Lähettäjä:

Ocarina Ocarina

Is the European Union Worth It Or Should We End It?

Kannattaako Pysyä Euroopan unionissa vai pitäisikö se hylätä? Kurzgesagt – In a Nutshell https://youtu.be/XxutY7ss1v4

4.4 / 5 (85 ääntä)

Julkaistu: 13.4.2017 21:46

Tarkastaja: Luutarhuri

2.5K

Lähettäjä: Ocarina Ocarina

Otsikko: Is the European Union Worth It Or Should We End It?

Kuvaus: Kannattaako Pysyä Euroopan unionissa vai pitäisikö se hylätä? Kurzgesagt – In a Nutshell https://youtu.be/XxutY7ss1v4

Hakusanat: Kurzgesagt, In, a, Nutshell, Eurooppa, unioni, kannattaako, pitää, hylätä,

4.4 / 5 (85 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-04-13 22:09:08

+19245

<Galaka>

Hyvin sanottu tossa lopussa, että jos on eriävä mielipide niin se on Ok ja elämä jatkuu.Virkistävää tuommoinen.

122

Aika: 2017-04-13 22:21:48

+1339

<juissimehu312>

EU on viime vuosien aikana näyttänyt todelliset värinsä. Ideana hyvä, käytännössä katastrofaalinen. Brysseli on se suurin syy miksi Euroopassa on terrori-iskujen aalto ja miksi muslimiväestön radikaalisoitumiseen ei ole puututtu. Politiikot ja byrokraatit haluavat uskotella, että kyseessä on jonkinsortin pysäyttämätön luonnonvoima, jolle ei voi mitään. Totuus on kuitenkin, siihen ei olla haluttu puuttua. Rauhaa ja turvallisuutta? Ehkä Eurooppalaisten välillä. Viime viikolla Tukholman kaduilla makasi 11-vuotias tyttö kahdessa osassa... Onko hän sitten tarpeellinen uhraus unelmalle?

101

Aika: 2017-04-13 22:00:47

+73734

<keivei>

Tämä on helposti yks parhaita Youtube-kanavia

78

Aika: 2017-04-13 23:06:28

+6662

<joge2>

kreikka ne velat.

67

Aika: 2017-04-14 21:30:39

+6189

<Theggis>

EU:n suurin ongelma on sanoinkuvaamaton poliittinen korruptio. Yhdessä maassa valtionpäämiehet ja muut vaikutusvaltaiset tahot aiheuttavat tahallaan kriisejä, maksattavat kulut kansalla ja elävät upporikkaina, kun toiset maat sitten lähettelevät apurahapaketteja köyhän kansan pelastukseksi - vaan nämä apurahatkin päätyvät lopulta vain rikkaiden taskuun. Suomi on yhä enemmän ja enemmän toiminut EU:n maksumiehenä, vaikka omia ongelmiakin on lisääntyvässä määrin. Meidän kannaltamme tämä diili on ollut harvinaisen surkea. Suomen pitäisi heti erota EU:sta.

21

Kommentit (58)

Piilota OFF-Topic keskustelu

01.07.19 11:55

<Jiraya-sama> Jos meno ois unioni maistus 5/5 tiede ja kehitys.. Corruption's a bich..

18.04.17 03:41

<jwallu> Koko EU Vittuun!!! Muuta ei oo tuonnut kuin harmia!

14.04.17 21:30

<Theggis> EU:n suurin ongelma on sanoinkuvaamaton poliittinen korruptio. Yhdessä maassa valtionpäämiehet ja muut vaikutusvaltaiset tahot aiheuttavat tahallaan kriisejä, maksattavat kulut kansalla ja elävät upporikkaina, kun toiset maat sitten lähettelevät apurahapaketteja köyhän kansan pelastukseksi - vaan nämä apurahatkin päätyvät lopulta vain rikkaiden taskuun. Suomi on yhä enemmän ja enemmän toiminut EU:n maksumiehenä, vaikka omia ongelmiakin on lisääntyvässä määrin. Meidän kannaltamme tämä diili on ollut harvinaisen surkea. Suomen pitäisi heti erota EU:sta.

