Lähettäjä:

AnonRR AnonRR

Masennus

4.6 / 5 (80 ääntä)

Julkaistu: 10.7.2018 12:05

Tarkastaja: Pyrex

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +200 RR

Lähettäjä: AnonRR AnonRR

Otsikko: Masennus

Hakusanat: Depression, Johann, Hari, Lost, connections, masennus,

4.6 / 5 (80 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2018-07-10 12:24:16

+46752

<Hernepuikko> +5 RR

Paras hoito masennukseen on se, kun joku sanoo et "lopeta toi" tai heittää että "oo positiivisempI"

122

Aika: 2018-07-10 13:09:13

+31730

<Why> +5 RR

Vituttaa kaiken maailman pellet kun kertoo, että maija-Pekka masentui mutta toipui kun teki sitä tai tätä. Jumalauta kun joku pääsisi sinne toisen ihmisen pimeimpään kolkkaan. Siellä ei ulkopuolinen kestäsi sekuntiakaan. Jokaisella on se oma perkele mukana. Toisilla se pysyy hiljaa ja toisilla se hyppii silmille. Siihen kun lisää yliannostuksia maniasta niin soppa on valmis. Välillä maailman kuningas ja hetkessä se surkein olio joka on vielä hengissä. Monelle kemiallinen hoito on se huonoista keinoista paras. Siihen bonuksena se häpeä siitä, että on "heikko" vaikka taistelee kuin sata miestä.

42

Aika: 2018-07-10 16:01:28

+106

<OutHereAlone> +5 RR

Ainoat ''ihmiset'' joiden kanssa voin puhua tästä ilman järkyttävää ahdistusta, ovat hahmot joita luon päässäni eri scenaarioissa ja juttelen heidän kanssa. Eli juttelen itsekseni. Päivässä kävelen kilometrin, pari 28neliön kämpässäni, ajatellen syitä kaikkeen, joskus kävelen myös ulkonakin jos siltä tuntuu. Olis kiva saada edes yksi henkilö elämään, ihan vaan vaikka olemaan. Syyn tiedän mielipuolisuudelleni, mutta apua en uskalla/osaa hakea. Naamarin turvin tämän tekstin nyt laitan tänne. Tämä on varmaan se Far Cry.

41

Aika: 2018-07-10 16:00:36

+106

<OutHereAlone> +5 RR

se sattuu vähemmän kuin tämä yksinolo. Kavereita minulla ei ole ollut ikinä, muutama henkilö on ollut joiden kanssa olen vapaa-aikaani viettänyt kaverimaisessa ilmapiirissä, mutta nekin kerrat voidaan laskea kahden ihmisen sormilla. Enää ei noita raivo kohtauksia tule, vaan sen sijaan olen alkanut itkemään, joka muuttuu maaniseksi nauruksi vähän ajan kuluttua. Tuntuu oudolle, koska en ole itkenyt sitten 4-5. luokan. Joka ilta itken ja nauran, kunnes olen liian väsynyt, etten enää jaksa tehdä kumpaakaan. En muuten saa unta. Lääkäriinkin haluaisin, mutta en halua, mutta haluan...

40

Aika: 2018-07-10 14:12:23

+7422

<Duracel> +5 RR

Masennus on paskamainen sairaus, jota suurin osa ihmisistä ei ymmärrä. Ihmiset ajattelee että se on sairaus missä kuumekkin, kyllä se lääkkeillä lähtee. Voin sen verran vierestä seuranneena sanoa että siihen ei toisen sanomiset loppupeleissä juurikaan auta vaan lähtee se paraneminen itsestään, kunhan asian on saanut käsitellä rauhassa omaan tahtiin. Ongelmana näissä vain monesti on se että henkilö ei osaa käsitellä asiaa eikä tästä halua kenellään puhua, jollin hän jää yksin asian kanssa ja loppupeleisä jää "vellomaan" tähän huonoon oloon, josta taas alkaa muut vaikeudet.

