkin ympärillä ainakin 8-9/10. Sit kun perustellusti puhun pitkien pohdintojeni tuloksia, olen kuulemma salaliittoteoreetikko vaikka en edes väitä tietäväni onko se oikeasti totta ja ketä on syyllinen

36

Aika: 2016-09-04 17:38:13

+128749

<Suuri-Päällikkö>

BL0B Mielestäni hyvä esimerkki on kaikenlaiset mediaskandaalit. Esim. joku Johnny Depp, Tiger Woods tai Charlie Sheen. Niitä riepotellaan, sheimataan ja pidetään esillä mediassa viikkotolkulla. Sitten ne unohdetaan, mutta kohteiden elämä on lopullisesti muuttunut paskempaan. Osa jutuista on aivan päättömiä ja osa aiheellisia, mutta silti mielestäni hyvin samankaltaista kuin jotku noitavainot. Onko maailmalle tosiaankin niin merkittävää että Tiger Woods kävi vieraissa? Ainakaan niin merkittävää että siitä pitäisi vetää hirveesti analyysia. Onko ylläri että miljonääritkin tykkää seksistä?

35

Aika: 2016-09-04 15:39:06

+29159

<BL0B>

Musta tuntuu, että tätä robottikansaa on ollut olemassa aikojen alusta saakka. Sillon, kun "noitia" poltettiin roviolla, niin varmasti oli yksilöitä tai pieniä porukoita kylässä, jotka keskenään miettivät "Mitä, jos tuo 'noita' olikin oikeassa, mutta nää lampaat yhtyvät rituaaliin, tuntematta kyseistä ihmistä". Sama pätee näihin ihmisiin, jotka päättömästi olisivat valmiita hirttämään uutisissa mainittua "rikollista", vaikka tarina olisi puutteellinen.(Siis esimerkki, en missään nimessä väitä, että uutisten rikolliset olisivat hyvää sakkia.) Propagandaa syödään, eikä mitään kyseenalaisteta.

29

Kommentit (33)

Piilota OFF-Topic keskustelu

04.10.2016 01:55

<Iseheppu> 20 vuotta voi opiskella elämälle tarkoitusta tulevasta työelämästä. Tuloksena on etevä tiedon selausbotti, joilta rasian kelauskin onnistuu tuosta vaan kommenttiosioiden kera. Tunnemme, ajattelemme ja teemme, mutta tämän videon mielestä emme ilmeisesti elä. Mikä ihme sitten on elämistä ja miksi? Koulubottina osaan analyyttistä ajattelua. Pitäisikö heittäytyä ja ottaa riskejä? Päätyykö silloin vain toisenlaiseen vankilaan, josta ei etukäteen tiennyt eikä sitä siksi miellä mutta pääsipähän valitsemaansa häkkiin? Onko elämä vain lisääntymishimoa? Toivommeko turhaan sen olevan muuta?

07.09.2016 02:07

<niiloiita> mitähän se sano? joo käsitän että nuorempi polvi ymmärtää tämän mutta meikäläisen nuoruudessa kaipinoitiin kaikkea ulkomaalaista vastaan niin että saisko tekstityksen kiitos

06.09.2016 12:56

<Lozeh> En ole selannu/katsonu lehtiä/teeveetä paitti formuloita viimeiseen 3 vuoteen. On paljon parempi fiilis ja keskittyy olennaiseen - eli omaan elämään. Suosittelen.

06.09.2016 09:42

<juonu> Nykyään on kiva seurata uutisia vain ja ainoastaan asenteella "miksi tämä uutinen julkaistaan" tai "kenen etua tämän tiedon levittäminen ajaa". Esim. kirkko/homoliitto-uutiset, kauhea kohu moisesta ja taustalla leikattiin lapsiperheiden etuja (=harhautus). Ja aina kun Suomessa muutetaan alkoholiin liittyviä lakeja säädetään jotain paskaa taustalla. Sitten joka tuutista vaan alkoholi-kohu-uutisia... Monesti nämä julkkisskandaalit liittyy samaan. Älkää kiinnittäkö huomiota uuteen lakiin joka sortaa oikeuksianne, vaan: "kuka pussasi klinttonin pippeliä ja kenen tissi vilahti superboulissa"

