Quantcast

Lähettäjä:

kido kido

Tulevaisuuden innovaatioita Afrikasta

Toby Shapshak kertoo innovaatioista jotka on kehitetty Afrikassa todella puutteellisilla resursseilla, useat niistä ovat käytössä muuallakin maailmassa.

1.5 / 5 (51 ääntä)

Julkaistu: 20.12.2014 09:55

2.5K

Lähettäjä: kido kido

Otsikko: Tulevaisuuden innovaatioita Afrikasta

Kuvaus: Toby Shapshak kertoo innovaatioista jotka on kehitetty Afrikassa todella puutteellisilla resursseilla, useat niistä ovat käytössä muuallakin maailmassa.

Hakusanat: tulevaisuus, keksinnöt, innovaatiot, Afrikka, Toby, Shapshak, ted, talk, pay, to, go,

1.5 / 5 (51 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2014-12-20 11:05:32

+8422

<Esa N>

Britti perustaa tutkimuslaitoksen Afrikkaan missä Britti insinöörit keksii kännykkä maksamisen, "Afrikka keksi sen" seems legit

119

Aika: 2014-12-20 10:15:56

+1669

<Mahkura>

Noh, nyt on vähä kotiinpäin vetämisen makua. Innovaatioita ei tapahdu alueilla joissa on sähköä? Päinvastoin siellä ei keksitä samaa juttua moneen kertaan koska tieto ratkaisusta saadaan jo jonkun muun keksimänä. Toki hätä ja tarve pakottaa keksimään ratkaisuja (tai sitten kuolemaan), mutta esim hehkutetut mobiiliratkaisut perustuvat pitkälti länsimaisiin ratkaisuihin. Pointtina ei siis väheksyä Afrikassa tapahtuvaa innovaatiota, mutta vituttaa tuommoinen muiden väheksyminen oman itsetunnon pönkittämiseksi. 99% ihmisistä ei kuitenkaan koskaan keksi mitään mullistavaa, missään.

41

Aika: 2014-12-20 10:22:39

+1669

<Mahkura>

Muistaakseni oli myös jonkinmoinen tutkimus jossain, missä todettiin että mitä huonommissa oloissa, niin sitä enemmän tukeuduttiin vanhoihin opittuihin ratkaisuihin (esim pyhistä kirjoista / saduista), koska aikaa ja energiaa uusien ratkaisujen keksimiseen ei yksinkertaisesti ole. Toisin kuin monesti luullaan, aika harva keksintö on mikään päähänpilkahdus, vaan on vaatinut kymmeniä ellei tuhansia tunteja aktiivista aivotyötä pelkästään konseptitasolla, puhumattakaan sitten implementaatiosta.

39

Aika: 2014-12-21 02:37:20

+8271

<kuli78>

No pakko kai se niitten on yrittää vähällä tulla toimeen, kun on lusikalla annettu. http://en.wikipedia.org/wiki/File:AverageIQ-Map-World.png Afrikkalaisten keskimääräinen ÄO on niin pieni, että länsimaissa niillä lukemilla ollaan kehitysvammaisia. Tästä ei tosin saa puhua koska poliittinen korrektius sekä rasismus. Mikäli Etelä-Eurooppa ei saa vuotavia rajojaan kuntoon, niin Euroopasta voi tulla melkoinen etnohelvetti. Vuosisadan loppuun mennessä niitä on jo yli neljä miljardia ja minnekkähän ne suuntaavat sieltä, kun väestöpaine senkun lisääntyy?

16

Aika: 2014-12-20 13:19:11

+34326

<maksamakkara>

no nyt oli sellainen poliittisestikorrektin hölynpölyn yritys että se jätti yleisönkin hiljaiseksi. tässä siis oli nähty oikein vaivaa, että saataisiin afrikka näyttämään hyvässä valossa. ja ainut mitä olivat löytäneet oli, joku aallonmurtaja elementti, mitä kukaan muu ei missään nimessä olisi osannut keksiä. ja joku metalliromu tuulimylly, joka ei siis ole mikään uusi keksintö. kaikkein nolointa oli se kännykkä sovellus valkoisen miehen tekemänä. jokainen meistä osaa arvata, kuinka ovat varmaan yrittäneet tehdä tarkoitushakuista propagandaa jättämällä näyttää miehen naamaa ollenkaan.

9

Kommentit (19)

Piilota OFF-Topic keskustelu

08.01.2015 19:32

<Tuntematon> https://www.ted.com/talks/toby_shapshak_you_don_t_need_an_app_for_that?language=fi tässä tekstitettynä. Itselläni oli hieman hankaluuksia tuon aksentin kanssa.

21.12.2014 21:21

<LuarkW> etelä-afrikassa ei enään eletä ihan 1500-luvulla, mutta muualla mantereella päivittäistä hupia saadaan heimosodista, kyliä teurastavista muslimiryhmistä, naisten ympärileikkauksista, korruptiosta, nälänhädästä ja lääketieteen korvaamisesta puskatohtoroinnilla. eikä eteläkään immuuni ole esim. aseellisille ruokamellakoille. ei jostain syystä houkuttele.

21.12.2014 02:37

<kuli78> No pakko kai se niitten on yrittää vähällä tulla toimeen, kun on lusikalla annettu. http://en.wikipedia.org/wiki/File:AverageIQ-Map-World.png Afrikkalaisten keskimääräinen ÄO on niin pieni, että länsimaissa niillä lukemilla ollaan kehitysvammaisia. Tästä ei tosin saa puhua koska poliittinen korrektius sekä rasismus. Mikäli Etelä-Eurooppa ei saa vuotavia rajojaan kuntoon, niin Euroopasta voi tulla melkoinen etnohelvetti. Vuosisadan loppuun mennessä niitä on jo yli neljä miljardia ja minnekkähän ne suuntaavat sieltä, kun väestöpaine senkun lisääntyy?