30

Kommentit (28)

Piilota OFF-Topic keskustelu

14.07.18 01:13

<conard> Sinä, jota on kiusattu pienenä: olisivatko vanhempasi voineet tehdä asialle jotain? Tämä on aito kysymys pienen lapsen faijalta. Itselläni on valmius käydä lyömässä turpaan ensin kiusaajan vanhempia ja sitten lasta, mikäli tällainen tilanne tulee. Mutta vaikea sanoa, miten toimii. Tästä poliittisesti epäkorrektista tavasta hoitaa näitä asioita olisi kiva kuulla kokemuksia. Kuitenkin monen kiusaamisesta selvinneen tarinoissa toistuu kertomus ulkopuolisesta puuttumisesta. Kiusaamisella taas on usein yhteys masennukseen.

11.07.18 13:45

<Viljovaan> "Ei ole terveyttä sopeutua sairaaseen yhteiskuntaan" Viisaat ja elämänkokeneet osaa silti rakentaa onnellisuutta tässä mädässä yhteiskunnassa. Onnellisuuden kulmakivet ovat, kiitollisuus pienistäkin asioista, hyvä itsetunto, et vertaa itseäsi valheelliin kiiltokuviin,toivo ja positiivuus tulevasta ja se toisen läsnäolon aito kaipuu. Ihmiset ovat rikkinäisiä, kerjätään somessa tykkäyksiä ja tökkäyksia, esitetään parempaa kun ollaan ja palvotaan vääriä arvoja: rahaa, paremmuuden tunteen pönkittämistä, itsekeskeisyyttä ja kilpailua. Näistä arvoista ei tule oikeaa onnea, vaan pohjaton tyhjiö.

11.07.18 02:00

<Kanakotka> Unpopular opinion: Mulla on tällainen hassu maailmankuva: jos potentiaalisesti masentuneelle ihmiselle, joka ei tunne olevansa masentunut kertoo mikä tahansa lääkäri, että kyseinen henkilö kärsii masennuksesta, se on hänelle haitaksi. Ihminen joka uskoo, että hän kärsii jostain lääketieteellisestä viasta ymmärtää asian niin, että siihen tarvitaan ulkopuolista, ja usein lääkepohjaista apua, vaikka useimmin asia ei ole ollenkaan näin. "Masennus" sanaa ei pitäisi heitellä sinne tänne, vaan muistaa, että kyseessä on kumminkin melkoisen harvinainen tauti, ja sen ylidiagnosointi on haitallista.

10.07.18 23:16

<kepakko123> Järkevää mediaa

10.07.18 20:51

<tupelo> Poikani teki itsemurhan toukokuussa n.2 vuotta kestäneen masennuksen seurauksena. Hän ei kertonut sairaudestaan ajoissa ja hänet oli ohjattu hoitoon vasta viime syksynä (romahtaneen opiskelusuoritteen takia). Nyt saamme elää tämän surun ja ikävän kanssa, eikä kulu päivääkään etten ajattele : Miksi minä tai kukaan muu ei huomannut oireita ajoissa.

10.07.18 19:15

<DRAVENN> Thespaghettimonster mielummin maksa ja munuaiset paskana, kuin ajatukset riekaleina.

10.07.18 17:15

<netman87> taas ihmiset ymmärtäny lukemansa ja oon saanu miinusta :) sama asia myöhemmin saanut plussaa :)

10.07.18 16:53

<Theblain> Mahtava video. Sai miettimään omaakin tilannetta, lapsuutta ja siihen liittyvää tietynlaista häpeää.

10.07.18 16:10

<Toumi> Masennus on kyllä ihan kauhee sairaus, mikään ei oo niin tuskallista kun seurata et sun oma rakas kärsii siitä ja et voi auttaa mitenkään ja samalla se kadehtii sun elämäntapaa ja sit itelle tulee paska olo et on kauhee ihminen

10.07.18 16:01

<OutHereAlone> Ainoa positiivinen asia tässä on se, että pystyn ajattelemaan asioita monen eri ihmisen näkökulmasta, kun pystyn luomaan scenaarion mielessäni, antamaan jokaiselle ''henkilölle'' oman personaalisuuden, mielentilan ja elämäntilanteen ja siten ymmärtämään eri ihmisiä.