14.04.17 20:24

<Balrog> Kannattaa jäädä EUhun, koska EU ois tosi kiva juttu jos se toimis? Mitä sitten kun se ei toimi ja aiheuttaa paljon haittaa, jäädäänkö sen kivan idean takia? Miksi ei käsitelty EUn kustannuksia videolla? Entä lainsäädännön sorkkimista ja suvereniteetin menettämistä? Mun mielestä näiden tyyppien ei kannattais tehdä politiikkaa tai muutenkaan ottaa kantaa mielipideasioihin. Se pakolaiskriisivideo oli kunnon propagandasetit. Keskittyis vain tieteeseen.

14.04.17 20:20

<Balrog> Jahas, "EU tarjoaa vakautta" tällain pakolaiskriisin aikana. Nauraisin, jos ei olisi niin vakavasta asiasta kyse.

14.04.17 18:17

<Mursunet> Kreikka maksa velkas!

14.04.17 18:09

<Tenkainen> Sveitsillä menee hyvin ilman EU:ta. Miksi? Vastatkaa EU intoilijat.

14.04.17 15:29

<poseeeh> Maailmassa on nykyään vain 2 eri ihmistyyppiä. Suvakkeja ja rasisteja ainakin median mukaan.

14.04.17 12:55

<Pops_> Spacebar Sanonpahan vaan kun videolla jatkuvasti puhutaan kompromissien tekemisestä, että paskoja kompromisseja ovat saaneet aikaan. Harvemmin niistä Suomi on hyötynyt, mutta mitäs muuta voit odottaa liitossa jossa olet pieninpiä jäsenvaltioita. Sananvaltaa ei juuri ole. Miten nämä Venäjän pakotteet ovat Suomea hyödyttäneet? Lisäksi luulen että jos kauppasuhteet solmittaisiin itse, voitaisiin niihin paremmin vaikuttaa. Mitä se EU:n sananvalta niissä auttaa kun se ei tue Suomen etua koskaan?

14.04.17 12:48

<Prometheus-> EU:ssa on kaunis ajatus ja se vois toimia jos pankkiirit ja rahoitus/sijoitusjärjestelmä laitettais kuntoon. Väitän että EU:ssa olevan valtion ekonomia itseasiassa kärsii, koska valtiot takaavat pankkien riskisijoitukset. Tällöin pankeilla ei ole mitään pelkoa riskien realisoitumisesta sijoituksissaan ja lainoja jaetaan kenelle tahansa. Pankki saa aina rahansa takaisin korkoineen. Näin käytännössä veronmaksajien rahoja siirretään yksityisille pankeille EU:n sisällä ja valtioiden kassat hupenevat.

14.04.17 12:48

<Prometheus-> Vaikka tuolla oliskin joku 10% nousu bruttokansantuotteessa, niin sekään ei ole suora merkki siitä että siellä asiat on menneet parempaan suuntaan. Sen ei pitäisi olla itseisarvo että tuotetaan enemmän rahaa, varsinkaan nyt kun rahaa tuotetaan aika vahvasti muuntamalla luonnonresursseja rahaksi. Raha on vain työkalu, ei tarvike - se on kuitenkin ehkä aihe erikseen.

14.04.17 12:48

<Prometheus-> Raha on kuitenkin tarpeellista nykymaailmassa. Jos toi 10% nousu saadaan aikaan sillä että ekonomia meinaa 10 vuoden välein romahtaa ja siltä pelastuakseen valtioiden täytyy myydä infraa ja käyttää veronmaksajien rahaa järjettömiä määriä, sekä leikata perustarpeita kuten terveydenhuoltoa jotta tämä rahansiirtoleikki voi jatkua, niin onhan tämä hullua. Taloudellinen hyötyminen on aika kyseenalaista EU:ssa.