05.09.2016 17:16

<Cre4tive> Prokkis Puhut paljon mutta asiaa, olen kanssasi täysin samoilla linjoilla Suomen sosiaalijärjestelmästä. Ilman sitä sekä ilmaista koulutusjärjestelmää, emme olisi koskaan ollut näinkin kehittynyt yhteiskunta. Sekä myös vapaus, sillä ilman sitä, minun kaltaiseni kyseenalaistaja olisi kauan jo ollut "Enemy of the State" ja linnassa tai "Kadonnut". Sosiaalijärjestelmä on ehdottoman tarpeellinen, mutta se vaatii oikeanlaiset pelisäännöt, hyvän valvonnan ja jatkuvan kehityksen. Suomessa se toimii kuitenkin hyvin, verrattuna melkein kaikkiin muihin maihin.

05.09.2016 11:16

<Prokkis> ...(jatkuu) ajatteleva ohjaus. Olen aina ollut enemmän "vapaan markkinatalouden kannattaja", mutta nykyisin asiaa hieman tarkemmin bisnesmaailmassa tutkineena, olen perkeleen tyytyväinen että suomalaiset on tähän asti pitäneet huolen omasta koulutus- ja sosiaalijärjestelmistään ja pitäneet valtionomisteisina tärkeimpiä yrityksiä. Tämmöisestä vapaudesta entisajan Ateenakin nautti, kun filosofien ei tarvinnut ensin tehdä päivätöitä vaan he pystyivät keskittymään ajatteluun. Siitähän se myös kukoistukseensa nousi.

05.09.2016 11:13

<Prokkis> Mutta arvon Rasistit, tämähän se on juurikin se syy minkä takia meillä tarvitaan kattavaa sosiaaliturvajärjestelmää ja kaikille maksuttomia (tai verorahoilla saman hintaisia) kouluja! Näillä pidetään Cre4tive:n tyyliset, vapaammin ja monimuotoisemmin ajattelevat yksilöt vapaampina ja monimuotoisemmin ajattelevina, hörhöt taiteilijat leivässä ja hörhöinä ja mahdollistetaan se, että systeemin rutiinin ympärillä on se 1/10 -porukka, joka pystyy kyseenalaistamaan systeemin sen ollessa turmiollisimmillaan! Kone tarvitsee rattaat, siitä ei päästä pois, mutta toimivalla koneella on myös... (jatkuu)

05.09.2016 02:37

<Visud> GyRo Ei kukaan ole missään vaiheessa väittänyt, että tää olis joku ennenkuulumaton ennustus? Taisit nyt vain itse vetää passiivis-agression vyöhykkeen ympärilles syystä tai toisesta

04.09.2016 22:49

<Keisaripingviini> Cre4tive Sama täällä, tuntuu että on todella vaikea löytää ihmisiä jotka ajattelee..

04.09.2016 20:40

<ssvk> "Look at these people. Glassy-eyed automatons going about their daily lives, never stopping to look around and think! I'm the only conscious human in a world of sheep."

04.09.2016 20:06

<WremahThD> Mitä teknologia ja tiede on meille suonut ja mihin se on vaikuttanut? Mikä on sen päämäärä ollut jo vuosikymmenten ajat? Helpottaa elämää. Kuinka helppoa keskiverto elämä nykyään on täälläpäin? Minun ei tarvitsisi edes poistua asunnostani jos en vain haluaisi. Uutiset ajattelevat meidän puolestamme, iltapäivälehdet kertovat mitä mieltä meidän tulisi olla, mainonta kertoo mitä meidän tulee syödä, juoda ja millä pyyhkiä perseemme. Kohta voisi oikeastaan vaipua koomaan ja mikään ei muuttuisi.

04.09.2016 18:51

<GyRo> noh, ylläri. niistä tuhansista tulevaisuuden kuvista, joku sattuu olemaan, ehkä hieman pseudo-yllättävästi, lähellä lopullista totuutta. toistuvien yritysten määrä kasvattaa aina onnistumisen todennäköisyyttä. tiede on siistiä!