10.07.18 16:01

<OutHereAlone> Ainoat ''ihmiset'' joiden kanssa voin puhua tästä ilman järkyttävää ahdistusta, ovat hahmot joita luon päässäni eri scenaarioissa ja juttelen heidän kanssa. Eli juttelen itsekseni. Päivässä kävelen kilometrin, pari 28neliön kämpässäni, ajatellen syitä kaikkeen, joskus kävelen myös ulkonakin jos siltä tuntuu. Olis kiva saada edes yksi henkilö elämään, ihan vaan vaikka olemaan. Syyn tiedän mielipuolisuudelleni, mutta apua en uskalla/osaa hakea. Naamarin turvin tämän tekstin nyt laitan tänne. Tämä on varmaan se Far Cry.

10.07.18 16:00

<OutHereAlone> se sattuu vähemmän kuin tämä yksinolo. Kavereita minulla ei ole ollut ikinä, muutama henkilö on ollut joiden kanssa olen vapaa-aikaani viettänyt kaverimaisessa ilmapiirissä, mutta nekin kerrat voidaan laskea kahden ihmisen sormilla. Enää ei noita raivo kohtauksia tule, vaan sen sijaan olen alkanut itkemään, joka muuttuu maaniseksi nauruksi vähän ajan kuluttua. Tuntuu oudolle, koska en ole itkenyt sitten 4-5. luokan. Joka ilta itken ja nauran, kunnes olen liian väsynyt, etten enää jaksa tehdä kumpaakaan. En muuten saa unta. Lääkäriinkin haluaisin, mutta en halua, mutta haluan...

10.07.18 15:59

<OutHereAlone> Minua on kiusattu 4-16v ikähaaran. Päiväkodista peruskoulun loppuun. Se kiusaus oli: nimittelyä, hakkaamista, kivillä/esineillä heittelyä, porukasta ulos jättämistä yms. Opettaja ainoastaan sanoi minulle, että pysy poissa niiden luota, vaikka kiusaajat seurasi minua. 4. luokalla opin olemaan välittämättä kiusaamisesta, mutta se oli kaksiteräinen miekka. Samalla lopetin välittämisen mistään. Ainoa tunne jota en saanut täysin apatian alle oli raivo. Sen purin pois hakkaamalla ja rikkomalla esineitä, parilla viimeisellä kerralla mursin nyrkkini seinään, kun en halua ketään satuttaa...

10.07.18 14:38
10.07.18 14:33

<PeterNorth> Hymyile nyt jooko.

10.07.18 14:12

<Duracel> Masennus on paskamainen sairaus, jota suurin osa ihmisistä ei ymmärrä. Ihmiset ajattelee että se on sairaus missä kuumekkin, kyllä se lääkkeillä lähtee. Voin sen verran vierestä seuranneena sanoa että siihen ei toisen sanomiset loppupeleissä juurikaan auta vaan lähtee se paraneminen itsestään, kunhan asian on saanut käsitellä rauhassa omaan tahtiin. Ongelmana näissä vain monesti on se että henkilö ei osaa käsitellä asiaa eikä tästä halua kenellään puhua, jollin hän jää yksin asian kanssa ja loppupeleisä jää "vellomaan" tähän huonoon oloon, josta taas alkaa muut vaikeudet.

10.07.18 13:34

<leukuman> Hernepuikko Tai "asioilla on tapana järjestyä" on kanssa tosi tehokas, välittömän helpotuksen masentuneelle antava lausahdus...

10.07.18 13:16

<Why> Koira on hyvä hoito masennukseen. Tai muu lemmikki. Ne ei vittuile tai sääli.

10.07.18 13:09

<Why> Vituttaa kaiken maailman pellet kun kertoo, että maija-Pekka masentui mutta toipui kun teki sitä tai tätä. Jumalauta kun joku pääsisi sinne toisen ihmisen pimeimpään kolkkaan. Siellä ei ulkopuolinen kestäsi sekuntiakaan. Jokaisella on se oma perkele mukana. Toisilla se pysyy hiljaa ja toisilla se hyppii silmille. Siihen kun lisää yliannostuksia maniasta niin soppa on valmis. Välillä maailman kuningas ja hetkessä se surkein olio joka on vielä hengissä. Monelle kemiallinen hoito on se huonoista keinoista paras. Siihen bonuksena se häpeä siitä, että on "heikko" vaikka taistelee kuin sata miestä.

