Quantcast

Lähettäjä:

kido kido

Kun itseajavat autot yleistyvät

Niin jonain päivänä countrybiiseissä lauletaan kuinka autokin jätti

4.4 / 5 (75 ääntä)

Kun itseajavat autot yleistyvät  - Niin jonain päivänä countrybiiseissä lauletaan kuinka autokin jätti

Julkaistu: 23.8.2017 10:05

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: kido kido

Otsikko: Kun itseajavat autot yleistyvät

Kuvaus: Niin jonain päivänä countrybiiseissä lauletaan kuinka autokin jätti

Hakusanat: Itseajavat, autot, country, biisi, sanat, tulevaisuus, auto, jättää, ,

4.4 / 5 (75 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-08-23 10:06:59

+5796

<hiillos makkara 666> +5 RR

Itseajavat autot on hyviä esim naisille :DDDD

124

Kommentit (19)

Piilota OFF-Topic keskustelu

24.08.2017 19:24

<Normaalijorma> Se auton on/off luonne tekee esimerkiksi huolloista melko mielenkiintoisia, koska näin ollen täysautonominen auto häiriölle mennessään vain pysähtyy. Juridisista syistä sen ei voida antaa kulkea liikenteessä puolikuntoisena itsekseen, koska autonomista autoa ei voida laittaa vastuuseen teoistaan. Lisäksi tulee vastaan se tilanne että kaikki autot eivät ole heti täysautonomisia. Miten roboauto toimii kun se joutuu tilanteeseen missä täytyy valita joko vastaantulevan rekan eteen meno, sitä ohittavan bemarin eteen meno, nahkoineen jarrutus tai metsään ajo?

24.08.2017 19:16

<Normaalijorma> En olekaan yrittänyt ampua alas nykytekniikkaa autoissa, vaan kyseenalaistan nyt vaan täysin autonomisen auton. Eli mene autoon, sano "haetaan kaljaa!" ja auto ajaa kauppaan ja takaisin vaatimatta ihmisen puuttumista _missään tilanteessa_. Tästä järjestelmästä tulee joko a)avaruussukkulan hintainen tai b)tehty käyttäjäystävällisellä budjetilla l. halvalla. Ensimmäinen ei tee kauppaansa, jälkimmäinen tulee olemaan _vanhetessaan_ katastrofi. Juridisista ja turvallisuussyistä tuollainen täysautonominen auto voi olla vain kahdessa tilassa. Toimiva tai ei toimiva. Se ei voi olla "melkein" toimiva.

24.08.2017 11:01

<Morfiinikani> Esim. Luistonesto seuraa renkaita millin tarkkuudella ja korjaa asioita, joita et edes tiedä että siellä renkaan ja asfaltin välillä tapahtuu. Kokeile ajaa jotain 70-luvun halpismallin autoa, jossa ei ole edes ohjaustehostinta ni huomaat, että jo nyt puolet ajamisesta on (tieto)koneavustettua.

24.08.2017 10:59

<Morfiinikani> Normaalijorma Paremminhan tietokone ohjaa, kuin ketään ihminen. Tietokoneeseen voidaan liittää vaikka lämpökamerat, jotka tunnistaa hirvet ennen kuin ne on tullu edes puurajasta esiin. Tietokonetta rajoittaa lähinnä vain valonnopeus, joskin tähänkin voi olla ratkaisuna kvanttitietokoneet tulevaisuudessa. Ihmisellä kestää kaksi sekuntia aloittaa edes jarruttaminen vaikka lentokone tippuisi suoraan nokkasi eteen. Siinä vaiheessa kun ihmisen auton vauhti alkaa laskea, tietokoneohjattu auto on jo pysähdyksissä.

24.08.2017 09:27

<Paheksu> Normaalijorma Nämä järjestelmät eivät vedä eroa siihen, onko se liukkaus alijäähtynyttä vettä vai ihan vaan jäätä. Ihmissilmä antaa huijata itseään erilaisilla olosuhteilla = "Vettä sataa, ei voi olla liukas"-tyyliin. Sähköaivo tunnistaa olosuhteet ilman mitään jossitteluja. Niinkin vanha järjestelmä kuin ajonvakautus/luistonesto. Anturit joka pyörässä ja ne haistelee pyörien nopeuseroja. kiihtyvyysantureita autossa, jotka tunnistavat sivuttaisliikkeen jnejne.Kamerat, gps ja kaikki muu, vielä kehitysvaiheessa oleva tekniikka siihen sitten päälle. Luottaisin enemmän kuin omaan ajotaitooni.