04.09.2016 18:41

<Suuri-Päällikkö> Trump on Hitler!

04.09.2016 18:23

<Pjumppari> Olen sanonut tätä pitkään ja tulen edelleenkin hokemaan samaa asiaa. Maailma menee päin persettä, koska kukaan ei ajattele. Tai kestä ajattelua. Se kun on liian rankkaa kohdata todellisuus ja miettiä asioita. Helpompi olla ajattelematta. Älyllistä keskustelua on nykyään lähes mahdotonta käydä. Harvoja kiinnostaakaan käydä muuta keskustelua kuin salkkarien uusimmista juonenkäänteistä.

04.09.2016 17:38

<Suuri-Päällikkö> BL0B Mielestäni hyvä esimerkki on kaikenlaiset mediaskandaalit. Esim. joku Johnny Depp, Tiger Woods tai Charlie Sheen. Niitä riepotellaan, sheimataan ja pidetään esillä mediassa viikkotolkulla. Sitten ne unohdetaan, mutta kohteiden elämä on lopullisesti muuttunut paskempaan. Osa jutuista on aivan päättömiä ja osa aiheellisia, mutta silti mielestäni hyvin samankaltaista kuin jotku noitavainot. Onko maailmalle tosiaankin niin merkittävää että Tiger Woods kävi vieraissa? Ainakaan niin merkittävää että siitä pitäisi vetää hirveesti analyysia. Onko ylläri että miljonääritkin tykkää seksistä?

04.09.2016 17:36

<terapeutti> Paetkaa ennen vuotta 2017

04.09.2016 15:49

<rdvil> Mä katon tota toista tyyppiä, enkä kykene ajattelemaan muuta kuin https://youtu.be/RWW6aDpUvbQ Tarkoittaako tämä sitä, että olen jo aivopesty? t.Epätietoinen

04.09.2016 15:42

<hoxtop> arn en edes pelaa pokemoniam ja erittäin vähän käytän puhelinta. Vertaa esimerkiksi turhaan jutusteluun säästä, jonku puolitutun kanssa. Sama keskustelu kuin aina ennenkin eikä tarvi paljoa ajatella ja tunteetkin on kaukana.

04.09.2016 15:39

<BL0B> Musta tuntuu, että tätä robottikansaa on ollut olemassa aikojen alusta saakka. Sillon, kun "noitia" poltettiin roviolla, niin varmasti oli yksilöitä tai pieniä porukoita kylässä, jotka keskenään miettivät "Mitä, jos tuo 'noita' olikin oikeassa, mutta nää lampaat yhtyvät rituaaliin, tuntematta kyseistä ihmistä". Sama pätee näihin ihmisiin, jotka päättömästi olisivat valmiita hirttämään uutisissa mainittua "rikollista", vaikka tarina olisi puutteellinen.(Siis esimerkki, en missään nimessä väitä, että uutisten rikolliset olisivat hyvää sakkia.) Propagandaa syödään, eikä mitään kyseenalaisteta.

04.09.2016 15:36

<arn> hoxtop paskat siinä Pokemon go:n pelaamisessa mitään ajatella tarvi. Ja jos tunne-elämästä puhutaan, niin ei se kännykän näplääminen sitä ainakaan kehitä. Taidat vaan yrittää perustella omaa pokemon-riippuvuuttasi.

04.09.2016 15:29

<torakka88> cre4tive Theodore Dalrymple. Spoilt Rotten: The Toxic Cult of Sentimentality, Life at the Bottom: The Worldview That Makes the Underclass. Ote jälkimmäisen kuvauksesta: "Grimmer Theory", he "shows that the twentieth century's intellectuals have provided members of the underclass with a battery of rationalizations by which they can shift the blame for their misery away from their actions and attitudes and can unleash their hatred of everyone who challenges their outlook."." Vankilapsykiatrin maailmankatsomusta nyky-yhteiskunnan olomuodoissa.