14.04.17 12:48

<Prometheus-> Sit lisäksi on tää pakolaiskriisi, missä valtioiden sisään otetaan väkeä joita ei kunnolla integroida valtioon, josta seuraa tietenkin likaista jälkeä. Tulee radikaaleja, terroristeja ja juhlapaikanhakijoita. Kun valtiot odottaa riittävän kauan että ihmiset kyllästyy radikaalien perseilyyn, niin ihmiset on valmiita antamaan omia oikeuksiaan asian korjaamisen puolesta, kuten yksityisyydensuojansa. Käytännössä valtio luo itse sisälleen uhan jonka perusteella se saa tekosyyn ottaa kansalaisten oikeuksia pois.

14.04.17 12:28

<SIKAARGH> Kekkelberg Se mitä tarkoitin on että sopimusten ja huippukokousten loputtoman määrän ja monimutkaisuuden takia on jonkin näköinen pysyvä elin niiden hallinnoimiseen käytännössä välttämätön. Kun kehityksen antaa pyöriä 50 vuotta saavutaan lähes varmasti hyvin samanlaiseen tilanteeseen kuin missä nyt ollaan. EU:n ongelmat ovat korjattavissa EU:n kautta vaikka helpoksi sitä ei voi väittää. Todella keskeinen ongelma on se että hallinnollisesti EU muistuttaa valtioiden välisiä kauppasopimuksia jolloin koko asia käydään hallitus tasolla eikä kansalaiset tunne olevansa osana päätöksiä.

14.04.17 11:58

<Kekkelberg> SIKAARGH Ei liittovaltio ole kauppasopimusten mikään luonnollinen päämäärä. Kaupankäynti on sellaista miten poliitikot sen määrittävät. Suomellakin nousi talous paljon nopeampaa ennen tätä nykyglobalismia, joka laitettiin käyntiin 80-luvulla ja josta lamat johtuvat. EU:n ongelmia: EU:ssa työvoiman vapaa liikkuvuus polkee tiettyjen palkkojen aloja viron ja puolan tasolle. Myös maahanmuuttoa on hankala hallita EU sopimusten puitteissa. Veroparatiisit on myös mahdollistettu EU:ssa ja Luxedmburgia hallinnoinut Juncker on syystäkin valittu EU:n pomoksi. EU on pääosin eliitin instituutio.

14.04.17 11:53

<SuvaitsevainenSivari> juissimehu312 Jos kuvittelet, että meidän turvallisuutta lisäisi rajojen sulkeminen ja niiden välttämätön aseellinen puolustaminen, olet todella tyhmä. Luuletko, että välimeren yli tulevat pakolaiset kääntyy takaisin kun juuri ovat maksaneet kaiken mitä omistavat? Mitä luulette meillä jo asuvien Syyrialaisten tekevän, kun euroopan rajojen puolustus ampuu naiset ja lapset veriseksi mössöksi? Täällä syttyy täysi sota, jossa tukholman 4 hengen delaaminen auton alla on hyvin hyvin pientä. Mutta ehkä sen jälkeen tyhmimmätkin meistä oppivat taas jotain.

14.04.17 11:46

<SuvaitsevainenSivari> Garbanzo EU erosta myös tulee miljardien kertamaksu, kun EU:n rahoittamat hankkeet ja niiden tulokset (sillat, tiet, rakennukset jne) pitää ostaa Suomelle. Lisäksi Suomen pitää maksaa oma osuutensa kaikista sovituista yhteishankkeista ja virkamiesten eläkkeistä.

14.04.17 11:32

<Arpone> Itse yritän promota pienempää youtube kanavaa yhdellä videolla, mutta se hylätään koska "parempi rasiatubeen." Mut ilmeisesti melkeen 4:n miljoonan subscriberin kanava tarvii vielä lisää promoa varsinkin kun löydän täältä kyseiseltä kanavalta ainakin 15 videota ennestään. En ymmärrä tarkastajia.