23.08.2017 17:04

<Normaalijorma> Olen itseasiassa Paheksu paska ajaja, vaimoni sanoo että ajan huonommin kuin hänen äitinsä jolla ei ole edes ajokorttia. Ajan uudella autolla jossa on nämä nykyajan normi kirjainyhdistelmät. Mutta on täysi arvoitus miten nämä tulevaisuuden autot selviytyvät harvinaisista ääriolosuhteista kuten esimerkiksi juuri siitä puolen sentin jääkerroksesta alijäähtyneessä vesisateessa. Ja tämä varsinkin kun autoa ja sen sähkö/anturijärjestelmiä on marinoitu hyvinsuolatuilla teillä muutama vuosi.

23.08.2017 14:34

<Lobo_Tomi_A> Nalkuttava navigaattori ..miehelle jolla on jo kaikkea, paitsi vaimo.

23.08.2017 13:58

<Paheksu> Normaalijorma Alkaa jo nää nykyautotkin olemaan parempia lukemaan olosuhteita kun tavallinen autoilija, jota sinä tietenkään et ole vaan normaalia parempi kuten kaikki muutkin omasta mielestään. minäkin.

23.08.2017 13:37

<tuuhee> saulikar Ei taksia ole pakko käyttää muutenkaan, voi tilata kebulasta kotiinkuljetuksella muonaa, mennä samalla kyydillä ja maksaa hieman extraa. Kotiinkuljetus tulee selvästi taksia halvemmaksi, vaikka yleensä minä kävelen.

23.08.2017 12:01

<Flinck> Renault jätti sut pulleampi airbagisen Mersun vuoksi

23.08.2017 11:05

<lask90> Vähän surullisempi kommentti aiheeseen. Pelkäsin, että jos tulee itsestäänajavat autot, että onnistuuko jotkut terroristit aiheuttamaan kolareita jne.. mutta sitten tajusin, että vaatii aika hyvät koodaritaidot että saa kuorma-auton hallintaan, mutta ei niinkään ihmeellistä taitoa, että voi ajaa väkijoukkoon ihan manuaalisesti. Joten siksi en pelkää robottiautojen tulemista, pikemminkin toivoisin, että robottiauto kykenisi ottamaan itsensä täysin haltuun, jos tulkitsisi, että kuljettaja on ajamassa väkijoukkoon tahalteen

23.08.2017 10:54

<Normaalijorma> Niimpä, mikis-. Se on katastrofi joka vain odottaa tulemistaan. Olen itse nyt edelliset 25 vuotta työkseni tapellut erilaisten antureiden kanssa, ja viimeiset reilu 10 vuotta neljän eri valmistajan konenäkölaitteiden kanssa. En ole kovin vakuuttunut että sitä keliä ja sen vaikutusta ajettavuuteen pystytään ihan täysin kompensoimaan edes toimivien uusien antureiden kanssa. Entä sitten kun tämä kaikenhuomioonottava anturihässäkkä vanhenee? Entä kun anturit alkavat antaa väärää tietoa johtuen olosuhteista/kulumisesta? Nämähän kaikki hankitaan lisäksi kustannustehokkaasti eli halvalla.

23.08.2017 10:50

<saulikar> En ymmärrä mitä huonoa itseajavissa autoissa on miehillekään, voit lähteä autolla ryyppäämään ja pääset takaisin kotiin ilman taksimaksua.

23.08.2017 10:49

<bluecut> hiillos makkara 666 ja myrkkyä taksikuskeille kun voi soittaa oman Nissanin juoppokuskiksi.

23.08.2017 10:44

<mikis-> Normaalijorma niimpä, harmi kun ei ole mitenkään mahdollista kehittää niihin autoihin mitään hankalia olosuhteita lukevia antureita ja muita apulaitteita niinkuin esim. nykyautoihin...

23.08.2017 10:29

<Normaalijorma> Tarvii kyllä sanoa että en varsinaisesti odota henkeäni pidätellen noita itseajavia autoja. Jotenkin hirvittää ajatus sellaisen kyydissä matkustamisessa kun tie on kuin luistinrata ja taivaalta tulee alijäähtynyttä vettä. Tulee mieleen neuvostoliittolainen tieteiselokuva jossa kertojaääni toteaa rauhallisella äänellä "Ihmisillä ei ole hätää sillä automaatti huolehtii kaikesta."

23.08.2017 10:26

<343> hiillos makkara 666 Vaikka ajaisivat automaatilla niin huudattavat silti pelkkää ykkösvaihdetta.

23.08.2017 10:16

<intiaani jokke> saisko itseajavan auton ajamaan kuten pojat talvella kahva eellä

23.08.2017 10:06

<hiillos makkara 666> Itseajavat autot on hyviä esim naisille :DDDD

124

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 95 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Se tunne, kun joku seuraa sinua

18 603 katselukertaa

Kunkku pitää puheen

13 107 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.