04.09.2016 14:10

<hoxtop> arn Taas kuulostaa aluksi järkevältä, mutta kun oikeasti miettii, siinä ei ole mitään järkeä. Pokemon Go:ta pelatessahan juuri pitä ajatella sitä peliä ja sen pelaamista. Jos ei tunne mitään, miksi pelata? Siksihän sitä pelataan, että on mukavaa

04.09.2016 13:43
04.09.2016 13:40

<Cre4tive> * Siis minunki ympärillä olevista ihmisistä, tuntuu olevan tuohon edella mainittuun lokeroon sopivia 8-9 ihmistä kymmenestä. Joku sanoi ilmeisesti joskus: “Most people die at 25 and aren’t buried until they’re 75.”, ja tässä ilmeisesti viitattiin masennukseen. Mutta samaa pätee avoimeen mieleen, eivät jaksa olla enää kinnostuneita, tai yritä edes ymmärtää uusia ja monesti todella hankalia konsepteja/asioita. Siksi on vaikea löytää todellista yhteyttä moneen lähipiirin ihmiseen, koska heidän kommunikaation taso on niin sitä arjen arkareiden ympärillä pyörimistä....

04.09.2016 13:38

<Klementtiini> tää maailma on tuhoon tuomittu jos kaikki lähtis luontoon kaataan puita ja nauttimaan vapaudesta, joka on kyl aika perseestä verrattuna siihen että voi asua lämpimässä asunnossa.

04.09.2016 13:36

<Cre4tive> Syyttääkä vain foliohatuksi, mutta olen tämän videon henkilön puheiden kanssa aika lailla samaa mieltä. Välttelen uutisia, niin verkossa, televisiossa ja lehdissä. En suostu nielemään sitä pakotettua totuutta joka vain lievästi eroavana tulee joka tuutista pitkin päivää. Kyllä jollain tahoilla on selkeästi tahto muokata meistä moderneja orjia, joka tekee ja tottelee, muttei ajattele. Niitä on minunkin ympärillä ainakin 8-9/10. Sit kun perustellusti puhun pitkien pohdintojeni tuloksia, olen kuulemma salaliittoteoreetikko vaikka en edes väitä tietäväni onko se oikeasti totta ja ketä on syyllinen

04.09.2016 13:34

<arn> hoxtop Nooh, kun kävelee nykyään puiston läpi ja huomaa, että suurin osa vähän vanhemmistakin ihmisistä siellä ihan oikeasti kulkee nenä kännykässä kiinni, pokemoneja metsästäen, niin kyllä tuo "All these robots walking around, feeling nothing, thinking nothing." kohta pitää jo melkein paikkaansa.

04.09.2016 13:07

<hoxtop> Miettikää nyt oikeasti, mitä tuo sanoo. Ei siinä ole mitään järkeä, vaikka aluksi siltä kuulostaakin

04.09.2016 12:55

<TimLizard> Olen nyt valaistunut. Meidän kaikkien tulee juosta metsään kauas näistä keskitys leireistä jossa me näännymme ja tylsistymme, koska näin kaikki maailman ongelmat katoaa.

-13
04.09.2016 12:52

<Galaka> Orwellirasia

04.09.2016 12:47

<pelletoosa> Osui ja upposi, täytyykin katsoa kyseinen leffa

04.09.2016 12:41

<hoxtop> Muka älykästä paskaa

-26
04.09.2016 12:40

<Ornatkur> Huh huh miten järkyttävää.... tohon aikaan ei ollut mitään mobiililaitteita pokemon go- pelistä puhumattakaan, game-boykin odotti itseään vielä vuosikymmenen, mitäs jos esim. pokemon go ja Candy crush saga, mitä näitä onkaan, ovat vain hallituksien juoni jolla saadaan ajatukset pois taloudellisista kusetuksista.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 98 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

DeLorean mainos vuodelta 1981

15 211 katselukertaa

Sony kasettimainos vuodelta 1985

13 476 katselukertaa

Ruohonleikkuri vuodelta 1951

23 791 katselukertaa

Pöytätuuletin vuodelta 1870

12 843 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.