14.04.17 11:08

<kofeiinikahvi> keivei Itsekkin olin ennen sitä mieltä mutta näillä on todella pakolais-positiivinen mieliala. Näiden pakolaisvideossa ne väittää, että ei ole mitään todisteita siitä että ählämit lisäävät rikoksia ja ne jotka eivät hyväksy ählämeitä ovat vaan oppimattomia. Lisäksi videossa oli paljon tunteisiin vetoamista, toisin kuin muissa videoissaan, joissa he ovat tiukasti puolueettomia.

14.04.17 10:49
14.04.17 10:48

<Höse> Ideana hyvä, mutta kun toteuttajana on ihminen se on varmasti epäonnistunut. Kaikkiin hallintoihin vain AI johtamaan niin paremmat mahdollisuudet.

14.04.17 10:48

<torakka88> Kerran sadassa vuodessa Imperiumit piirtävät etupiirinsä uudestaan. Kiinan, Intian yms kanssa yksittäinen EU-valtio on mitätön. Viimeiset resurssit on kyseessä metallien, kaivettavien ja pumpattavien kanssa. Ohjata EU:n sisälle massa ihmisiä ja samalla pumpata radikaalia viestiä ja pelkoa niin sen tulevan kuin EU:n sisälle noudattaa maailman vanhinta strategiaa. Hajoita ja Hallitse. Katsokaa toki pintaa syvemmälle. Se pinta on yleisin tuotetun selityksen/propagandan/valheen heijastin. Puhe on ollut "Ihmisaseesta" Mielestäni osuva sana.

14.04.17 09:47

<SIKAARGH> Voisiko joku EU:n vastustaja vähän avata. Eli tarkoituksena on lähteä EU:sta koska on todella paljon ongelmia ja on epädemokraattinen ja maksaakin hirveästi. Sitten koska kyllähän kaupankäynnillä on etunsa niin järjestetään kahdenvälisiä kauppasopimuksia kaikkien entisten jäsenmaiden kanssa. Semmoisen projektin luonnollinen tulos on EU:n kaltainen järjestö tai vieläkin epädemokraattisempi versio siitä. Eli siis kysymykseni on että jos meinataan vain palata lähtöruutuun niin minkä takia.

14.04.17 09:04

<Thanatos> juissimehu312 outo väite, että Brysseli olisi vastuussa islamilaisesta terrorismista ja Ruotsin tilanteesta. Niin tai näin, mitä haluaisit EU:n tekevän asialle?

14.04.17 08:05

<luumu1> EU:n hyvät puolet ovat vähintään kelvollisesti järjestettävissä ilman EU:n kaltaista instanssia. Siksi en ymmärrä, mitä järkeä tällaisessa näennäisdemokraattisessa jättiläisessä on. Turvallisuus? Ehkä hieman liioteltua puhua turvallisuuden tunteesta EU:ssa, kun asia tuntuu olevan juuri päin vastoin...

14.04.17 07:56

<Lahden Sininen> Pitäisi.

14.04.17 07:26

<Kahvikuppi R!emurasiassa haisee> Tää oli vaa yleiskatsaus euroopasta. Suomelle EU tuonu enemmän paskaa ku hyötyä.Haluatko myydä patalappuja? EI onnistu. Tullimaksut tulee Suomelle? Ei muuten tule. "Hei me rikastutaan tällä?" T. Jyrki Katainen EU komissiossa 27 953 euron palkalla.

14.04.17 02:20

<jupstejuho> "Katonpa nopeesti vielä uusimmat mediat ennen nukkumaanmenoa" -> 20 Kurzgesagt videota myöhemmin... Enpä ollu ennen tämmöseen kanavaan jostain syystä törmänny.

14.04.17 02:18

<Puciato> euroopan unionmi paskaa!! suomi finland PERKELE!

14.04.17 01:11

<toukkis> EU on kyllä ajatuksena hyvä, mutta tuo EMU rahaliitto on kyllä kussut käsille ja tulee jatkossakin aiheuttamaan ongelmia. Suomessakin olisi pitänyt järjestää erillinen äänestys tuosta eurosta, mutta eipä sitä koskaan tehty. Nyt taidetaan olla mukana kunnes joskus hajoaa.