10.07.18 12:55

<Jeppe-epeli> KalpeaLapio perustelut? mun mielestä sellanen ihminen joka ei jaksa aamulla nousta sängystä ei ole eliitin mieleen. Paras on sellanen sopivan stressaantunut työukko, joka taistelee noususta hierarkiassa.

10.07.18 12:46

<KalpeaLapio> Aika monelta jää huomaamatta se tosiasia, et masentuneet ihmiset on monen eliitin kannalta parasta mahdollista bisnestä. Sen lisäks voi myös miettiä sitä, että millaisille ajatuksille ympärillä oleva maailma kannustaa. Sitä kun tulee hyväksi siinä, mitä harjoittaa.

10.07.18 12:44

<Jeppe-epeli> Vaikka meidän yhteiskunta ei tuekkaan meidän onnellisuutta niin ainakin meillä on paljon elektroniikkaa ja sokerilla kuorrutettua paskaruokaa kaupat ja kaapit täynnä. Sen tämä systeemi osaa.

10.07.18 12:39

<MösjööTipsu> netman87 Saunominen ja miesten ilta on tosi hyvä keino järmäämiseen. Hommasta vaikeen tekee se, ku muijat haluu aina tunkee väkisin mukaan, ja sit ei voi päristä ihan kaikkee mitä mieleen tulee. Vitun epäluuloset muijat, kun varmaan epäilevät et miehet pettää siel saunaillal. Ja tottakai me paneskeltais keskenämme siel.

10.07.18 12:33

<max1m> Liikuntaa ja ruokavalio, sillä lähtee masennus. T: En tiedä mitä masennus on

10.07.18 12:24

<Hernepuikko> Paras hoito masennukseen on se, kun joku sanoo et "lopeta toi" tai heittää että "oo positiivisempI"

122
10.07.18 12:19

<netman87> Totta kai meillä on ihmisiä, joilla on ihan oikea syy tuntea kuten tuntevat. Ihmisten pitäis käydä enemmän yhteis saunoissa, jauhaa asioistaan ja miettiä tulevaisuutta.. Eikä paeta ongelmiaan tai kärsiä niitä yksin. Ehkä me saatais tilastot parempaan suuntaan... ehkä auttais myös jos kokoajan ei otettaisi vähävaraisilta pois ja esim. tulevaisuuden veronmaksajilta kuten opiskelijoilta.

10.07.18 12:17

<hanskaaja> Before you diagnose yourself with depression or low selfesteem, first make sure you are not, in fact, surrounded by assholes

10.07.18 12:16

<netman87> Masennus on myös helposti ajattelutapa.. jos jäät katsomaan asioita uudestaan ja uudestaan tietystä näkökulmasta niin et paranna mitenkään omaa tilannetta, mutta vaihtaa loputkin hyvät asiat pois siihen että voi olla masentunut. Totta kai se on myös ihan oikea vaiva ja sairaus. Nyky päivänä on liian helppo jäädä paikoilleen ja imea esim. viinaa tunteakseen kuuluvansa porukkaan, darrassa ja selvinpäin jäädä kootiin yksin ja alkaa tuntemaan ettei osaa olla toisten kanssa ja ettei sovi mihinkään. Miettiä kuinka elämä on epäreilua ja aiheuttaa oman tilanteen itse. Ihmiset antautuu turhan helposti.

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 7 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Montako tatuointia sinulla on?

1-3
4-7
8-11
12-15
15-
Ei yhtään olen nössö
Tatuoinnit on rumia
Tarkoitus on kyllä hommata

SAMANKALTAISIA

Tubettajan masennus

20 170 katselukertaa

Masennusrasia

21 917 katselukertaa

Masennuslääkkeen teho

26 645 katselukertaa

Ahdistus ja masennus

26 590 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.