Lähettäjä:

Arab Arab

Talon perustukset kuntoon

Paalutusta Kaakkoisaasian malliin

4.3 / 5 (52 ääntä)

Julkaistu: 11.1.2017 17:58

Kommentit: 27 kpl

Tarkastaja: kido

Lähettäjä: Arab Arab

Otsikko: Talon perustukset kuntoon

Kuvaus: Paalutusta Kaakkoisaasian malliin

Hakusanat: jalkavoima, ihminen, työ, jalka, hyppiä, päälle, paalu, tolppa, perustus, rakentaa, paalutus, aasia,

4.3 / 5 (52 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-01-11 18:26:21

+143432

<Aprinboobsface>

Naapurihuoneistosta kuuluu joskus iltasin tollanen läpse, arvasin että siellä paalutetaan.

314

Aika: 2017-01-11 18:02:45

+1607

<Durvaponi>

Vaikka onkin alkeelliset työmenetelmät niin silti olisin ennemmin ite tuolla tekemässä kun minuuttiaikataululla jossain verta paskovan rakennusmestarin hampaissa!

140

Kommentit (27)

Piilota OFF-Topic keskustelu

26.01.17 23:03

<Awnker> Durvaponi : Suomessa vaan rakennusalalla vallitsee ihan liikaa tuo "no kun aina on tehty näin" -mentaliteetti. Varsinkin korjausrakentamisessa tehdään monta asiaa ihan helvetin tehottomasti ja kalliisti. Pakko vaan maksaa kun ei ole vielä toistaiseksi isot keskieurooppalaiset firmat tänne rantautuneet. Tosin se on vielä edessä ainakin talotekniikka-alalla ne putkiremontit tehdään alle kuukaudessa ja enää ei rahasteta 1kk työstä 4kk korvauksia.

26.01.17 22:55

<Awnker> Durvaponi : Olen itse talotekniikka-alalle siirtynyt ja olen aiemmin ollut 12v teollisuudessa, missä asiat tehdään oikeasti nopeasti, aikatauluissa ja laadukkaasti. Välillä tulee väkisinkin epätoivon naurahduksia, kun näkee et miten vitun sekavaa ja hankalaa noinkin yksinkertaisen asian tekeminen voi olla. Tosin rakennusalalle jostain syystä ajautuu semmosta porukkaa, et jos aamulla on jokainen työmies töissä ajallaan ja työkykyisenä, niin se on ensimmäinen rasti seinään.

26.01.17 22:52

<Awnker> Durvaponi : Se on kumma, et käytännössä joka ikisessä muussa bisneksessä ne aikataulut toimii, kaikki noudattaa niitä ja tarvikkeet & materiaalit tulee ajallaan, vaikka ne tulisi toiselta puolen maailmaa. Se vissiin tulee joka kerta yllätyksenä raksa-alalla, et "ai niin, tähänkin taloon tulee eristeitä" ? :D

25.01.17 15:25

<Durvaponi> Awnker Niitä kutsutaan aikatauluiksi jotka on laskennallisesti teoreettisella tasolla mahdollisia mutta kun niissä ei ole yhtään varaa yhdenkään asian mennä pieleen. Sääolosuhteet, tavarantoimituksen viivästyminen yms yms. En tiedä onko yhtään työmaata ollu 80luvun jälkeen missä lattiavalun on annettu kuivua oikeoppisesti n.1cm/vko.Vähän kun VR: Periaatteessa aikataulujen pitäisi pitää myös talvella mutta käytännössä ei toimi..

12.01.17 12:03

<anderson> Tarviiko kaikkeen olla high tech robotit jos tällä saa saman lopputuloksen?

12.01.17 05:49

<Lamuzuicca> Jos noin hyvin noin pitkä paalu uppoaa maahan ni ei sen päähän kyl kukaan länsimaalainen uskaltais kovin kummosta puumajaa kummempaa rakentaa. Toisaalta tuolla idäässä ei tiedä minkälaisen pytingin tollasen perustuksen kyhää. Voi ollla suurempikin hotelli olla vastaaville perustuksille rakennettu.

12.01.17 03:26

<Candlejack> No ainakaan ei tarvitse kuunnella puoltakaupunkia kattavaa "THUMSHAK,THUMSHAK,THUMSHAK...!" Paalujuntan ääntä klo.0700 alkaen.

11.01.17 22:24

<MösjööTipsu> Jo-Naz Sopii mennä kokeleimaan. Aliurakoimassa on oltu monta vuotta rakennuksilla. Ja kyl se välil aika hosumiseks meni varsinkin lopuks. Pisin työpäivä ollu tähän mennessä 23h yhteen putkeen. Toisaalt ku nuoria äijiä firma täynnä, ni vittu sitä tapahtumisen määrää. Siinä vaan innostunu touhuumaan kovemmin, mitä enemmän sai näkyvää aikaseks. Ja näkys kyllä tilillä mukavasti, pomo makso mieluusti, kun hommat hoituu.

11.01.17 22:14

<Jo-Naz> Durvaponi Suomessa rakennuksella minuuttiaikataulu? Phah! :D Se on rankkaa kun käsketään tekemään töitä kaiken sen tauoille/tauoilta valumisen seassa.