14.04.17 00:58

<Simulacrum> En aijemmin ajatellutkaan EU:ta rauhan pitäjänä, mutta näin katsottuna, onhan se totta. Paljon on pieniä ongelmia, mutta sanoisin, että rauha itsessään jo tekee siitä kannattavan.

14.04.17 00:28

<SIKAARGH> Garbanzo Kattava selitys ei ihan mahdu 600 merkiin mutta kokeilaan. Suurin hinta on EU:n sisämarkkinan ulkopuolelle jäämisellä. Ihannetapauksessa voitaisiin neuvotella meille edullinen kauppasopimus EU:n kanssa, mutta käytännössä Suomen neuvotteluasema on naurettavan heikko. Toinen kallis asia on valuuttakurssit koska jokaiseen rajat ylittävään kauppaan tulee vaihtokustannukset päälle, mikä yksittäisissä tapauksissa ei ole kovin paljon mutta kansallistalouden kannalta iso menoerä. Pienempiä taloudellisia hyötyjä löytyy mutta nuo kaksi riittää kattamaan EU: Suomelle aiheuttamat kustannukset

14.04.17 00:17

<Garbanzo> Voisko joku selittää miksi EU:sta eroaminen maksaa!? Luulis että olis toisinpäin.Ja on vain ajan kysymys kun EU hajoaa, milloin, kukaan ei voi tietää. Rooman valtakunnan piti olla ikuinen.

14.04.17 00:03

<OgreOnAStick> Lisäksi Romania ja muut etelänvaltiot ovat euroopan keskuspankin hallussa, joka on romuttanut valtion poliittisen systeemin täysin, kun ainoa asia mitä poliitikot voivat oikeasti tehdä on varastaa kansalta. Esm. Lääkärien palkat ovat aivan persiillään 700-950€/kk väliltä ja sitten ihmetellään miksi lääkärit lähtevät Saksaan tekemään töitä.

14.04.17 00:00

<japsu-> shaqrat mut eiks suomi selvinny 90-luvun lamasta koska ei ollut käytössä euroa? Koska markkaa pystyi devalvoimaan.

14.04.17 00:00

<OgreOnAStick> Vaikka olenkin euroopan federaalivaltion puolesta, ei sitä kuitenkaan demokratian hinnalla pidä ruveta kasaamaan. Vain EU parlamentin jäsenet ovat suorassa vastuussa kansalle, mutta eipä heillä mitään varsinaista voimaa ole, kun eivät pysty edes tekemään lakiehdotuksia. EU komissio omaa tämän lainsäädännön vallan ja he eivät ole suorassa vastuussa kansalle, joten voivat tehdä mitä lystäävät. Edellämainittu on yksi suurimmista syistä miksi GB jätti touhun. Parlamentissa puolet ajasta eivät parlamentaarikot edes tiedä mitä äänestävät, mutta pakko on äänestää kun siitä saa rahaa jos äänestää.

13.04.17 23:50

<shaqrat> Kannatan EU:ta. EU palvelee vieläkin alkuperäistä tarkoitustaan olla rauhantuojana ja veikkaan että maailma olisi erinäköinen ilman sitä. Lisäksi olen varma että talouskriisit olisivat ajaneet meidät pahempaan jamaan kuin 90- luvulla ilman EU:ta.

13.04.17 23:43

<L-Jam> Nii no ainaki Suomi taitaa olla muutaman miljardin miinuksella EU:sta johtuen, että en menis torille juhlimaan. Jos olisin pankkiiri nii luultavasti menisin

13.04.17 23:18

<japsu-> Huomasko kukaan muu että suomi ei ollut osa tota lopun eu-robottia?