20.12.2014 21:01

<Beattila> Unohti mainita, että kaikki on suomalaisten keksimiä ja kehittämiä ja ne on myyty/lahjoitettu muille viimeisteltäväksi.

20.12.2014 17:44

<FernandoSolo> Kuitenkin paskapuheeksi tituleeraisin sen, että mukamas olisi ainoa paikka jossa todella innovoidaan ja "ratkaistaan maailman ongelmia". Totta on, että yltäkylläisyys tekee laiskaksi ja sitä juuri tapahtuu länsimaissa joissa on sähköt, videopelit, telkkarit jne. tämä pitää ja sitoo ison osan intellektuellia päämomaa passiivisuuteen. Pakon edessä muututaan ja kehitytään aina nopeiten, jos ollenkaan, täällä sitä pakkoa ei vielä oikeastaan ole.

20.12.2014 17:41

<FernandoSolo> Veikkaisin kuitenkin kyseessä kärjistys, tarkoitus on ilmeisesti nyt esittää, ettei Afrikka ole vain takapajuinen hivin, ebolan ja nälänhädän tähdittämä mantere. Innovaatiota tulee siis sieltäkin, tai niiden alkuperä voi olla siellä vaikka sen joku länsimainen firma "uudelleen-omaksuu" ja patentoi sen etc. Innovaatiota todella ajaa paremmin todelline tarve ratkaista jokin ongelma, ei se että "pitäisi keksiä jotain jota myydä jota tehtäisiin rahaa" mihinkä länimainen kaupallinen "innovointi isolta osin keskittyy.

20.12.2014 17:08

<toreidor> mikä ebolako?

20.12.2014 16:08

<id123> nokia havaittu

20.12.2014 15:26

<house83> Mua rupes ärsyttään, ettei kysyny kenellä on windows phone.

20.12.2014 13:53

<phec> innovoisivat sen sotimisen ja nälänhädän lopettamisen

20.12.2014 13:19

<maksamakkara> no nyt oli sellainen poliittisestikorrektin hölynpölyn yritys että se jätti yleisönkin hiljaiseksi. tässä siis oli nähty oikein vaivaa, että saataisiin afrikka näyttämään hyvässä valossa. ja ainut mitä olivat löytäneet oli, joku aallonmurtaja elementti, mitä kukaan muu ei missään nimessä olisi osannut keksiä. ja joku metalliromu tuulimylly, joka ei siis ole mikään uusi keksintö. kaikkein nolointa oli se kännykkä sovellus valkoisen miehen tekemänä. jokainen meistä osaa arvata, kuinka ovat varmaan yrittäneet tehdä tarkoitushakuista propagandaa jättämällä näyttää miehen naamaa ollenkaan.

20.12.2014 12:47

<Sahalainen> Tää vihervassari täs nyt kertoo miten afrikan (...) keksi tän vai? Sen savimajan lisäks tää on se mitä se keksi?

20.12.2014 12:30

<The_Dew> Siellä missä on sähköt on korkeat teknologian keskuksia esim. cern. Afrikassa nää on hieman vähässä.

20.12.2014 11:50

<PEMM> Ted Talkit ovat tieteen roskaruokaa.

20.12.2014 11:05

<Esa N> Britti perustaa tutkimuslaitoksen Afrikkaan missä Britti insinöörit keksii kännykkä maksamisen, "Afrikka keksi sen" seems legit

119
20.12.2014 10:22

<Mahkura> Muistaakseni oli myös jonkinmoinen tutkimus jossain, missä todettiin että mitä huonommissa oloissa, niin sitä enemmän tukeuduttiin vanhoihin opittuihin ratkaisuihin (esim pyhistä kirjoista / saduista), koska aikaa ja energiaa uusien ratkaisujen keksimiseen ei yksinkertaisesti ole. Toisin kuin monesti luullaan, aika harva keksintö on mikään päähänpilkahdus, vaan on vaatinut kymmeniä ellei tuhansia tunteja aktiivista aivotyötä pelkästään konseptitasolla, puhumattakaan sitten implementaatiosta.

20.12.2014 10:15

<Mahkura> Noh, nyt on vähä kotiinpäin vetämisen makua. Innovaatioita ei tapahdu alueilla joissa on sähköä? Päinvastoin siellä ei keksitä samaa juttua moneen kertaan koska tieto ratkaisusta saadaan jo jonkun muun keksimänä. Toki hätä ja tarve pakottaa keksimään ratkaisuja (tai sitten kuolemaan), mutta esim hehkutetut mobiiliratkaisut perustuvat pitkälti länsimaisiin ratkaisuihin. Pointtina ei siis väheksyä Afrikassa tapahtuvaa innovaatiota, mutta vituttaa tuommoinen muiden väheksyminen oman itsetunnon pönkittämiseksi. 99% ihmisistä ei kuitenkaan koskaan keksi mitään mullistavaa, missään.

20.12.2014 10:04

<sexcort> Angry Birds mainittu! Toripolliisilla tavataan!

20.12.2014 09:57

<risulaine> Jotenki harmittaa että lähetetään rahaa Afrikkaan ja samalla riistetään (montakohan kertaa enemmän?) rahaa afrikasta raaka-aineina. Jollain hyväntekeväisyydellä sitten ostetaan hyvä omatunto :)

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 98 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Tulevaisuuden verkkokauppatoimitus

18 592 katselukertaa

Tulevaisuuden koiravaljakko

17 518 katselukertaa

Hannan tulevaisuudensuunnitelmat

51 753 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.