11.01.17 21:59

<Terrax> No nyt mä tiedän mitä voisin ruveta tekemään jos nykyhommat loppuu, ja vieläpä sellasta duunia missä tästä meitsin ruumiinrakenteesta on oikeesti jotain iloa. Onko median lähettäjällä sattumalta kyseisen paalutusfirman nimeä tai jopa numeroa tiedossa?

11.01.17 21:48

<Ehni> Kyllä suomestakin löytyy rakennusliikkeen listoilta monenlaista ukkoa. Nahjuisia vanha kurttuja jotka vetelee röökiä 4 kertaa puoleen tuntiin ja käyttää puol päivää työkalujen hankkimiseen. Sitten yleensä nuoremmat jätkät saa jotakin aikaiseks.Paras olla aliurakoitsijalla urakkahommissa, ei tartte nakata paskaakaan mestarin aikatauluista, kuhan omat aikataulut pitää

11.01.17 21:36

<tikkariana> poseeeh tai sitten ne vain "nakataan suohon". Ei siellä tarvitse olla välttämättä kantavampaa maalajia ollenkaan. Kitkapaalun kantokyky perustuu maan ja paalun seinän väliseen kitkaan ja riittävän pitkillä paaluilla hyvinkin löyhä maa kehittää tarpeeksi kitkaa. Mutta olet oikeassa: Penzon ei tiedä mistä puhuu.

11.01.17 21:18

<Awnker> Durvaponi: niitä kutsutaan aikatauluiksi niitä minuuttiaikatauluja. Ilman niitä siitä työnteosta kun ei tule yhtään vittu mitään. Keskivertopenalla menee jo 40% työajasta siihen työkalujen ettimiseen ja turhaan kantelemiseen, joten pitäskö vielä olla vapauksia et päättää itse miten nopeesti ne hommat tehdään? Rakennusalalla tullaan vielä valovuosia perässä muusta teollisuudesta, joten tekisitte ne duunit sen verran nopeesti, et ei tarvii olla vahtimassa ;)

11.01.17 20:58

<poseeeh> Penzon paalut vedetään yleensä niin syvälle että se osuu kallioon tai paljon tiiviimpään maahan. Ei niitä vaan nakata suohon.

11.01.17 20:49

<Lihamylly> Aina löytyy se yksi Kaakkois-aasialainen paaluttaja, joka hypähtelee vittuillessaan väärässä tahdissa.

11.01.17 20:47

<karju> Durvaponi Mieti ku sillä rakennusmestarilla on 9 alihankkijaa joista 70% on virolaisia ja 70% on alkoholisteja ja kukaan ei pysy aikataulussa ja isot pomot hengittää niskaan että mikä vittu siellä oikein maksaa. Betonimies ei päässy paikalle ja kun pääsi oli liian huokosta massaa, se huomattiin kun oltiin jo seinät pystytetty. Yksi työmaa ja avohoitoon se ois mun hermoilla.

11.01.17 20:07

<PenZon> Voihan tuo lepposampi työmaa olla, mutta maasta riippumatta suolle rakentaminen on hullun hommaa. Semmosta paalua ei olekaan joka ei lopulta uppois.

11.01.17 20:02

<herald> Mihin helvetin suohon ne rakentaa? Täälläpäin tulis eka kuution kokonen kivi vastaan viimeistään puolessametrissä.

11.01.17 19:52

<Ingenjoori> Tarjouskilpailun voittajafirma vain töissä jo Malmin lentokentällä. Kohta nousee tukevaa asuintaloa, ei mee ku 35 vuotta tähän ensimmäiseen vaiheeseen.

11.01.17 19:30
11.01.17 19:22

<Garbanzo> Mikä biisi tuossa alussa?

11.01.17 19:17

<sguali> Nauroin aprinboobsfacen kommentille iha ääneen :D

11.01.17 19:16

<Jarell> jos pitäis kameraa oikein päin niin koko porukka mahtuis samaan kuvaan asdfasfga

11.01.17 18:45

<PeterNorth> Paalutus on minulle hyvinkin tuttua. Parru mutaan vaan.

11.01.17 18:39

<tomppaaaaa> Jätkät paaluttaa

11.01.17 18:26

<Aprinboobsface> Naapurihuoneistosta kuuluu joskus iltasin tollanen läpse, arvasin että siellä paalutetaan.

314
11.01.17 18:02

<Durvaponi> Vaikka onkin alkeelliset työmenetelmät niin silti olisin ennemmin ite tuolla tekemässä kun minuuttiaikataululla jossain verta paskovan rakennusmestarin hampaissa!

140

Uusimmat viestit foorumilla

Tarkastusjonossa on 2 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Lapsia?

Check
Myöhemmin ehdottomasti
Sen näkee sitten joskus jos on tullakseen
Kyllä kai, ehkä?
Ei kai, ehkä?
Ei onnistu vaikka yrittäisi :(
Ei omia, mutta adoptio sopisi
Ehdottomasti ei
Jotain korvaavaa, lemmikit, robotit tms.
Muu

SAMANKALTAISIA

Talon purku

13 661 katselukertaa

Isä rakensi talon ihan itse

17 254 katselukertaa

Kiinalaista talonrakennusta

19 414 katselukertaa

Talon myynti

29 198 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.