13.04.17 23:17

<SIKAARGH> Itse olen ollut EU:n kannattaja jo pitkän aikaa. Edut ovat minun laskujen mukaan selvästi haittoja isompia. Suurin ongelma on järjestelmän läpinäkymättömyys. Ongelma johtuu murroskohdasta valtioiden välisen sopimuksen ja demokraattisen instituution välillä. En tiedä yhtään esimerkkiä missä moista muutosta olisi koskaan yritetty ja ennen kuin EU kansalaiset kokevat olevansa osana päätöksiä, tulee kaikkien muiden ongelmien korjaaminen olemaan pirun paljon vaikeampaa

13.04.17 23:06

<joge2> kreikka ne velat.

13.04.17 22:50

<suppo32> Errorde vaikka olenkin samaa mieltä siitä että on kivaa tilata tavaraa saksasta huomattavasti halvemmalla kuin suomesta , mutta mistä se johtuu että sieltä saa tavaroita niin paljon halvemmalla. ja loppupeleissä se raha menee ulkomaille, se on kaikki pois suomesta mitä maksat ulkomaille.

13.04.17 22:49

<MrFiufaufou> Downstream Kyllähän se äärimmäinen tarkastelu myös toimisi. Ja olen samaa mieltä että EU:ssa on paljonkin hyvää, nykyinen perseily(kriisi) ja sen hoidon tyyli ei vain ole hyväksi kenellekkään.

13.04.17 22:46

<Errorde> Kyllä itse olen EU:n puolella. Onhan se mukavaa varata loma Ranskaan, Saksaan, Puolaan jne. ja olla yhtään huolestumatta viisumeista sun muista semmoisista. Myöskin kun voin tilata Saksasta tavaraa kaksi sataa halvemmalla kuin millä sen Suomesta olisin saanut, niin näyttää EU:n sopimukset kyntensä. Nykyinen malli ei kuitenkaan toimi, johonkin suuntaan sitä pitää muuttaa. Onko se yhdistyminen vai hajoaminen, hankala sanoa.

13.04.17 22:44

<Spacebar> Noh? Odotin paljon enemmän "paskaa/propagandaa" tms. tyylisiä kommentteja, kuten Pops_:illa. Positiivinen yllätys I guess. Yritin itsekkin tätä videota lähettää, mutta oli jo tarkastettavissa

13.04.17 22:43

<Manko> Turhan vaikeata nykyään puhua asioista.. joko huudetaan keppihevosta päälle ja tahallaan mustavalkoistetaan asiaa tai sitte vaan suorilta leimataan ääripään kannattajaksi ja sensuroidaan.. eikös niin, ylläpito?

13.04.17 22:42

<Enlike> Jos vaan Suomi ei aina koittais tehdä "paremmin" kuin mitä EU käskee sillä välin ku muut maat ei anna vittuakaan EU:n säädöksistä niin EU:ssa olo ei haittais. Eli tämäkin vika on meidän omassa hallituksessa.

13.04.17 22:38

<Kekkelberg> Itse olen kyllä sitä mieltä että eu maat tuskin olisivat sotimaan lähteneet toisen maailmansodan jälkeen muutenkaan kun olivat pitkälti kollektiivisesti USA:n talutusnuorassa. EU:n ja euron perustajat tiesivät ettei rahaliitto tulisi toimimaan, mutta toteuttivat sen silti koska he näkivät sen keinona implementoida poliittinen liittovaltio, joka toimisi valuuttakriisin ratkaisuna. Eurooppalaisia ei kuitenkaan juurikaan kiinnosta toimia saksalaisten ja ranskalaisten pelinappulana, joten liittovaltiokehitys on jämähtänyt paikoilleen ja talouskriisi on jäänyt pysyväksi olotilaksi.

13.04.17 22:34

<suppo32> Etsin jotain vihjettä jolla voisin haukkua eu:ta mutta törmäsinkin taulukkoon joka havainnollistaa sen että vuoden 2008 romahduksen jälkeen on velka lisääntynyt mutta tällä hetkellä korkomenot ovat huomattavasti pienemmät mitä ne oli 90 luvun romahduksen jälkeen. ja 90 luvulla meidän velkasuhde oli vielä paljon isompi kuin nyt.

13.04.17 22:30

<123kkk123> Galaka Niin, yhden viihdesivuston ylläpito vois ottaa oppia..

13.04.17 22:29

<Downstream> MrFiufaufou Kyllä EU toimii huomattavasti paremmin yksilön eteen kuin USA. Mm. kuluttajansuoja."Rajat kiinni" miksi kaikki on niin naiiveja että näkevät kaksi vaihtoehtoa, AVOIMET OVET tai RAJAT KIINNI. Miten olisi USA:n mallinen "extreme vetting", eli tiukat tarkastukset pakolaisille.juissimehu312 Britanniasta ja muista vastustajista jo nähtiin ettei kenenkään ollut pakko ottaa vastaan pakolaisia. Syytä Suomen poliitikkoja, älä EU:ta?

13.04.17 22:26

<SuvaitsevainenSivari> Hyvä video, selittää monimutkaiset asiat selkeästi. Maahanmuutto ja rasismi ravistelevat EU:ta raskaasti, juuri kun yhteisen valuutan ongelmat vaikutti helpottavan. Rasismi on myös mahtava poliittinen ase, käytännössä Britit saatiin eroamaan suurimmalta osalta mamu-pelosta. Briteillä käytännössä oli hallussaan kaikki EU:n hyvät puolet ilman suurimpaa haittaa, eli yhteistä valuuttaa. Mutta muukalaispelko voitti.

13.04.17 22:25

<smarvo> Kyllä asioista pitäisi pystyä puhumaan sivistyneesti ja argumentoiden. Sitä saa vaan niin nopeasti leimasta otsaan, että ei sitä halua välttämättä puhua kaikesta julkisesti. Ei edes vaimon kanssa.Minulle isoin ongelma EU:ssa on se että muutama maa, missä korruptio rehoittaa, pystyy pissimään muiden maiden muroihin.

13.04.17 22:21

<juissimehu312> EU on viime vuosien aikana näyttänyt todelliset värinsä. Ideana hyvä, käytännössä katastrofaalinen. Brysseli on se suurin syy miksi Euroopassa on terrori-iskujen aalto ja miksi muslimiväestön radikaalisoitumiseen ei ole puututtu. Politiikot ja byrokraatit haluavat uskotella, että kyseessä on jonkinsortin pysäyttämätön luonnonvoima, jolle ei voi mitään. Totuus on kuitenkin, siihen ei olla haluttu puuttua. Rauhaa ja turvallisuutta? Ehkä Eurooppalaisten välillä. Viime viikolla Tukholman kaduilla makasi 11-vuotias tyttö kahdessa osassa... Onko hän sitten tarpeellinen uhraus unelmalle?

101
13.04.17 22:17

<MrFiufaufou> Siinä mielessä kyllä samaa mieltä videon kanssa että luottamusta ei ole, ja syystäkin. Kansalaisia ei tunnuta ajattelevan yksilötasolla ollenkaan, noh ehkä ei kollektiivisestikkaan. Huom nykyinen kriisi. jos välitettäisiin niin rajat olisivat visusti kiinni. Puhumattakaan että mitään ei tunnuta tietävän mitä siellä oikeasti päätetään.

13.04.17 22:09

<Galaka> Hyvin sanottu tossa lopussa, että jos on eriävä mielipide niin se on Ok ja elämä jatkuu.Virkistävää tuommoinen.

122
13.04.17 22:03

<Pops_> Sellasta propagandaa.

-19
13.04.17 22:00

<keivei> Tämä on helposti yks parhaita Youtube-kanavia

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 28 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Oletko ikinä harrastanut seksiä toisen ihmisen kanssa?

kyllä
en
kyllä ja niin teen jatkossakin.
en, enkä aijo niin tehdäkään.

SAMANKALTAISIA

Sumuisten Vuorten tanssiaiset

8 051 katselukertaa

Uskonnollisten levyjen nimet

9 454 katselukertaa

Disney prinsessat

8 988 katselukertaa

Taistelu kakkaa vastaa

6 397 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.